Niye Hep İkiye Bölünür Olduk?

 Her gün oturup ekran başına deprem bölgelerini izliyoruz. Pandemiden sonraki ikinci kabus yılları başladı ki belki salgından daha uzun sürecek . Distopik * bir filmin içerisinde gibiyiz. Yıkılan binalar, sönen hayatlar, soğukta kar kış kıyamette ateş başında battaniyelere sarılmış bekleşen ,tam olarak neyin içinde olduğunu anlayamayan insanlarımız. Yağma görüntüleri, sokaklarda devriye gezmeye başlayan güvenlik güçleri. Bir yandan tek bir enkazın başına konuşlanmış, bir kişi kurtulunca herkesin bayram yapacağını düşünüp, nasıl ''pozitif'' düşüncelere sevkederiz ekran başındakileri diye yayın yapmaya çalışan ,gerçekleri göstermeyince , yok oluyor gerçekler ,diye düşünen TV kanalları, diğer yandan sosyal mecralarda gözümüze serilen gerçekler.

Biz beş gündür Cüneyt Özdemir Youtube kanalından izliyoruz. Günde yaklaşık 9 saat canlı yayın yapıyor, bölgeden bilgiler veriyor, insanlarla konuşuyor, gerçek durum nedir onu anlatmaya yansıtmaya çalışıyor. Başka kanallar da vardır mutlaka . Biliyorsunuzdur ilk yada ikinci gece twıtter da bant daralması denilen bir uygulama yapıp yayınları kesmeye çalıştılar, youtube da da yapılmaz umarım böyle şeyler. 

Tabii ki bu günleri atlatacağız, birbirimize yardım edeceğiz, uzun sürecek, üzücü, yoran etkileri olacak ama sonuçta her şeyin geçtiği gibi, bu günlerde takvim yapraklarında 6 Şubat tarihinin altında ufak bir yazı olarak kalacak. Bu durum yani bu unutkanlığımız düşününce o kadar acıtıcı geliyor ki ama başka türlü hayat devam etmez ,yaşam böyle bir şey işte.  Tek duam çok fazla hasar bırakmasın güzel memleketimizde. Genci ,yaşlısı insanlarımız  birbirine yardıma koşarken ,hatta dünyadaki insanlar bir şeyin ucundan tutmaya çalışırken;  siyasiler birbirine düşmese, keşke.. Güzel şeyler de izliyoruz, yardıma koşan insanlarımız gözlerimizi yaşartıyor, iyilikler şimdiden üste çıkmaya başladı, umarım iyilik çoğalsın, yaralar bir an önce sarılsın..

Nedir? Distopik Fim; Distopik Distopya kelimesinden gelmektedir. Kötümser Ütopya anlamında kullanılır. Genelde gelecek zamanda geçen, fakirliğin, açlığın, otoritenin, çevre kirliliğinin ,şiddet, açlık vb. konuların öne çıktığı filmlerdir.  

2 yorum:

  1. Birileri -ayıpları ve yapmadıkları görünmesin diye- ortaklaşmak yerine algı yoluyla rol çalmak istediği için!

    YanıtlaSil
  2. Bu devasa afeti bile su-i istimal ederek kendilerine pay çıkarmaya kalkanlara yazıklar olsun! Allah, onları bildiği gibi cezalandırsın inşAllah!
    Bu milletin en büyük zenginliği dayanışma duygusudur. Bu millet, her türlü acı ve felaketlerde tek yürek olmasını bilmiş ve dayanışma duygusunu asla yitirmemiştir. Allah milletimize zeval vermesin.

    YanıtlaSil