stres dışarı, mutluluk içeri..

 Biz duruyoruz yerimizde ama ev bile sıkıldı bizden, orasında burasında arıza çıkartıp duruyor. Hayır çıkartsın çıkartmasına da ,tamirat yapacak ustalar çıkamıyor. Yasakmış onlara, tesisatınızda bir bozukluk olursa yandınız;

-''Bayram sonrası başlarız abi'' .. ye varıyor sonuç

Derin derin soluk alıp veriyoruz.  Şuraya yazıp yazıp sildiklerimi bilseniz. 

Kurallara karşı değilim, hatta kuralcı bir insanım diyebilirim kendim için. Sadece; delinen, istisnası bol olan, denetimi zaten olmayan ,kuralı koyan baştakilere hiç uygulanmayan kurallara, karşıyım.


Moral düzeltecek yiyeceklerden; en güzel çikolatalı tatlılardan, profiterol:) Beynimizdeki serotonin seviyesini artırarak, beyni rahatlatır, mutluluk verir, endorfin ,dopamin hangisi ise artık mutluluk hormonlarının salgılanmasına vesile olurmuş. 

Canım evladım, Anneler Günü nedeniyle bana en sevdiğim tatlıyı göndermiş. Çiçeği yiyemezdim ama tatlıyı afiyetle , güzelce yedim. Yanında hissettiğim mutluluk hissi de cabası oldu.
Salon tül ve perdelerini yıkamayla geçen günüme, ayrı bir enerji kattığını da söylemeden geçemeyeceğim. Stres hormonundan eser kalmadı..

23 yorum:

  1. Selam bizde de benzer durumlar. Gözlüğüm kırıldı. Okuma gözlüğüm. Mutfak dolabı kapağı düştü. Eski gözlükleri buldum. Biri gevşek ha bire düşüyor. Diğeri çok kullanınca rahatsızlık yaratıyor. Dolap kapağı kullanılmaz durumda marsngozun makina ya koyup sıkması lazım. Başka arıza istemiyorum.yalı ya da hsmurişi yapınca eşim kilo almalsyslım yapma diyor. Bende çiçek ve dizi ve blog ile uğraşıp moral bulmaya çalışıyorum. Anneler gününüz kutlu olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde şu salgın biraz hafiflese ilk gideceğim göz doktoru. Yakınım ilerledi,gözlük almam lazım:(
      Keşke benim eşimde ''yapma hamur işi'' dese. Aksine hamur işi yaparken görünce gözleri parlıyor. Yağlı zaten pek yapmam,yağa kıttır elim.
      Sevgiler.

      Sil
  2. en şahane anneler günü kutlaması bu olmuş :) afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  3. Çok fazla saçmalıklarla dolu bir yasaklar bütünü oldu bu tam kapanma. Ben de bir sitemimi forumda yazmıştım:

    https://forum.rehitu.com/d/259-bu-nasil-tam-kapanma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanılmaz bu gün kapalı olan kırtasiyenin önünden geçiyorum, baktım yan sokaktaki bölümündeki sayısal, loto,piyango vs. satılan küçük camekanlı bölüm açık, millet önünde kuyruk olmuş. Aynı dükkan, aynı sahip, bir tarafı açık bir tarafı kapalı. Hayır sayısal oynamak şart mı yani bu zamanda!
      Yazınızı okuyacağım.

      Sil
  4. sütlü kakaolu tatlıları yemekle geçiyor benim de ömrüm :)

    YanıtlaSil
  5. Afiyet olsun! :) Çikolatalı tatlıları ben de pek severim.
    Tül perde yıkamak demişken, büyük bir tembellikle o perde yıkama enerjisinin geleceği günü bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bir hızla başladım yıkamaya, hepsi bitti gitti. Hayır yıkaması değil de takması sinir bozucu:)

      Sil
  6. Nasıl canım çekti tatlıdan :)) Gidip alayım da kendini şımartayım biraz :) Kesinlikle çiçek yerine tatlı, en olmadı bir palet çikolata çok daha makbule geçer bence :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. imrendirdim galiba ama neyse evde bile yapılabilir:)

      Sil
  7. Afiyet olsun, ne ince bir hareket. Günü tatlandırmış resmen:)
    Ben de kuralcıyımdır ve sabrediyorum. Ama bugün bazı restoranların gizlice müşteri aldığını, bizzat gidenleri tanıyanlardan öğrendim ve yine bütün sinirim alt üst oldu. İnanamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok artık! İnsanlarda duramıyorlar mı biraz dışarda yemek yemeden. Yemek pişirmek bu kadar mı zahmetli geliyor ya hu. Geçici bir süre bu sonuçta.

      Sil
  8. Her gününüz tatlı tadında olsun.🤗 "Sadece; delinen, istisnası bol olan, denetimi zaten olmayan ,kuralı koyan baştakilere hiç uygulanmayan kurallara, karşıyım." sözünüze yürekten katılıyorum. 👍

    YanıtlaSil
  9. Aaaa! Tesisatçılara yasak mı? Su borusu patladı mesela. Durup bekleyecek miyiz. Aman aman Allah korusun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nöbetçisi vardır belki, gözlükçüler gibi;)

      Sil
  10. Evdeki eşyalar ne yapsın:-)) Bu kadar zaman bu kadar kullanılmak onları da zorlamıştır sanırım:-) Keyifli haftalar:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki, insanlar eskiyor onlar yeni mi kalsın:)

      Sil
  11. Tesisatçı konusu hiç aklıma gelmemişti. Muslukları falan daha dikkatli kullanır oldum:) Kızınızın en sevdiğiniz tatlıyı göndermesi ne hoş:)

    YanıtlaSil
  12. Anneler günün kutlu olsun, ne güzel bir hediye olmuş...

    YanıtlaSil