HOMELAND ,güzel dizi..


Genelde kadın kahramanı olan dizileri seviyorum.
Homeland'da onlardan biri.Beğendiğim bir dizi oldu. Her sezon 12 bölüm.
Yerli dizilerin ara verdiği bu dönemde, Covid 19 la bunalmış beyinlerimizi , Temmuz ve Ağustos ayı akşamlarında Homeland dizisini seyrederek oyaladık.
Eşimle beraber. Genelde dizi zevklerimiz pek tutmaz,ama bu ikimizinde heyecanla,soluksuz izlediği bir dizi oldu.
7 sezonluk diziyi nihayet sona erdirdik.
Siyasi istihbarat ,casusluk,aksiyon,gerilim vb. seviyorsanız size de tavsiye  ederim.
2011 yılında ilk sezonu yayınlanan dizi 8 sezon sürmüş. Netflix de 7 sezonu vardı. Kısaca konusuna gelirsek(Fazlaca ipucu yok);
Carrie Mathıson, bipolar kişilik bozukluğu hastalığı olan bir Amerikan istihbarat ajanı.Dizi Carrie'nin, Bağdat'da 8 yıl esir tutulan bir Amerikan Askeri Çavuş Brody'nin aslında bir kahraman değil,cihatçılar için çalışan bir dönek olduğunu, Amerika'ya yapılacak büyük bir saldırı planının bir parçası olduğunu ispat etme çabaları ile başlıyor. Yıllarca esir kalıp çeşitli işkencelere maruz kalan Brody döndüğünde ailesini de çok farklı ve değişmiş buluyor. Topluma uyum sağlamakta zorlanan Brody nin neredeyse Amerikan Başkan yardımcılığına kadar yükselmesini sağlayacak serüveninde,Ajan Carrie onun peşini bırakmıyor, terör örgütleriyle bağlantısını ispat etmeye calışarak karmaşık düğümü çözüyor.
Bu arada işin enteresan kısmı 3.sezon sonunda tam da İstanbul'a tayin olan ve İstanbul'a gideceği için sevinen Carrie, bir bakıyoruz yeni sezonda Afganistan'da Kabil de ,İstanbul işi yatmış.
(Güya Netflix bu bölümleri İstanbul'da çekecekmiş ama bir takım anlaşmazlıklar olmuş olay Pakistan'a çevrilmiş.Bence iyi de olmuş)
Nerede kalmıştık evet İslamabad Cıa istasyon şefi olan Carrie calışma arkadaşları Peter Qeen ve hep yanında olan eski başkanı Sael ile yine, yeni maceraların peşine sürüklenip, kötülerle mücadelelerini,Bağdat'dan sonra,İslamabad ,Berlin ,NewYork ve Beyrut'da  sürdürürken acaba kim daha kötü? sorusunu sora sora diziyi heyecanla takip ediyorsunuz.
Dram, gerilim, tahmin edilemeyen sonlar hepsi var.
Bir çok dalda ödül kazanmış dizi Netflix'de 7 sezon.8. sezon da gösterilir umarım.




8 yorum:

  1. Adını çokça duyduğum ama bir türlü başlamaya fırsat bulamadığım bir dizi...Merak ediyorum ben de.

    YanıtlaSil
  2. "Genelde kadın kahramanı olan dizileri seviyorum."
    Ben de :)

    YanıtlaSil
  3. Bir dönem beğenerek izlediğim bir diziydi.

    YanıtlaSil
  4. Can izlemişti bunu da. Ben izleyemiyorum böyle dizileri, içim daralıyor :)

    YanıtlaSil
  5. Kahramanı kadın olan dizileri ben de seviyorum:) Buna da bakayım.
    Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  6. güzel tabii. ilk bir iki sezonunu iki sene önce filan izlemiştim. şimdi arada izliyom tv de de var zaten. bu tür güzel diziler var. örneğin, bodyguard nefis dizi :)

    YanıtlaSil
  7. Senelerdir izleniyor, söyleniyor, hâttâ eşim de izledi ama ben bir türlü başlayamadım. Günde 1, taş çatlasın 2 bölüm izlediğimden hepsine sıra gelmiyor:) Fakat Homeland aklımda.

    YanıtlaSil