rahat, hazırol..

 

çiçek elması
çiçek elması ağaçları

Dünden aklımda kalanlar ne derseniz? 

İstanbul Belediye Başkanı ,bir türbe ziyaretinde ellerini arkadan bağlayıp yürüdüğü için ,Savcılık kendisine soruşturma başlatmış!! Fatih Sultan Mehmet'ın türbesi imiş. Bu şekilde eller arkada yürümek türbeye saygısızlıkmış. Belediye Başkanı, öncelikle buranın aslında Fatih Sultan Mehmet'in türbesi değil Gülbahar Hatun'un türbesi önü olduğunu belirterek,  kendisini savunan ifadesini  müfettişlere vermiş.

Ne kadar tuhaf değil mi? Şöyle bir süre caddeden gelip geçenleri izleseniz mutlaka elleri arkasına bağlı yürüyen birilerine rastlarsınız. Gençlerde değil ama özellikle belli yaşın üzerindeki insanlarda vardır böyle bir yürüme şekli. Böyle yürümenin saygısızlığı ifade ettiğini hangi aklı evvel düşündü, bilemiyorum, ben kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Hani bize küçükken 'büyüklerin yanında bacak bacak üstüne atılmaz' falan diye söylenirlerdi de ellerini arkadan bağlı yürüme ,hele türbede hiç yürüme, türbeye saygısızlıktır, dememişlerdi. Enteresan bir suçlama. 

****

Bir ikinci olay daha var; artık mayıs ayının 17 sine kadar marketten öyle ihtiyacınız olan herşeyi alamayacaksınız. Bazı ihtiyaç maddelerinin, tıpkı alkolde olduğu gibi,zincir marketlerden alım satımı yasak. Sadece temel ihtiyaçlar alınabilecek, yasak yani. 17 sine kadar. Maksat ,marketler kalabalık olmasın.

****

Ben de zaten dün marketten sadece biraz sebze aldım. Nihayet taze patates gelmiş. Sağlam patatese hasret kaldık, hepsi neredeyse filizlenmek üzere, yamru yumru, çamur içinde patateslerdi haftalardır. Neyse taze patateslerde öyle bir sorun yok yalnız o çamurlu halleri devam. Hiç sevmediğim şey çamur içinde satılan patatesler. Köyde patates çıkartmışlığım vardır, toprak altından çıkar.Ama böyle çamurlu çamurlu satılması da nahoş doğrusu. Marketten çıktıktan sonra köşede el arabasında bir adam taze fasulye, domates, erik, bezelye satıyordu. Mevsimin ilk taze fasulyesini de ondan aldım. Kilosu 10 TL.  Taze fasulye için erken ama küçük esnafa destek olmak lazım. Erik 20.-TL idi ama daha ufacık, yenmez.

-''Hep burdayım abla '',dedi.''Güneş çok çıkarsa şu viyadüğün altına geçiyorum.''

Bol kazançlar , deyip eve döndük..

22 yorum:

  1. canım ne güzel anlatmışsın bugün neler yaptığını zevkle dinledim
    yürümek niye saygısızlık olsun tek oralar kaldı yeşil alan zaten
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olay yürümenin şekli, artık yürüme şeklimiz de belirlenecek, nerde nasil yürünür, diye.

      Sil
  2. Market genelgeleri tam bir saçmalık. Kapanma ise sadece bizim gibi kurallara uyanlara var, başkalarına yok. İnsanlar mahalle dışına çıkmadan da işlerini görmeye başladılar arabalarla vs. Garip bir kapanma süreci.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurallara uymayı pek tercih etmiyor toplumumuz. Hem de en tepeden başlıyor bu,maalesef.

      Sil
  3. İnsan gerçekten hayret ediyor bu suçlamaya. Çok mizahı dönmüş Twitter'da çok güldüm ama gerçek yani olay. İzahı olmayan şeyi mizahı oluyor.

    YanıtlaSil
  4. Offf günler birbirinden saçma habırlarla geçip gidiyor. Nesmen ömrümüzü tüketiyorlar

    YanıtlaSil
  5. her gün şaşıracak/kızacak/üzülecek bir şeyler oluyor cennet vatanda! diyor ya gençler "vatandaşı olmasak eğlenceli ülke aslında" diye...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet olaylar olaylar. Hiç konumuz bitmiyor.

      Sil
  6. Ooo şu genelge saçmalıklarını anlatmaya kalksak ayrı bir blog lazım:)) Resmen Orta Çağı yaşıyoruz. Biz bu kafayla bir adım gidemeyiz. Elleri arkadan bağlamış, saygısızlık yapmış, pöh. Bence cezası idam! Bu ülkede yaşamak elem veriyor artık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim nesiller mi kaldıramıyor bu olayları diyorum ama aynı serzenişler gençlerde de var.

      Sil
  7. Vallahi güler misin, ağlar mısın durumu her haliyle bizim memleket. Ne diyeceğimizi, ne düşüneceğimizi şaşırdık iyice..

    YanıtlaSil
  8. Selam aslında doğru ve mantıklı yazmışsınız. İnsanlar sıkıntı içinde hastalık, ölüm kapanma, işsizlik. Birde nelerle uğraşmaktayız. Fasulyeyi eşim almış yaptım lezzetliydi. İki hafta cumartesi pazarlar açılacakmış. Pazarcılar nerede olacak ?Bir pazarcı değişik pazarlara gidip ürününü satıyordu. Şimdi ne olacak. Pazardaki diğer esnaf on yedi gün ne yiyecek? Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Pazarlar açılırsa herkes yine hurra yüklenir, kalabalık azalsın diye,market genelgesi çıkarıp pazarları açmak ne derece doğru?

    YanıtlaSil
  10. Bugün sosyal medya da bu ülkenin kurucusuna ne hakaretler ediliyor da işlem yapılmıyor...Gülbahar Hatun'un türbesi önünde eller arkada bağlı yürümek mi saygısızlık, suç ve soruşturma açılma sebebiymiş:-) Boş verin yapsınlar, netice alamayıp rakiplerini büyüttüklerini fark ettiklerinde iş işten geçmiş olacak:-) Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. O kadar saçmalık var ki ülkede, deveye boynun neden eğri diye sormuşlar, nerem doğru ki diye cevplamış, aynı o misal.
    Türbe olayı ise trajikomik. Üstelik türbe-mezar ritüelleri İslamda yasaktır, yani öyle kutsiyeti filan yoktur. Gel de anlat tabi.

    YanıtlaSil
  12. Daha ne kadar ayarlarımızla oynanacak bilemiyorum.

    YanıtlaSil
  13. Oysa o yürüyüş Karadeniz insanına mahsus ve bir denge unsuru. Tuhaf!

    YanıtlaSil
  14. taze fasulye zamanı geldi bütün yaz yeriz artık :)

    YanıtlaSil
  15. Ben yokus çıkarken hep elimi arkamda bağlarım belime destek oluyor, ne saçma şey.

    YanıtlaSil