Bittin mi sende..



 Eveet, ilk zamanlarda her sabah ekran karşısında bir şeyler yazma isteği vardı.
Geçti.
Sanırım benim bu salgın günlerdeki tek rahatlama yöntemimdi.
Hayatımızı bir çok bakımdan kesintiye uğratan, hayallerimizi kökünden söküp atan, alıştığımız ve rutine bağlanmış bir çok şeyi hasretle anmamıza sebep olan,sakladığımız pek çok korkumuzu depreştiren koronagünleri, artık ruhumuzda ilk günkü etkilerini yaratmıyor.
Alıştık.
Her sabahki yürüyüşlerim sırasında bir cama asılmış iki resim dikkatimi çekti.Bir tanesinde sevimli bir köpek, diğerinde kocaman bir dünya ve üzerinde Covid-19 yazısı. Bu dönemde en çok evlerde çocuklar sıkıldı ve sanırım en çok onlar oyalanmak için artık internet dışında başka şeyler buldular. Tıpkı resimler yapıp camlara asmak gibi, bayramlarda evlerin camlarını süslemek gibi. Gerçi çocukların gürültüleri yüzünden evlerde az tartışmalarda çıkmadı değil.
E bir yanda düşünün 65 yaş üzeri bir komşu.Adamcağız /kadıncağız evden çıkamıyor. Canı sıkkın.Üst katta küçük çocukları evde tutmak için her türlü oyunu deneyen aile. Tabii ki ,gürültü yaptın yapmadın diye çıkan tatlı sert tartışmalar maalesef yaşandı, en azından bizim site de:)Tabii gülünüp geçilecek şeyler gibi geliyor ama belirli yaş gruplarını evde kalmaya zorlamak, onların sağlığı açısından gerekli olsa da bazı sorunlara yol açıyor .İşte en azından apartman tartışmalarına sebep olabiliyor.
**
Bu hafta sonu yani mayıs sonunda ,15 ilde son kez sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor.Pazartesi yani 1 Haziran itibariyle hemen heryerde normal şartlar altında yaşam başlayacak.Aslında pek tuhaf bir durum bu. Bugün yapılamayan pek çok şey pazartesi itibari ile serbest olacak.  Bir takım kurallar dahilinde tabii. Umarım kurallar olması gerektiği şekilde insanlar tarafınan uygulanabilir, bu hastalığın tamamen yok olmadığı unutulmayıp,insanlar da boşvermişlik duygusuyla hareket etmez.
Sayılar ortada(sağlık bakanlığı verileri aşağıda) Azalma var ama bitmiş gibi de görünmüyor.


Bitenler mi neler;tabii ki bayramları seyranlar,onları bitirdik,geldik . Aylar da pek hızlı aktı,nisan geçti ,mayıs bitti.
Mayıs güllerin en güzel zamanı .Pek kimselere görünemeden açtılar. Yazlıkta annemlerin bahçesindeki güller de dezenfektan çalışmalarından nasibini alıp solmuşlar bir gecede. Oysa çok güzellerdi.Komşuları budamış, azıcık boy vermeye başlamışlar tekrardan. Zaten haziran başında gidecekler, +65 yaşa seyahat yasağı kalkınca ,onlara e-devletten kolayca çıkan, izin belgesi aldık, ilgilenirler yine bahçeleri ile.
Bende size bizim bahçemizin güllerinden bir demet sunayım dedim.
Resimlerini paylaşayım. Pazar gününüz gül gibi güzel geçsin.

18 yorum:

  1. Yarın çoğu şey serbestken bugün evde durmak pek komik. Bana kalırsa haftasonlarını yine böyle yapacaklar. Çünkü bütün mesele çalışmak ve çalışmamak.

    Günlerin kokusu geldi.Bak hep git bir dal gül kır balkonuna ek diyorum, unutuyorum. Çıkıp gül çalayım biraz :D

    Neyse anneme gidip gelirken ben baharı kaçırmadan yaşadım. Filbahriler bitti şimdi kurtbağrı ve yaseminler açıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla haftasonlarının sessizliğini seviyorum ama hep böyle yaparlar mı bence sondur bu.
      Çalınan çiçek güzel tutarmış ,derler:)
      Bende bizim bahçedekilerle idare ettim, bir de arka parkımız var oradan mevsimler güzel gelip geçiyor.

      Sil
  2. Bir kişi dünyayı bu hale getirdi. Ama bununla beraber yaşamayı öğrenmemiz lazım. Ne zaman biteceği ile ilgili net bir bilgi yok. Hastalanıp iyileşen arkadaşlarımı gördükten sonra korkum biraz geçti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çevremde ,çok şükür, hiç olmadı.Bir arkadaşımızın annesi pozitif çıktı onda da belirti yoktu ve belirti olmadan geçirdiler.Allah hepimizi bundan sonraki dönemde korusun,tedbiri elden bırakmamak lazım.

      Sil
    2. Sanki insanlar hafife alıyorlar gibi son zamanlarda

      Sil
  3. Ne güzel bir karantina dökümü olmuş. Tespitlerin de çok doğru, ben de öyle düşünüyordum. Başlarda sürekli tetikte, sürekli kulak haberlerde. Artık alıştık, uyumlandık sanırım... Yarın iş başı yapıyoruz. Bakalım yeni normalde çalışma düzeni nasıl olacak. Her şey güzel olsun inşallah, en önemlisi sağlık olsun... Çoook sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hadi hayırlısı, işlerinizde kolaylıklar.Tedbirli çalışın:)
      Sevgiler.

      Sil
  4. Dün BBC'de Türkiye'nin korona ile mücadelesini öven bir yazı vardı. Gözlerime inanamadım. Demek ki gördüğümüz onca vurdumduymaza rağmen durumumuz yabancılardan iyi. Keşke tüm dünya sıkı sıkıya tüm tedbirleri uygulayarak 15 gün dişini sıksa alt edeceğiz ama, olmuyor, olmuyor işte:(
    Güller çok güzelmiş bu arada. İyi pazarlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu süreçte dinlediğim tüm yabancı ülke yaşayanları sağlık sistemlerinin hiç iyi olmadığını söyleyip durdular.Sanırım biz sağlık konusunda iyi durumdayız(Eksileri düşünmüyorum) Mesela eczacıya gidip borç yazdırmk başka bir ülkede olabilir mi?Sanmıyorum.
      Sevgiler.

      Sil
  5. Gülleriniz çok güzelmiş uzun zamandır çiçek dikmek istiyordum ama hep erteledim. Belki ben de başlarım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gül en sevdiğim çiçektir balkonda yetiştirme imkanım yok ama bahçedekiler çok güzel açıyor.

      Sil
  6. Bu süreç hepimiz için zorlu bir süreç oldu. Gül resimleri harika, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar.

    Lanet olasıca bu zalim Korona yüzünden ne baharımızı, ne orucumuzu ne de Ramazan bayramımızı yaşayabildik. Evde hapis olmama rağmen, yazma ve okuma şevkim bile kırıldı. Memleketimize geldik de birazcık kurtulduk. İnşAllah en kısa zamanda bu Korona belasından da tamamen kurtulur, yeniden özlemini duyduğumuz yaşam standardımıza döneriz.

    Selam ve muhabbetle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna da şükür diyelim, artık beterin beteri var hayatta.
      Umarım bu zor günlerde geçer, hastalara şifa diliyorum, hayatını kaybedenlere rahmet.

      Sil
  8. Vallahi ben de yoruldum, üstelik bu süreç benim "çeneme vurdu" denir ya, benim beynime vurdu düşünüp düşünüp duruyorum. Hayır sonuç çıksa bari, o da yok.
    Vallahi sonunda attım kendimi dışarıya. Bu güller henüz bizde açmadı, açsa tek tek hepsini koklayarak yürürüm sokaklarda (deli desinler amaaan)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hele o komplo teorileri yok mu ,delirtiyor insanı:)
      Bu günlerde İstanbul'da heryer gül kaplı.Belediye Park bahçeler güller için çalşıyor:)

      Sil
  9. heyooooo sen bayağı sıkıntılıydın yaa eşin de hep haber izliyordu ama neyse bitti geçti artık yaaaa bak yine bu güller gibi olcak ki hayatımızzzz :)

    YanıtlaSil