pişi

(Çakma pişi)
Yine bir tatil sabahı, şöyle çıtır çıtır bir pişi çekerse canınız.Benim gibi kolayından bir hamur kızartmasıyla olayı kotarabilirsiniz.
1 yumurta
yarım su bardağı yoğurt,
1 çay kaşığı kadar tuz,
2,5 su bardağı un(10 çorba kaşığı kadar)
azıcık kabartma tozu
2 çorba kaşığı kadar sıvıyağ.
Hepsini karıştırıp ,güzel bir hamur yapalım.Biraz dinlensin. Kızartacağınız zaman
merdane ile açın, bir bardak yardımıyla yuvarlak parçalar çıkartıp, kızgın yağda
önlü arkalı kızartın.
evin içine misss gibi kokusu yayılsın.
çayın sıcacık tadı ile birleşsin.
yanına beyaz peynir ve portakal reçeli de olsun.

12 yorum:

  1. Niye çakma olsun ben de böyle yapıyorum:))su, yoğurt o kadar.:) evet birazcık tuz. Çooooooooook severim çok, yanında sıcacık çayla. Eline sağlık, afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama şöyle yaş maya ile kabara kabara mayalandırıp, ,elle açarak daha büyük kızartılan büyük pişilerden değil , şip şak bu , onun için çakma canımcım:))Teşekkür ederim.

      Sil
  2. Hatta yoğurt az ekşi ve sulu olursa daha güzel oluyor. Benim de tarifim bunun gibi. Çakma değil bence de dümdüz pişi:) ellerinize sağlık.afiyetle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. püf noktasını aklıma yazdım:) teşekkürler.

      Sil
  3. Keçi ayağında benziyor sanki tarifi...
    Ellerine sağlık, misss misss ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nasıl isim o öyle hiç duymadıydım:))teşekkürler..

      Sil
  4. Valla çakma da olsa çok severim ben :)))

    YanıtlaSil
  5. bayılırıııım. tamam denerim tarifiniii :)

    YanıtlaSil