*1 su bardağı tereyağ ya da margarin,
*1 su bardağı sıvı yağ,
*1 su bardağı yoğurt,
*1/2 su bardağı su,
*aldığı kadar un,
*kabartma tozu
*tuz,
İç malzemesi;
*250 gr kadar kıyma,
*4 orta boy patates,
*1 çorba kaşığı sıvıyağ,
*karabiber, kırmızı biber, tuz,
Üzeri için;
*1 yumurta,
*1 kase rendelenmiş kaşar peyniri,
Önce iç malzemesi için patatesleri çok ufak küp şeklinde doğrayalım.
Bir kaşık sıvıyağ ile birlikte her iki malzemeyi kavuralım, tuzunu ,
karabiber ve kırmızı biberini ilave edelim, pişmeye bırakalım.
-Eritilmiş margarin , sıvıyağ, yoğurt ve suyu karıştıralım,
tuz ve kabartma tozu ilave edilmiş yeteri miktarda un ilavesiyle(4-5 bardak olabilir)
yumuşak bir hamur yoğuralım.
Hamurdan kopardığımız parçaları ,avuç içinde açıp içine,ortası açık kalacak
şekilde, kıymalı harcımızdan koyalım , tepsiye dizelim.
Üzerlerine 1 adet çırpılmış yumurtayı sürüp, kaşar peyniri rendesi serpelim ve
fırına verelim.
Börek tadında yumuşacık poğaçalarımız yemeye hazır...
ağız tadıyla...
çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilismi de çok ilginç...ellerinize sağlık...
YanıtlaSilteşekkürler mutfağa buyrun..
YanıtlaSilevet ismini koyan güzel koymuş:) teşekkürler saniye sultan..
Siteniz çok başarılı ilgiyle takip ediyorum
YanıtlaSilÇay Makinesi
Çay Makinası
Sanayi Tipi Çay Makinası
Çay Kazanları