örgücünün muhabbeti..

Bu aralar en çok vakit geçirdiğim ''etkinlik '' tığ işi. Motiflerin renklerini , içimden geldiği gibi seçmek, tek tek örüp, sonra onları birleştirip ,ortaya çıkanları kendi kendine beğenmek iyi hissettiriyor. Evet elim biraz ağır, aheste örüyorum. Çünkü bir hırka örmek uğruna omuz kaslarımı mahvedip, aylarca kolumu yukarı kaldıramamışlığım var. Yavaş  örüyorum artık.Yukarıdaki motifleri taa yazın Ayvalık'ta başlamıştım. Daha da yeni bitti. Hatta hırka olacakken renkler yetmeyince yelek olmasına karar verildi. Fena olmadı galiba.
Kaftana mı benzemiş nedir??

Bu minnaklar da yeni  kreasyon için ,henüz ne olacağı konusunda ören kişi olarak kararsızım. Maksat eldeki ipler değerlensin.

Çevre de bebek yok ama bu minnaklar bebek battaniyesi olma yolunda ilerliyor. Dursun kenarda ,bakarsın hediye olur bir eve:)
Birde bunlar var, içimdeki renkleri tek tek tığlamışım.

Bu renkler gibi, dün de  8 Mart Dünya Kadınlar Günü  çeşit çeşit,rengarenk kutlandı. Kimi protesto gösterileri, yürüyüşler, kimi sosyal medya mesajları, kimi ticari reklamlar, kimi konuşmalar, vs vs vs.. 

Sonuç; bugün el elde baş başta kalındı .Bir gün öncesine dönüldü mü ,dönüldü. Özel günlere fazla anlam yüklemeyenlerdenim. Söze değil ,yapılanlara bakmak lazım. Birebir eşit olmasak da ,çünkü kadınların erkeklerden üstün, erkeklerin de bizden farklı özellikleri var elbette,kadın olarak haksızlığa uğradığımız pek çok da konu var. Gerek çalışma hayatında gerekse ev hayatında.Ve çözüm koltuğunda oturanlarda ,maalesef ve maalesef ki erkekler.. 

Yine de umutsuz değilim; bugün düne göre kazanımlarımız nasıl daha çoksa, yarınlarda da bugüne göre çok daha fazla hak-hukuk-saygı-sevgi sahibi olacağımızdan eminim. Kadının değerini bugün hala  bilmeyenler dahi ,yarınlarda öğreneceklerdir .Umudum bu yönde😊..Yeter ki insan,insana saygı -sevgi göstermeyi unutmasın. Sadece bir insan olduğunu, aklından çıkarmasın..


25 yorum:

  1. Kolay gelsin, motifler çok hoş. Sağlıklı olsun da yavaş yavaş olsun, en güzeli.

    El elde , baş başta kalındı ne doğru bir söylem. Temennimiz elbette her şeyin daha iyiye ve güzele doğru yön alması. Yine de olup bitenler, yaşanılanlar bu evrilmenin kolay olmayacağını söylüyor ne yazık ki :(

    YanıtlaSil
  2. İki yıl önce ben de kocaman bir battaniye bitirmiştim motiflerden. Günde 1 motif örecektim, aheste aheste, ama günde 5'e kadar çıktı. Tam 8 ay sürdü. O nedenle biliyorum ki renklerle ve sayılarla haşır neşir olmak inanılmaz iyi geliyor. Elinize sağlık.

    Yelek olarak da güzel olmuş motifleriniz. Renkler çok iyi. Diğerlerinden de kim bilir neler olur. Taburelere montajlayanlar bile olabiliyor:)
    Yaş, cinsiyet, dil, din, ırk önemsiz. İnsanı ''insan'' olduğu için sevmeli. İnsan değilse uzaklaşmalı, diyorum ben de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadın ya da erkek.Bu ayrım ne zaman biter o zaman belki rahata erilir.
      Şimdi bende bir battaniye düşünüyorum, bakalım:)

      Sil
  3. hepsi çok şeker ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Ben yeleği beğendim. Rabbim güzel ve sağlıklı günlerde giymeyi nasip etsin.
    Tığ işinde benden ağırı yoktur herhalde. Yada sevmiyorum. Olabilir.
    Yada yeteneğim yok. Zira tığla o ipi almak için çok mücadele ettiğim zamanlar oluyordu. 😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göz ve kol sağlamlığı olsa ben çok daha fazla zaman ayıracagim da işte. Buna da şükrediyorum. Çocukken öğrenmiştim, severim.

      Sil
  5. Selam elinize sağlık. Ne güzel renkler çok güzel. Eskiden tığ işini çok severdim. Şimdi pek içimden gelmiyor. Sizden özendim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Ördükleriniz çok güzel elinize sağlık :) Daha güzel günlere...

    YanıtlaSil
  7. Ooo! Ne çok motif. Yelek çok güzel olmuş. Çok muntazam örülmüş. Ben de kızıma bir yatak örtüsü örmüştüm motiflerden. Şimdiyse hiç bir şey yapmak istemiyor canım. Ancak kitap okumak dizi seyretmek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dönem dönem yapmak istediklerimiz değişiyor. Bende çarkıfelek gibi oldum, ne çıkarsa gönlümden :)
      Teşekkürler.

      Sil
  8. Ay çok güzeller benim hiç becerim yok bu konuda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Öğrenilmeyecek kadar zor değil, hele şimdi. Bize büyüklerimiz öğretti,şimdikilere youtube var:)

      Sil
  9. Yaa ne güzel örmüşsün, bayıldım, ellerine sağlık <3 ben de tığ işini çok seviyorum, hatta şu an bir motif hırka örmekteyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Hırkanın bitmiş halini bekleriz, örnek alırız belki. Kolay gelsin.

      Sil
  10. Uzun zamandır ciddi bir örgü işi yapmadım. Ara ara lif örüyorum sadece. Bizde kimse örgü kullanmıyor. Yaptığım çoğu şey kolilerde kalınca bıraktım.Ama motifler her daim en sevdiklerim olmuştur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet örüp örüp kenarda kalması üzücü olur, planlı gitmek de fayda var:)

      Sil
  11. maşallah maşallah zaten daha aylarca evdeyiz, yaparsın bir dolu daha :) feriha teyze de geldii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haa haa ha:))) evet evde kal moduna devam madem, boş boş oturup sıkıldık demek olmaz ,değil mi??

      Sil
  12. Yaa ayelek çok güzel olmuş eline sağlık. ^^
    Eline şiş mil hiçbir şey almayan üç ay önce atkı örmeye başladım. Hala söylüyorum, bana bunu yapan pandemi kim bilir kimlere neler neler yaptı...

    YanıtlaSil
  13. Cok hoş olmuş. Battaniyeler de güzel oluyor böyle ☺️

    YanıtlaSil
  14. Yaa çok güzel şeyler örmüşsünüz. Ben de çok seviyorum böyle el işiyle uğraşmayı çok zevkli ve eğlenceli oluyor. emeğinize sağlık başarılar diliyorum.

    YanıtlaSil