Haziran 2019 ayında neler olmuş?

istanbul büyükşehir belediye başkanı.
23 Haziranda İstanbul'da yapılan yerel seçim sonuçları ile tabii ki Haziran ayında herşey çok güzel olmuş,oldu. Daha da belki yazacak tek önemli şey yok, bu sonuç son onyedi yılın , güzel memleketim için,siyasi açıdan en önemli sonucu olsa dahi tabii ki koskoca bir 30 günde, daha başka başka bir çok olay, gözümüze takılmadan geçemedi;

🎆1 Haziran ,şimdi ki ismi LGS (Liselere Geçis Sınavı) olan sınav yapıldı.
8. sınıf öğrencileri iyi bir lisede okuyabilmek için, aynı gün iki oturum şeklinde yapılan sınavda, 90 soru çözüp, başarılı olabilmek için ter döktüler.

🎆 Biten Ramazan ayının ardından 4 -6 Haziran arası üç günlük (desemde o 9 günlük tatile eşitlendi) Ramazan/Şeker bayramı tüm yurtta ,yine yollara düşülerek, tatillerle , bir yerlere gidemeyenler için ise ücretsiz şehir içi ulaşım teselli hediyesiyle, kutlandı.

🎆Bayram sonu İstanbul için yenilenecek olan yerel seçim yarışı, ''Amaca ulaşmak için her yol mübahtır'' anlayışı ile ayın 23 üne kadar son sürat devam etti.

🎆Bu arada ortaya atılan iki İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkan adayı TV 'de tartışsın önerisi, önce hangi TV'de olsun, sonra kim sunsun, olsun mu/olmasın mı, dalavere döner mi vs. tartışmaları sonunda Fox tv' de İsmail Küçükkaya moderatörlüğünde olsun, ile sonlandı.
16 Haziran Pazar günü saat 21.00 a kilitlenen halkımız o kadar yüksek bir beklentiye girdi ki , kibar, naif iki İBB Başkan adayı olay yaratacak bir şey ortaya koyamayınca ,resmen dağ fare doğurdu ,oldu.Sorulara 3 dakikalık cevap hakkı verilmiş adaylar nasıl cevap vereceğini bilemediler ,üstelik sorular da çok kolaydı, hiç zorlayıcı bir şey yoktu.Ne projelerinden bahsedebildiler, ne ,neyi neden yaptıklarından.
Dolayısıyla seçmenlerin fikrinde bir şey değişmedi, sadece oy vereceklerikişiye daha net karar verdiler.

🎆Sonrasında İBB adaylarından iktidar tarafında olangiller, moderatör İsmail Küçükkaya'nın Taksim'de bir otelde muhalefet İBB adayı ve yardımcıları ile görüşmelerinin gizli çekilmiş kamera görüntülerini piyasaya sürdüler. Ortalık karıştı.Siyasi tarihimizde 17 yıl aradan sonra yapılabilmiş bu tarihi olay böyle bir skandalla kapandı, tartışmadan çok, bu konuşuldu.

🎆ABD ,Rusya'dan aldığımız S400 füzeleri için bizi tüm ay boyunca tehdit etti.

🎆Nasılsa artık füzeler geliyor diye herhal(gerçi tank fabrikalarımızı da yabancılara satmıştık ama neyse) Haziran başında meclise sevk edilen Yeni Askerlik Kanunu ay sonunda ,CB tarafından imzalanıp, resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Zorunlu askerlik 12 aydan 6 aya indirildi, hemen asker terhisleri başladı, kışlalardan evlerine gençler koşa koşa gittiler..
Hayırlısı olsundu..

🎆Akdenizde doğalgaz arama çalışmaları yapan yabancı devletler nedeniyle
sular sıcak, hava gergin, ne olacağı hatta iyi şeyler olmayacağı söylenirken yabancı devletlerin Girit adası civarında da doğalgaz aramaya başladıkları ortaya çıktı.

🎆Dolar 5.77 lere indi.

🎆YKS  yani Yüksek Öğrenim Kurumlarına Geçis sınavı 15-16 haziranda yapıldı.Yine ve yeni isimler verince, sınav sistemi güzelleşiyor sanıyorlardı herhalde.Keşke.
İşte sınavın yeni kısaltmaları(en çok bunları bulmak için kafa yoruyorlar galiba,hatta belki ayrı birimi vardır;''Kısaltma Bulma Komisyonu Başkanlığı... mesela.)
TYT(Temel Yeterlilik Testi),Bir nevi ön aşama, baraj sınavı .Ama baraja takılıp takılmadığını anlamadan, hemen AYT'ye giriyorsun.
AYT (Alan Yeterlilik Testi) ;Eski LYS(Lisans Yerleştirme sınavı) gibi yani.
Fazla da öğrenmesek de olur, nasılsa seneye bunlara başka bir harf gurubu bulup, yeni, en yeni , yesyeni bir sınav sistemi ve kısaltması yaparlar.

😢Tüm yurtta sağanak yağışlar sellere neden oldu. Trabzon'da Araklı ilçesinde sel felaketi oldu 7 kişi hayatını kaybetti.

🎇Ankara Gençlik Parkı ,Varlık Fonuna devredildi!!

 🎆🎉🎆
En nihayet aylardır beklenen 23 Haziran geldi çattı. Giden herkes oyunu kullanmak adına İstanbul'a geldi(Bizde Çorlu'dan kızım, Bursa'dan oğlum,Ayvalık'tan annem ,babam)Herkes geldi. Oylar kullanıldı.
Ve itiraz ettikleri 13.000 diye küçümsedikleri oy farkı, 800.000 e çıktı.
İstanbul halaylı, horonlu, davullu zurnalı bol kutlamalı bir gece ile ikinci kez kazanan İBB başkanını çoşkuyla kutladı.Zaten kazanana hakkını teslim etti.
Olayın sağlaması yapılmış oldu.
Herhalde iktidar tarafı da bu seçimin sonucunu ,ancak ikinci kez yapılınca hazmedebildi/miştir .
Sonuçta genç bir delikanlının sloganı, tüm İstanbul sloganı oldu,
Herşey çok güzel oldu.
Hayırlısı olsun, İstanbul güzel olsun.

🎆Seçim sevincine ait tebessümler henüz yüzlerde iken ;
çaya yüzde 15,
şekere yüzde 16,
elektiriğe yüzde 14,98 zam yapıldı.
Seçim bitmişti ,Türkiye ve kötü yönetimin ceremesi, seçim harcamalarının faturası yine gariban halka yüklenmeye başlamıştı.Daha da sırada kimbilir neler vardı.Olsun 23 Haziranda halk artık sandık ve seçimle bir şeylere ''dur'' diyebileceğini tekrar hatırlamıştı.

😢 Bu ay içerisinde de canımız çok yandı, terör nedeniyle kaybettiğimiz şehit askerlerimizin ruhları şad olsun, makamları cennet olsun.

😢Haziran ayında yine sanat dünyası acı bir haber aldı.Ünlü tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ,usta sanatçı Enis Fosforoğlu(1948-2019) hayata veda etti.Allah rahmet eylesin.

🎆G20 zirvesi için Japonya'ya giden CB'nın eşi 50.000 usd lık marka çantasını takmıştı koluna.ee itibardan tasarruf olmazdı tabii ki, çanta 50.000 usd ise , kılık kıyafet kaç usd idi...kimbilir..Halk bu israf ,bu ihtişam bu şatafatlı yaşama daha da sandıkta yeni cevap vermişti ama neysee ''anlayana sivrisinek saz, anlamayan davl zurna az..

🎆🎆🎆🎆🎆🎆🎆
Artık uzun bir süre seçim olmamasını diliyorum. Yaz siyaset açısından hareketli olacak gibi yeni parti adları geçiyor, siyasi magazin haberleri yayılıyor falan.
Ama biz halk olarak artık rahat etmek istiyoruz. Belediye seçimleri bu bıkkınlığın bir sonucu, artık güleryüzlü, kibirden uzak ,egolarından kurtulmuş,gösterişi sevmeyen, sevecen, genç yeni liderler arıyoruz, bulduğumuzu da bırakmıyor ,sarılıyoruz.
Umarım bunu yönetenler görmüştür. Kendilerinin de bir gün sandıktan hezimetle çıkabilecekleri, bu halkın baskıya gelemediğini anlamışlardır.
İşte 13 yaşında bu genç delikanlı, bir otobüsün peşinden koşa koşa ,hepimize söylettiği ''Herşey çok güzel olacak'' sloganı ile sesimizi duyurabileceğimizin işaretini vermiş oldu.
Umarım İstanbul daha da güzel ,yaşanılacak bir yer olur.

13 yorum:

  1. En çok seçim süreci bittiği için seviniyorum. Doların durumuna da üzülüyorum: 5.77 olmuş doları artık düşmüş olarak görüyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maalesef bizi de kendilerine benzettiler.2-3 TL lerden kısa sürede 6-7 lere çıkarttılar ,5 e indi diye sevinelim diyorlar.Oysa Hayat pahalılığı almış başını gidiyor özellikle gida da.

      Sil
  2. Seçimin tekrarlanması o kadar içimi acıttı ki, bu hukuksuzluk hiç olmamalıydı.

    YanıtlaSil
  3. Mehtap'cığım o programda neler döndü sanırım hiç bilemeyeceğiz:)
    Uğur Dündar niye önce kabul edip, iki gün sonra esrarengiz şeyler, gizemli bir hava yaratıp vazgeçti? Hayır açık açık bir şey anlatmadı da. Binali'yi normalde Ekrem beyin mosmor morartması gerekirdi ama hayal kırıklığına uğradım.
    Mesela ben Ekrem beyin yerinde olsaydım
    "İstanbul halkı niye sizi seçmeli?"
    sorusuna
    " İstanbul halkı daha g harfinin üzerine nerede şapka konulur, nerede konulmazı bilmeyen bir adayı hak etmiyor"
    derdim. :))) Al sana mosmor. Devamında da
    "Yalan mı? Bilmiyorsun kardeşim! İlkokul bilgisi bunlar. Ayrıca sen daha partine slogan bulmaktan acizsin, bizim sloganımızın tıpatıp aynısını almışsınız." yani daha neler vardı onu mosmor edecek...
    Dediğin gibi 3 dakika çok azdı. Neye yeter yahu 3 dakika?
    Neyse sonuçta her şey çok güzel oldu:)



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstenildiği gibi ya da beklenildiği gibi olmadı ama en azından bir karşı karşıya gelindi işte:)

      Sil
  4. Sevgili Mehtap, neredeyse bizler, ülkemiz ve gençler için sorun olan her şeyi çok güzel özetlemişsin. Hepsi çok doğru. Şimdi belki bölgesel olarak her şey güzel oldu ama bunun yurda yayılmasını temenni ediyorum. Emeğine sağlık. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  5. Zaten pek çok büyük ilde insanların aklı başına gelmişti İstanbul'da ,farkı ilk önce az tutarak aklının başında olduğunu gösterdi.Beğenemediler alın size 800.000 fark ,dedi.Kabullendiler. Teşekkürler sevgili Ece.

    YanıtlaSil
  6. GÜZEL BİR DERLEME YAPMIŞSINIZ TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
  7. Her şey çok güzel oldu :)

    YanıtlaSil
  8. seçim haksızlığına üzüldüm. yenilenmesi ise ayrı bir maddi külfet idi.

    YanıtlaSil
  9. Haziranda Hazce herşey çok güzel oldu ama bu daha başlangıç 😊

    YanıtlaSil
  10. Bilmiyorum o günlerde öyle bir hava vardı ki İmamoğlu'nun kazanacağı çok belliydi. Seçim sürecinin işleyişi, kitlelerdeki o enerji, 806 bin fark bağıra bağıra geldi sanki.

    YanıtlaSil