Laf ı Güzaf

 


Sabah'' tınn tınn ''gelen mesajla açıldı gözlerim. Hayırdır dedim, sabah sabah. Meğer Valilik özel araçlarla dışarı çıkışı yasaklamış. Belediyede bize mesajla iletiyor.Trafik felç olmuştu dün gece ,o kadar çok kar yağışı aldı ki yollar kapandı. İnsanlar  mahsur kaldı. Haberlerde izledik. Tabi bu niye dün geceden alınmış bir karar değil , anlaşılamadı!

İstanbul'da kar demek ,cefa demek. Sefasını belki çocuklar sürüyordur, gerisi boş laf. Evinde oturup sıcak çayının tüten dumanını flulaştırılmış arka planda çekebilirsin, cam kenarında oturup dışarısını izleyebilirsin,  sıkı sıkı giyip bürünüp karda yürüyüşe çıkabilirsin , selfiler çekersin. Kar yağışının romantizmini yaşayabilirsin.

 Evine ulaşabilirsen!


İstanbul'un yağmuru sorun, kar yağışı sorun, lodosu sorun, sis sorun. Yani öyle sanıyoruz. Gerçekte ne İstanbul sorunlu ne de olması muhtemel , içinde yaşadığımız dünyanın gayet normal hava durumları, kar ,yağmur, sis tabiatın devinimleri, adı üzerinde ''doğal olaylar, doğa olayları'' 

Sorun; tedbir almayan/alamayan, her seferinde insanlara mağduriyet yaratan  insanların bizzat kendileri. Kim yönetiyorsa şansınıza, o ya da bu, fark etmiyor. Bu kaçıncı kar ve kaçıncı çile.

 Çile bülbülüm çile..


Herkese güzel günler..

12 yorum:

  1. İlk tek tür kar haberlerini görünce şimdi orada olmak vardı dedim. Sonra gün içinde durum ciddileşti ya iyiki bir akılsızlık edip gitmemişiz:((( Ada orada hala. Bütünlemeleri var haftaya gelecek. Fatih gibi ev dolu semtte bile epey kar tutmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçek insta paylaşımlarından biraz farkli oluyor maalesef. Üniversiteler ay sonuna kadar kapanmış galiba. Buralarda ev dolu ama yollarda bir karış kar var.Cok yağdı.

      Sil
  2. Merhabalar
    Laf-ı Güzaf yazınızı okudum. ne kadar etkilendiğimi ve ne kadar da öfkelendiğimi söylememe gerek yoktur herhalde. Mevsimin İstanbul'a getirdiği güzellikler karşısında etkilendim, mevsimin İstanbul'a getirdiği ve basiretsiz yöneticiler tarafından çileye dönüştürülen tabiat olayları karşısında da öfkelendim.

    Değerli yazarım, artık siyasi parti şartı aramıyorum. Şu memleketi en güzel şekilde idare edecek parti hangisiyse, ona oyumu vermeye hazırım. Yani bu şu demek oluyor. Eski bir ülkücü olarak, eğer ülkeyi en güzel şekilde CHP partisi idare edebilecekse, ben oyumu götürüp bu partiye vermeye hazır ve nazırım. Ve her partiliden de böyle bir hareket beklerim.

    Her ne kadar yazınızın başlığı "Laf-ı Güzaf" olsa da, bu başlığın gönderme yaptığı yeri bildiğim için, yazınızı gerçekten zevk alarak, keyifle okudum. Kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumunuzun ikinci paragrafındaki görüşünüze katılıyorum. Yerel yöneticiler şehrinin her sorununa bahanesiz çözüm bulmalı, aramalı, elinden geleni yapmalı. Bunlar siyaset işi degil, mağdur olanlar o yöneticileri o makama getiren kişiler .
      En güzel şehirde yaşamak en zor hale geldi maalesef.
      Selamlar, teşekkürler.

      Sil
  3. Haberlerde kar yüzünden yollarda mahsur kalan insanlar gördüm. Ben özel araçla bu karda dışarı çıkma taraftarı değilim. Özel durumlar dışında toplu taşımayı kullanmak daha iyi. İyi de bu sefer tramvaylar otobüsler insan doluyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zorunlu olmadıkça çıkmamak en iyisi . Toplu taşıma en isabetli seçim.

      Sil
  4. Aslında tam da dediğiniz gibi, kar kıyamet, sis, yağmur her yerde olan doğa olayları.. Ama gelin görün büyükşehirlerde alınan tedbirler, hazırlıklar ne kadar tamam? Birde olayın şu kısmı var, İstanbul gibi bir şehir, yıllardır saçma bir yapılaşma ve ona yetmeyen altyapı vs.. Gerçekten çok zor şehri her kademede yönetenlerin işi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef yapılaşma hala sürüyor ama aynı altyapı ile. Güzelim şehri çirkinleştirmek için ne varsa yapıyor gibiyiz.

      Sil
  5. kar ne güzeldi ama trafik çok fena tıkanmış evet ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel yağdığı gerçek, kar bu en güzel doğa olaylarından. Bembeyaz örtüyle kaplayıp çirkinliği saklıyor, havayı yumuşatıyor. Her büyüğü çocuklaştırıyor:)

      Sil
  6. Yerel ve genel tüm yöneticiler suçlu bu kesin ama kar yağacağını bile bile de kış lastiksiz de çıkılmaz be kardeşim . Bursada olmuş dağ yoluna mangal yapmaya gidip mahsur kalmışlar iş makinesi kurtarmış ya kardeşim o iş aracının benzini benim vergimle konuyor senin mangal keyfin için mi harcanacak

    YanıtlaSil