tatlı tatlı

Kadıköy'e gitmeyeli uzun yıllar olmuş gibi geldi ki olmuştur mutlaka. Geçen gün izlediğimiz bir youtube videosunda dikkatimizi çeken aşağıdaki resimde ismi görünen Asuman Tatlıcısına rastlayınca içeri girip birer Asuman tatlısı yedik. Kapısında kuyruk oluyormuş, tat olarak lezzetli ve dükkan olarak  şık ama  kuyruğa girmek için çok tatlısever olmak lazım. 
Ben değilim. Tam tersi tam bir tuzlucuyum. Bana börekle ,pide,pizza ,lahmacunla gelinsin. Onun için Asuman'da sıra olsa beklemezdim.
Ama çikolataseverler için şahane bir yer. Çikolata kokulu kolonyaları bile ver masalarda. 
Söylemeden geçmeyeyim aşırı fiyatlı bir yer. İki tatlı iki sade kahveye ne kadar vermiş olabiliriz ki?
çok verdik  çok:)
Asuman'dan aldığımız enerji ve serotonin etkisi ile Kadıköy'ü epey bir gezdik. Dar sokaklarının şık kafeleri, küçücük sevimli lokanta ve barları akşama hazırlıklarını yapıyordu.  

Nergisler, kasımpatları türlü türlü çiçekler, yemlenen güvercinler, arada tıyır tıyır geçen nostaljik tramvay, okuldan çıkan liseliler daha neler neler. Kadıköy bir zamanlar tüm sokaklarını bildiğim, alışveriş yapılacak denilince ilk aklıma gelen yerdi.Her bütçeye göre çeşitli giyim kuşam mağazaları vardı. Sinemaya bile Kadıköy'e gelirdik.  Hele Salı pazarı vardı ki her hafta uğramadan geçmezdik diyebilirim. 
Şimdi de güzel de; o eski halinden eser yok şimdi..
Tabi bizim de:)
Her yere bir renk katılmış, bir de üzerine yazı yazma huyundan vazgeçebilsek.
Köşeyi dönünce karşıma çıkan ahşap sanat eserleri, şahaneydi.
Bitişik nizam apartmanların boş kalan duvarları grafitilerle bezenmiş, sadece apartman değil pek çok boş duvarı grafitiler süslemiş. Bence kırık dökük tuğlalı, badanası bozuk duvarlara hep böyle resimler yapsınlar.

19 yorum:

  1. ahşap eserler çok güzeller :)
    ama tatlılar için "çırak" yapmış diyebilirim ^^ bence orayı tatlı için tercih etmeyin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzeller, sanki bakışları manalı:)
      Tatlı konusunda haklısınız, çırak olabilir:)

      Sil
  2. Selam sayenizde bir İstanbul turu yaptım. Fotoğraflar çok güzel. Ben de tuzlu uyum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Sayenizde güzel bir Kadıköy gezisi oldu, teşekkürler. Size de iyi gelmiştir:)
    Tatlı sever biriydim ama bu özelliğimi büyük çabalar sonucu yok ettim. Biraz yeşil elma dilimleyip üzerine bol tarçın yediğimde işte bana en güzel tatlı:) Yazın dondurma yiyorum yalnız. Size afiyet olsun, tadı güzeldir bence. Kaç TL ödediniz sorabilir miyim? Piyasadan hiç haberim yok. Biz henüz başlamadık çünkü dışarıda yiyip içmeye:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeşil elmayı bende çok severim, üzerine tarçınla denemedim ama.Ekşisine bayılırım.
      Piyasadan bizimde haberimiz yokmuş, en azından Kadıköy piyasasından. Söylemesi ayıp iki sade kahve (yanında likör bardağı ile açık su ve minnacık çikolata) iki de küçük kavanozda yukarıda görünen tatlı; 120 TL
      İçime oturdu desem:))
      Geçenlerde bir programda söylemişti birisi; ülkede parası olan(tusirtler falan mesela) yiyip içecek, diğerleri bakıp geçecek ,diye.
      :(

      Sil
    2. Yeşil elma dilimleri tarçınla hem keyifli hem tatlı isteğini geçiren bir atıştırmalık. Tatlı yemeden duramayanları şıp diye keser:)
      120 TL tahminimden fazla çıktı. O ne öyle ya? Sanki 1 tepsi baklava yediniz. İçine oturur insanın tabii ki.
      Programda doğru söylemişler. Hatta Kemal Sunal'ın bir filmde ekmeğini lokantanın camekanına bandırıp yediği bir sahne vardı, öyle olacak:(

      Sil
  4. çok seviyorum ben de binaların duvarlarını süsleyen bu muralları. kadıköyde pat diye karşınıza çıkıp gülümsetebiliyorlar hepimizi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya güzel olmuş bu tip çalışmalar, her duvarda var gibi.

      Sil
  5. Merhabalar.
    Kadıköy ziyaretinizle ilgili paylaştığınız izlenimlerinizi o güzel fotoğraf kareleri eşliğinde okudum. O kadar güzel lezzetli anlatmışsınız ki, bitirdim ve acaba gözden kaçan bir yer oldu mu diye yeniden yukarıdan aşağı sayfayı taradım. Kaleminize ve yüreğinize sağlıklar dilerim. İnsanın içinden gelerek yaptığı şeyin tadı ve lezzeti başka oluyor.

    Asuman tatlıcısının görsel levhası çok hoşmuş, beğendim. Kaselerdeki tatlılara sadece şöyle bir baktım, çünkü ben de pek fazla tatlıcı değilim. Ardından çiçekler, güvercinler ve tramvayın fotoğrafını gördüm. Tramvayları çok severim. Kaldırımdaki akasya ağacının tabanını ne güzel süslemişler öyle. Kaidesi de hoş tu, etrafını çevreleyen renkli kenarlıklar da güzeldi. İşte defterimize yazı yazmayız, ama böyle yerlere yazı yazmayı pek severiz. Bu işte bizim çocuklarımıza verdiğimiz eğitim ve terbiyenin bir göstergesidir. Ahşap sanat eserlerini ben de çok beğendim ancak, kalın ağaç dalına montajladıkları ve yerde duran o ikisi, hangi hayvan figürüdür ben pek anlayamadım? Ben sanki onları domuza benzetir gibi oldum, ama siz onları daha yakından gördüğünüz için, doğrusunu ancak siz bilirsiniz.
    Duvarlara yapılan resimler de çok güzeldi. Sizin de dediğiniz gibi, hiç olmazsa eski duvarların solmuş renklerini, ya da kırık dökük sıvaların altından sırıtan tuğlalarını kamufle ederek çok güzel bir iş başarmışlar.
    Keyifli bir gezi izlenimiydi. Paylaşımınız için teşekkür ederim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tahta sıraları boydan boya cizimlerimizle dolduran bir nesiliz. Hırt hırt kazırdık sıraları, sonraları cilalıları çıktı da vazgeçildi bu huydan.
      Çeşit çeşit hayvan yapmışlar, özellikle karacaya benzeyenlerin gözleri sanki içinize içinze bakıyor gibiydi:))
      Teşekkürler, selamlar.

      Sil
  6. asuman, yemedim, deneyeyim, sütlü tatlıcıyım, fotideki görüntü de magnolia gibi gözüküyor bakalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çikolatası fazlaca biraz ama sıvı bir çikolata, içindede kıtır kıtır bir kaç parça var krokan gibi.çilek mevsime pek uygun değil ama kullanılmış.

      Sil
  7. Kadıköy'ü çok merak ediyorum. Bir gün İstanbul'a gidersem ilk gideceğim yer. İlk paylaştığın fotoğraftaki tatlıyı canım çekti. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle görülmesi gereken ilçelerden biri. İstanbul'un içi:))

      Sil
  8. Kadıköy Çarşısı,en sevdiğim yer :) Asuman'ı hiç duymamışım ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlemişiz bizde doyamadık, en yakın zamanda bir daha gideceğiz. Size yakın tabi ama bize baya bir saati buluyor gitmek:(

      Sil
  9. Tatlı-tuzlu hiç ayırt etmem, tam bir pisboğazım, ne olsa yerim :)) Başlığı ve fotoğrafı görür görmez off ne yesem acaba bu saatte(00.51) evde diye geçirdim içimden. Sanırım gidip bir kaşık nutella ile nefsimi körelteceğim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nutelladan kurtulana kadar ne çektim olsa yjne yerim ama almiyorum;)

      Sil