Bayatlamayan Mayalı Poğaça
Derin bir yoğurma kabının içine;
*1 su bardağı zeytinyağ,
*1su bardağı ılık süt,
*1 su bardağı madensuyu
*1 çorba kaşığı toz şeker,
*1 tatlı kaşığı tuz,
*1 paket kuru maya,
konulur.
*4 su bardağı kadar un yedire yedire katılarak güzelce yoğurulur.
Ele yapışmaya devam eden yumuşak bir hamur yapılır, iyice özlendirilir.
Sonra üzeri kapatılarak(streçfilmle kapatıyorum ben) iyice kabarması sağlanır.
Yaklaşık 1 saat kadar sürüyor.
Sonra kabaran hamurdan ufak parçalar kopartılarak yuvarlanır , tepsiye dizilir.
Eğer hamur yumuşak oldu diyorsanız ellerinizi sıvı yağla hafif yağlayıp parçaları
öyle şekillendirin. Zaten pişince onlar puf puf kabaracak.
Üzerine yumurta sarısı sürüp , doğru fırına..
Mayalı poğaçalar genelde ertesi gün biraz sertleşir.
Ama bu poğaça sanırım madensuyunun etkisiyle tazeleğini, yumuşaklığını koruyor.
Güzel bir hafta sonu diliyorum..
Ağız tadıyla...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
mis gibi hemde her daim taze :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım, hayırlı cumalar..
teşekkür ederim Deniz Güneş, iyi hafta sonları dilerim.
SilBu tariften ben de yapıyorum.Çok lezzetli ve bayatlamaıyorr..
YanıtlaSilevet madensuyunun marifeti:)
SilSu pogacayi bir de ben denesem fena olmaz hem bayatlamiyo da :) Ellerine saglik...
YanıtlaSilteşekkürler bence de denemelisin...
SilAma acıktırdınız bizi, oldu muuu? :)
YanıtlaSilben de beklerim .)
Hoş geldiniz. Davet edilir de gelmez miyim...
Sil