Mayıs 2019 ayında neler olmuş?


Tabii ki 31 mart seçimlerinden ve sonuçlarından hala kurtulamamıştık.Konumuz bitmeyen bir seçim maratonu ile devam ediyordu;
...........
👑2 Mayıs günü Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 3 ilçe sandık kurul üyeleri hakkında soruşturma açıldı. İstanbul sonuçları hala belli değildi.

👑Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı, gıda fiyatları yüzde 31.86 ile epey bir yükselişe geçmişti.Et fiyatlarından hiç bahsetmiyorum ama kırmızı biberin kilosu 19.99.-TL ye çıkmış, bir litrelik kutu süt 6 Tl, varın siz hesaplayın.

😔4 Mayıs 2019 da bir yüzbaşımızın şehit olmasıyla birlikte, mayıs ayı içerisinde çeşitli tarihlerde ondan fazla kahraman evladımızın şehit haberlerini aldık.
Terör örgütleri birden sanki saldırılara başlamıştı.
Buna karşılık ayın son günlerinde K.Irak'ta Pençe Harekatı adı verilen bir harekat başladı.Kahramanlarımıza canı gönülden minnet ve saygılarımızı sunuyorum.Şehitlerimizin makamları cennet olsun.

👑5 Mayıs Beşiktaş-Galatasaray derbisi; 0-2 . Yaşasın şampiyonluk gelmek üzere....re re ree ra raa ra,gassaray gassaray....
                                                                           
👑6 Mayıs ,31 Martta yapılan yerel seçimlerin İstanbul ayağının sonuçları nihayet aradan geçen otuz altı günden sonra ,Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklandı;
İstanbul seçimlerinin sadece Büyükşehir Belediye Başkanı ile ilgili olan kısmı iptal edilmişti. Kısa gerekçede ,Sandık Kurullarının ilçe seçim kurullarınca yanlış tespiti gösterildi.Bu da seçim sonuçlarını (onlara göre) etkilemişti
Şöyle bir şaşırdık.
Sandık kurullarının tespiti  yanlışsa aynı zarfta kullandığımız diğer üç oy(meclis üyelikleri, ilçe başkanları hatta muhtarlar) ne olacaktı?
Onları başka kurullar mı sayıp hazırlamıştı!!??
Neyse dedik ayrıntılı gerekçeli karar çıkınca iyice anlaşılır..Lakin bu ayrıntılı kararın gelmesi için taa mayıs ayının yirmi üçünü beklememiz gerekti.23 Mayısda 250 sayfalık bir gerekçe yayınlandı.Bu ikiyüzelli sayfada ,kimse seçim iptali için yeterli gelecek bir şeyler bulamadı.

👑Dolar 6 TL'na zıplayıverdi.Bir daha da inmedi.

👑Muhalefet partisi madem öyle, gel böyle diyerek, tüm ilçe ve genel meclis üyelerininde seçiminin yenilenmesi hususunda YSK'ya başvurdu,öyle ya hepsi aynı zarfla kullanılan oylardan 3 tanesi normal, 1'i mi anormaldi?
Yoksa onlar iktidar partisinin lehinemiydi de değişmesine lüzum yoktu?
Tabii ki sonuçta itiraz kabul edilmedi.Böyle iyi ,dediler.

👑19 Mayıs 1919 Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının, milli mücadelemizin 100.yılı tüm parti liderlerince ,Samsun'da birleştirici bir törenle
kutlandı.Mustafa Kemal Atatürk ve kahramanlarımızı ,böyle anlamlı bir günde minnet ve şükran ile, saygı ile andık.

👑Galatasaray 22. şampiyonluğunu ilan etti.
Şampiyon Galatasaray re re re ra ra raa ...sarı-kırmızı ,en sevdiğim renkler...

👑64.Eurovısıon yarışması 3.kez birincilik kazanan İsrail'in Tel Aviv şehrinde düzenlendi.43 ülkenin katılımı ile gerçekleşen Eurovision yarışması, protesto ve boykotlara sahne olurken birinciliği Hollanda kazandı.Puanlamalarda İzlandalı grubun puanlamayı Filistin bayrakları açarak beklemesi, Madonna'nın  Filistin bayraklı dansçıları dikkat çekti.

👑Milli eğitim bakanımız yeni bir eğitim öğretim sistemi açıklayacağını belirtti.
Şaşırdık mı ?Hayır.Çünkü bu kaçıncı sistemdi artık saymayı bırakmıştık.
Bu sistem bir değişiklik olarak, tatilleri de düzenledi.Bahar ve güz aylarında çocuklar birer hafta tatil yapacaklardı.Böylece çocukların gönlünü almak istediler herhalde..


👑Mayıs ayı seçim, seçim ve yine seçim polemikleri, oyunları, laf dalaşları dışında pek bir şey getirmedi.
 Güzel haber duymaya hasret toplumumuz ,istediği şeyleri yine duyamadı.
 Ha bre gelen zamlar, paramızın pula dönmesi, yoksulluk sınırının 6.919.-TL'na çıkması, her akşam şaşalı iftar yemek toplantılarındaki siyasilerin, arada fakir yer sofralarında ,hem de ülkeyi yönetenler değilmişcesine,hiç hicap duymadan, poz vermeleri artık hepimize gına getirdi.

🌹Mayıs ayı güllerin ayıdır, bahardır,renkli çiçekler, kuş cıvıltılarıdır.
Sıcakların en güzel hali, yeşilin en temizi,tazesinin doğayı kapladığı,süslü püslü mis kokulu bir aydır.
Lakin biz ,özellikle İstanbul'da yaşayanlar bıkkınlık veren  seçim haberleri sarmalı içerisinde, bunalmış vaziyetteyiz.
İstanbul'un seçilip kazanan başkanını yerinden alıp, seçimi yeniden yapalım diyen ''Mızıkçı'' bir sistemin elinde adeta oyuncak olduk.
Ama yine de Mayıs ayında güller şahane açtı.
Bülbüller güllere yine yandı...
Umutlar hiç bitmiyor,bitmemeli.
İnanıyoruz, hak yerini bulacak,
Her şey çok güzel olacak ..




23 yorum:

  1. Eurovison'da Madonna 1. Olamadı ya en çok ona şaşırmadık mi :))))) bu ay çok stresli olmasına rağmen sunucu hanım kızımızın bu yorumuna günlerce güldüm ben

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ya kimler kimler sunucu oluyor işte:))

      Sil
  2. Bu seri ile tarihe çok güzel not düşmüş oluyorsunuz.

    YanıtlaSil
  3. Herşey güzel olsun artık.

    YanıtlaSil
  4. Derlemeler hafızamızı tazeledi. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. istanbul seçimlerii komedi tiyatrosu gibi..🙂 bu aydan tek tesellimiz hehalde GS'nin şampion olmasıı,oleeey..😊

    YanıtlaSil
  6. Meyve çok severim ama öyle pahalı ki :(
    Bu arada mutlu bayramlar :)

    YanıtlaSil
  7. Harika bir yazi olmuş. Unutanların ve görmezlikten gelenlere hatırlatma olmuş.
    Emeğine sağlık 💗

    YanıtlaSil
  8. BİLGİLENDİRME İÇİN TEŞEKKÜRLER, RAMAZAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN.:)

    YanıtlaSil
  9. Ardımıza baktığımızda ne gündemler yaşanmış onu görüyorum. Bu şekilde vereceğiniz güncel bilgiler bizimde güncel kalmamızı sağlayacak teşekkürler.

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar.
    Mayıs 2019 ayı almanağı ile ilgili paylaşımınızı okudum. Ne güzel özetlemişsiniz. Kaleminize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim. O kadar güzel tespitler yapmışsınız ki, her biri için sayfalar dolusu yorumlar yazılabilir. Rapor iç açıcı değil. Ben bu gidişatın sonucundan ümitli değilim. Cenab-ı Hakk, ülkemizi ve milletimizi her türlü tehlikelerden korusun ve muhafaza eylesin inşAllah.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet her konu ile ilgili daha neler yazılır ama satirbaslari ile buraya not düşme babında yazıyorum .Teşekkürler.

      Sil
  11. Her şey çok güzel olacak, inanıyorum 😊

    YanıtlaSil