Nisan 2019 ayında neler olmuş?



Nisan ayını öyle ya da böyle bitirdik. Baharın bu en güzel ayı ,haberler açısından ne de hareketli bir aydı. Tabii ki en önemlisi Mart ayının son gününe denk gelen yerel seçimlerin ,Nisan ayının ilk sabahı sonuçlanması idi.
Evet;
🎉1 Nisan sabahı nihayet aylardır beklenen seçim sonuçları açıklandı, yani resmen değil ama sonucun ne olduğu belli olmuştu. İş dünyasının kalbi, tarımın kalbi,turizmin kalbi, siyasetin kalbi olarak nitelendirilebilecek olan illerimiz İzmir, İstanbul, Adana,Mersin,Ankara'da yanı sıra pek çok il ve ilçede ,sonuçlar iktidarın değil muhalefetin lehine oldu.Muhalefet partisi ,yıllar sonra bir seçimi(7 Haziranı es geçiyorum) zaferle karşıladı.Bu uzun süredir seçmeninin hasretle beklediği, inanamadığı bir sonuç oldu.
Yalnız İstanbul'da ilk akşam muhalefet partisi lehine yirmialtı bin olarak açıklanan farka ,halen belediyeyi yöneten iktidar partisi itirazlarda bulundu.Çok uzun bir gece oldu,kaybedenler sonucu bir türlü kabullenmek istemediler.Bir ara çıkıp üçbin farkla biz kazandık, dediler.Ama muhalefet adayı işini bu sefer(24 Haziranın aksine) gayet sıkı tutmuş, dersine çalışmış, her türlü hazırlığı yapmıştı. Kazandıklarından emindiler.Ancak iktidar partisinin itirazları sonucu ilçelerde oylar;bazılarında tümü bazılarında geçersiz oylar, tekrardan sayılmaya başlandı. 


🎉Enflasyon rakamları açıklandı. Gıda enflasyonu yüzde 29 olmuştu.

🎉Gören herkesin ,' müthiş büyük' olarak ifade ettiği İstanbul havaalanına taşınma işleri başladı ve iki gün içerisinde Atatürk havaalanından, İstanbul havaalanına taşınma işi halledildi. Bundan sonra duyduklarımız sadece havaalanına ulaşımın çok pahalı olduğu, içerisinde kilometrelerce yüründüğü, taksi mesafelerinin 20-25 dakika olduğu , büyük olduğu, büyük olduğu büyük olduğu.....idi.

🎉Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan dünyaca ünlü Bolşoy Tiyatrosunda
bir Türk operası ''Troya'' sergilendi. Türk sanatçılar Türkiye-Rusya Kültür ve Turizm yılı kapsamında böyle ünlü bir sahneye çıkıp oyunlarını sahnelediler.

🎉Bizde İstanbul seçimleri sayımı devam ederken , Amerika Birleşik Devletlerinde astrofizikçiler 8 teleskobun görüntülerini biraraya getirerek bir ''Kara delik'' görselini dünya ile canlı yayınlar yaparak paylaştılar.
(Biz nelerle, onlar nelerle uğraşıyordu).

  🎉Biz  hala İstanbul'da sandıkları sayıyorduk.Olmadı yeniden sayıyorduk.
Maltepe'de oylar sayılırken iktidar partisinin itirazları Büyükçekmece'de yoğunlaştı ve seçmen listelerine yapılan itirazlar sonucu,ki bunun çok önce süresi dolmuştu,polis ev ev dolaşıp seçmen saymaya çalıştı.İnsanlar korkuya kapıldı.

🎉14 Nisan oylar hala sayılıyordu.

 🎉Hafta sonu Beşiktaş_Başakşehir maçında  seyirciler yeni bir tezahürat buldular;
''Mazbatayı veerr, mazbatayı ver, İmamoğlu'na mazbatayı veer..''
Halk seçimini yapmış, başkanını kabullenmiş, mazbatasını bekler olmuştu.
Aynı tezahüratlar kardeş kardeş bir sonuçla biten
Fenerbahçe-Galatasaray; 1-1
derbisinde de duyuldu.

🎉Ocak 2019 ayı işsizlik rakamları yüzde 14,7 seviyesine çıktı.

🎉Paris'in sembollerinden sayılan tarihi Notre Dame Katedralinde büyük bir yangın çıktı, yapı büyük hasar gördü.

🌁Ünlü ses sanatçılarımızdan Yaşar Özel 85 yaşında hayata veda etti.

🎉17 Nisan.Nihayet Ekrem İmamoğlu'na İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığını kazandığına dair mazbatası verildi. Seçmenler olayı büyük sevinçlerle kutladılar.Lakin iktidar partisinin olağanüstü itirazları henüz Yüksek Seçim Kurulunca değerlendirilip sonuç resmileşmedi. Bu yazı tarihi olan 2 Mayıs da hala bekliyorduk.

🎉Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi binaları tabelalarından sökülen(nedense!)
T.C. ibareleri tekrar yeni Başkanlar tarafından yerine yerleştirildi.

😢Maalesef bizde iyi haberlere sevincimiz kısa sürüyor, K.Irak'da şehit düşen 4 askerimiz yine yüreklerimizi acıları ile dağladı.(Makamları cennet olsun)

🌁Ankara'nın Çubuk ilçesinin bir köyünde defnedilecek olan şehitlerimizden birinin cenaze töreninde yaşananlar ,maalesef ki tarihe kötü bir linç girişimi ile anılacak şekilde yazıldı.Şehidinin cenazesine ,şuncacık saygısı olmayan bir güruh ,muhalefet partisi başkanına yönelik taşlı ,sopalı, yumruklu, ''yakın yakın ''diye haykıran seslerle saldırıda bulundu.Bir eve alınan muhalefet lideri uzun süre oradan çıkartılamadı.Dehşetle hatırlanacak o gün TV'lerde izlendi.Kalabalığı dağıtmak için ne bir gaz, ne bir su sıkıldı ki bunlar zamanında en ufak bir toplanma anında sık sık kullanılan müdahale araçlarıydı.(Tv'lerde izleyen herkes bunlara şahit oluyordu,bize de bu tür müdahaleler normal! geldiğinden neden burada yapılmadı bu güruha diye ,merak ettik. Olay hala gündemde, suçlu kimse yok, kimse tutuklanmadı.

🌁Aynı gün Sri Lanka'da yine insanlık dışı bir saldırı oldu;bir çok otel ve kiliseye aynı zamanda yapılan saldırılarda, yüzlerce insan hayatını kaybetti, yüzlercesi de yaralandı.

                    Şu dünyadan kötülük ve kötüler yok olsa.

                                   Hayat bayram olsa.
🎉Neyse ki Nisan ayında bizim ülkemizin ,çocuklarımıza armağan edilmiş bir bayramı var. Bizi gururlandıran, tarihimizin güzel başlangıçlarınan biri.
Meclisimizin kuruluş yıldönümü olan 23 Nisan'da Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız.Bu yıl  99.kez 23 Nisan Bayramını kutladık.Umarım daha nice yıllar kutlanır.
Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e her daim minnet ve saygı duyuyoruz.

🎉🎉Nisan ayını  ve yazımı ,Türk Sanat Müziği sanatçısı Yaşar Özel'in (1934-2019)
''Yağmurlu bir Nisan akşamında ansızın dönecektin...''  diyen güzel
şarkısıyla bitireyim..

Güzel, sağlıklı, mutlu haberlerle dolu aylar, günler olsun..

12 yorum:

  1. Ah bu haberler, biz nelerle uğraşıyoruz onlar nelerle ....

    YanıtlaSil
  2. keşke artık şehit haberleri almasak..

    YanıtlaSil
  3. Haberleri böyle alt alta toplu okumak ne güzel, eöeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. İyi haberlere hasret kaldık. Ah benim canım memlketim, ah benim kadim milletim. Geldiğimiz, yaşadığımız şu günleri hiç haketmedik ki? Bankadan kredi alamamış genç bir bayan, ptt şubesinde maaşı eksik yattığı için olay çıkaran Suriyeli'ye şaşkın şaşkın bakıyor benim ülkemde. Karı koca kızımızı yurt dışına çıkarmayı hedefliyoruz plan program yapıyoruz şimdiden. Güzel diyor bir arkadaşım, "yahu 14 milyar yaşında olan şu dünyada geldiğimiz döneme bak, ben bu şansa ne diiim :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Yok yok bu böyle olmaz, yetmiyor. Sen dergi çıkar satın alıp okuyalım :)

    YanıtlaSil
  6. enflasyon, ekonomi, döviz kuru, bunlar nasıl gidiyo yaaaa :)

    YanıtlaSil
  7. Bayağı kapsamlı bir derleme olmuş Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. Nisanın güzel bir özeti olmuş.Ama durum pek iç açıcı değil:(

    YanıtlaSil
  9. Nisan ayının özetinde seçimler çok yer kaplamış gibi görünüyo..🙂 bi de şehit haberleri olmasaydı,çok üzücü bir durum,Allah mekanlarını cennet eylesin..Yaşar Özel'in "Yağmurlu bir Nisan akşamında ansızın dönecektin" şarkısı da çok güzeldi..😊

    YanıtlaSil
  10. Çok seviyorum bu serini. Ancak sana naçizane önerim: Muhalefet partisi derken hangi parti ve genel başkanının adı ne onu da yazsan güzel olur. Şimdi olayı biliyoruz. Ama bundan yıllar sonra birileri bu yazıyı okuduğunda onlara açıklama olsun.

    YanıtlaSil
  11. Hatırlatma benim için iyi oluyor teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  12. Çok da iyi seyler yasanmadi. Secimin iptali bence demokrasiye vurulan en büyük darbelerden biri. Bekleyip göreceğiz daha neler yasanacak.

    YanıtlaSil