bu günlük..

                                                                    2018 kış manzarası.

 İstanbul'a kar gelecek dediler ,çarşamba günü, gelmedi. Yere düşmeden salına salına biraz atıştırdı sadece. Soğuk dersen ; o keskin nemli, insanı çarpan  soğuğu var. Bu sabah güneş açmış,adalardaki evlerin camlarına öyle bir vurup parlatmış ki alev parçası gibi görünüyor bizim sahilden. Gökyüzünde pamuk şeker rengi bulut parçaları, iç açıcı bir gün olacak, umarım.

 Korona salgını almış başını gidiyor, hiç dışarısı çıkasım gelmiyor sırf bu nedenle. Evladımın ev arkadaşı ,3. aşıyı yeni olduğu halde ,kendini iyi hissetmeyince yaptırdığı test ile ikinci kez korona pozitif olup karantinaya girdi. Moral bozucu haberler. Salgın almış başını giderken Sağlık Bakanlığı yeni kararlar açıkladı.Sosyal medyada birileri özet çıkarmış bu kararlardan;


Eve kapanmak bu aralar daha doğru gibi, zorunlu işler dışında tabii.Bir de soğuğun katkısıyla zaten ev beni iyice çekiyor, evcimen ruhum iyice kendini ortaya döküyor. Kitaptan ,elişine, yemekten,youtube a derken  hoop bakıyorsun akşam olmuş. Yürüyüşü bile ihmal ettim, bu fena kısmı. 

Ama bugün bedensel tembelliğe son verip bu güneşin soğuk soğuk baktığı günde biraz yürüyüş yapılacak, sahil olmasa bile mahalle çarşısı turlanacak. Bir de kek pişireyim diyorum. Mandalinalı falan. Tavsiyeler üzerine başladığım MAİD dizisinin de iki bölümü kaldı, o da bitsin artık.

Hoşça kalın..

14 yorum:

  1. Bize de geçen yıl aynı videodaki gibi yağdı. 2 güne kalmadan eridi. Bu yıl da sadece bu hafta salı günü atıştırdı, tutmadı bile. Şubat mart da yağmazsa kaldık öyle.
    Sizin evlat aynı evi paylaşıyor, paylaşmaya devam tabii. Farklı odalarda belki. İnşallah en kısa zamanda yine atlatır arkadaşı. Siz de endişelenirsiniz bu arada. Geçer gider, merak etmeyin. Turlamadan olmaz sahiden. Haftada en az 3 kez 1 yürümek gerek. Üçüncü yıla girilecek yakında. Kolaylıklar, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul'da kar yağarsa tam yağıyor ama dediğiniz gibi yerde pek kalmayı sevmiyor. Suzuluk açısından karın yağması çok önemli, yağar umarım zamanında.
      Evet aynı evi paylaşıyorlar mecbur, neyse ki hafif atlatıyor, teşekkür ederim. Annelik hep bir yrek çarpıntısı, uzak yakın olması farketmiyor.
      Yürüyüş yapmak rahatlatıcı ve en kolay egzersiz.
      Sevgiler.

      Sil
  2. Günlerden sonra bugün çıkıp açık havada yürüdüm. Çok iyi geldi. Sizin de gününüz gönlünüzce geçmiştir, kekiniz de misler gibi olmuştur dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun yıllardır gitmediğim Gelibolu^nun sakinliğinde yürümek şahanedir .
      Kek güzel oldu:)
      Teşekkürler.

      Sil
  3. Bende spor yapmak istiyorum. Ama faaliyet yok. :(
    Kek bende yaptım ama hayalimdeki gibi olmadı. Çocuklar sevmedi. Kek dediğimde üstüne portakal suyuyla krema gibi yani puding gibi diyeyim birşey yaptım. Keki portakal suyu ile ıslattım. Ama işte hayalimdeki tat yok maalesef.
    Yiyeceğim mecbur. Bir kısmını babaannelere yolladım da hafifledim.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buralarda spor salonları çok ,baya da faaller. Ben zamanında denemiş ve kötü tecrübeler edinmiş biri olarak bana en uygunu yürüyüş ,diyorum.
      Oo bazen tutmuyor o kek nedense, ya kabarmaz, ya içi hamur kalır ya yanar:)
      Paylaşacak birileri olması da iyi olmuş. Elinize sağlık yine de güzeldir o.

      Sil
  4. Korona inanılmaz hızda yayılıyor. Allahtan hafif geçiyor genelde. Umarım bu bitişinin belirtisidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle diyor meşhur "bilim insanları " nisanda bitecekmiş

      Sil
  5. Yaa bu yeni açıklanan kararlar fena oldu. Özellikle salgına inanmayan ve aşı karşıtı kişiler özgürlüğünü ilan etti iyice.Ben de aynı durumdayım mümkün oldukça dışarı çıkmıyor,çıkmadıkça çıkmayı da istemiyorum zaten ve bu kaostan çok sıkıldım ama şu 2 ayı da bu şekilde geçirmek en iyisi gibi görünüyor. Herkes pozitif :( Biz en iyisi oturup kekimizi yapalım ama benim ki havuçlu,cevizli,tarçınlı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet iyice saldılar, belki de boşuna geriyorlar bizi kimbilir.umarım bir sosyal deney kurbanı olmamıştır insanlar.bazen komplo teorilerine inanasim geliyor.

      Sil
  6. bu soğukta sahil biraz "yoruyor" insanı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, denizin soğuğu tokat atarcasina yakiyor

      Sil
  7. cuma akşamüstünden beri sokağa çıkmadım, perde bile açmadım, amanin soğuktan yaniii :) zaten ekonomiden pandemiden sokakta insan sayısı da araba sayısı da azaldı, marketler de dolmuyor artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha onu anlayamadım ben pahalılık etkili de acaba pandeminin etkisi daha mı fazla. Çünkü Hayat Eve Sığar uygulamasında her yer ama her yer kıpkırmızı görünüyor, bizde sınırlı sürelerde dışarda dolaşıp kimse ile kontak kurmamaya çalışıyoruz. Amma perdeleri açalım evlere güneş girsin:)

      Sil