Dört Duvar Arasında Kalanlarda dün..


 Bilemiyorum, aylar bana mı çabuk geçiyor. İnsandan insana farklı geçermiş zaman.Her yaşta dahi yaşadığımız zamanlar farklı imiş. Küçükken öğle uykusuna yatırırdı annem.Ne uzun gelirdi ,arkadaştan, oyundan, sokaklardan uzak geçirdiğimiz o bir iki saat. Geçmek bilmezdi. Oysa şimdi zaman su gibi akıp gidiyor, hem de akarsu gibi, hızlıca. Nisan derken, Bugün 1 mayıs. Kapanmanın ikinci günü. Yoksa tatilin mi demeli. Başımın üzerinde bir dam olsun, dört duvar bir evim olsun, hayalindeki insanlar şimdi o dört duvara bakamayız biz , açık hava lazım, dışarılarda olmak lazım, bahçe ile uğraşmak lazım falan diyerek kendilerini yollara attılar. Pazartesiden sonra perşembeye kadar olan pandemi göçü nihayete erdi.Sokaklar sakin, en azından bizim buralarda o telaşe geçti, olabildiğince sessizlik var, tabi ana cadde üzerindeki olabildiğince sessizlikten bahsediyorum.  Dört duvardan korkan herkes, şu an gökyüzünü seyrediyordur, umarım.  

**** 

Ben Fatma'yı seyrediyorum. Bu aralar Burcu Biricik pek popüler, şöhretinin zirvesinde, diziden diziye koşuyor. Fatma adlı dizide çocuğunu kaybetmiş, hapisten çıkan kocası kayıplara karışmış bir kadının, intikamı anlatılıyor. Hayattan ve erkeklerden alınan intikam. Bu intikam ,klişe haline gelmeye başlayan çocukluktan gelen travmalar, sonucu seri katile dönüşmeye kadar varıyor. Altı bölümlük dizi 3. sayfa haberlerinde anlatılan görmezden gelinen pek çok haberi anlatıyor gibi. Final sürpriz, etkileyici, akla gelmeyen ve acıklı.


Balkonumuzu oturuma açtık artık, birden gelen sıcaklar hemencecik ısıttı ortalığı. Şimdi evin içi ,dışardan daha serin. İstanbul bazen böyledir. Pat diye yaz gelir, pat diye kış gelir. Havasına güven olmaz yani..Balkondaki tek çiçeğim hibiskusun her yaprağını, her dalını her gün inceliyorum, goncası var mı? diye. Geçen yaz hiç açmadı, bu sene umarım çiçek verir. Yerini değiştirdim. Yanlış anlaşılmasın salon salomanje değil balkon, ama küçük de sayılmaz. Yer değiştirme köşeler arasında oldu, bu köşeden ,karşı köşeye. Bakalım bu köşede eskisi gibi açacak mı? 



 Çiçeğin eski halini görünce aklıma İbrahim Tatlıses'in şarkısı geldi; ''O eski halimden eser yok şimdi'' Devamı da bizim için ''..Yalnızım dostlarım yalnızım yalnız..''

😊

17 yorum:

  1. fatma'ya ben de başlayayım artık bari. aslında bu ara şöyle hafif bir şey izleyesim var ama aklım da kalıyor :)
    japon gülü ne güzel açmış, ne güzel çiçektir zaten, nazar değmesin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O eski açmış hali bu senede açsın diye bekliyorum. Hafif bir sey arıyorsanız Fatma pek hafif değil maalesef.

      Sil
    2. başladım geçenlerde, ilk 10 dakikada "ay ağır bir dizi bu" deyip kapattım ama aklım da kaldı. kendimi biraz daha iyi hissettiğimde başlayacağım net :)

      ay ben hibiskusu japon gülü zannetmişim. şuursuz bir yorum olmuş, kusura bakmayın :P

      Sil
    3. İlk üç bölümden sonrası biraz daha merak uyandırıyor son hakkında.
      Hibiskusa japon gülü de deniliyor. Aslında daha çok yakışıyor Japon Gülü ismi bence.

      Sil
  2. Hibiskus aşırı su sever, toprağa bolca vitamin ister, o zaman tutamazsın onu açmalara doyamaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet suyu çok seviyor, sabah akşam içiyor resmen:)

      Sil
  3. Hava iki günde birden ısınınca yeşiller coştu. Dün hiç dışarı çıkmamıştım, bu sabah çıktığımda şaşırdım, iki günde bu kadar mı yeşil artar? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çiçekli zamanları soğuklara denk geldi ağaçların birden yapraklandılar.

      Sil
  4. Fatmayı ben değil ama eşim izlemeye başladı ve çok beğendi.. Ben kendimi veremiyorum bu tür dizilere, çabuk kızıp, dizi ile tartışmaya başlıyorum :-)) Yıllar önce Yaprak Dökümü isimli bir dizi vardı. Ondan sonra karar aldım geren, sinir bozan dizileri izlemeyeceğim diye:-))

    Meteoroloji geçen gün kışlıkları kaldırmayın diyordu, mayıs oldu halen kışlık diyorlar :-)) Sonumuz hayrolsun 🙏☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaprak Dökümü popüler dizi, hâlâ tekrarı var kanal d de.

      Sil
  5. balkon sefası oh :) ben de maraşlı ve teşkilat izliyom :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maraşlı sırada, kızım da çok methediyor ben de izliyecem.

      Sil
  6. Kolay bakılıyor diye deve tabanı ve paşa kılıcı aldım. Onlara bakıp bakıp duruyorum bu ara:) Çiçekleri çok seviyorum ama yetiştirmeyi beceremiyorum. Umarım bunlar tutar:) Sevgiler Mehtap...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klasik çiçeklerden devetabanı, paşa kılıcı. Eskiden hemen her evde olurdu. Umarım severler yerlerini büyürler. Sevgiler 😊

      Sil
  7. Biz de bu akşam iftarı balkonda yaptık. Sivrisinekler de bizden önce davranmışlar gerçi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah kabul etsin oruçlarınızı.
      Çıkmışlar mı sivriler:( Erkenciler baya.

      Sil
  8. Çiçeklerin çok güzel olmuş ☺️

    YanıtlaSil