iyi gün var kötü gün var..

 Bu gün günlerden cuma. Çalışanların, öğrencilerin  en sevdiği gün. İstanbul'da gayet açık ,bulutsuz,süt mavisi bir hava hakim. Sabahın bu erken saatinde hiç olmazsa hava aydınlık .Oysa içimizin karartıldığı günlerden geçiyoruz. Kendi memleketimizin dertleri yetmezmiş gibi diğer ülkelerdeki insanların vahşetleri bizi kederlendiriyor, içimizi yakıyor,İlerde bizimde başımıza gelir mi diye düşünmeden edemiyoruz. Yine insanlığın nasıl bu kadar vahşi olabileceğini düşünüp duruyoruz. Gücü elinde tutan her hakkı kendinde buluyor. Savaş kötü haklısı yok, haklı da haksız duruma geçebiliyor, haksız da haklı. Sonra da ekranlarda boy boy garibanların, biçarelerin görüntüleri yayınlanıyor, her iki taraf ta biz daha yaralıyız diyor. Sen sana göre ,o kendine göre ,mazlum, yaralı, felakete uğramış. Kim karar verecek? Neye göre karar verecek. İnsanlığın en büyük sorunu devamlı bir savaşmak, itişmek kakışmak, geçinememek istemesi. İyi insanlar da varsa bu durumlarda maalesef hiç işe yaramıyorlar ya da şöyle ifade edeyim, insanlar iyi olsa bu gibi durumlar hiç olmazdı.

Bu gün kötümser tarafımdan kalmış olabilirim. Bu yazı sana kötü gelmiş olabilir sevgili okuyucu. Bir yerlerde bir kötülük yaşa/nıyor/tılıyor. Biz havadan sudan konuşuyoruz. Dizi seyrediyoruz, sergilere, konserlere, sinemalara ,gezilere gidiyoruz. Bu rahatsız edici geliyor, tıpkı haberlerde onca kötü olayı ekranlarda sergileyip; şimdi sıradaki haberimiz; diyen spiker gibi. Şimdi bizim başımızda değil diyoruz da başımıza gelirse ne yapacağız, işte onu hiç bilmiyor, öylece yaşıyoruz.

Şimdilik iyi günlerimiz için güzel bir fotoğraf yayınlayayım da yazı biraz ferahlasın;


Bu instagram arşivimde bugün karşıma çıkan üç yıl önceki zeytin ağacımızın zeytinleri. Toplanma zamanı geldi artık zeytinlerin. Bu sene az zeytin var, tabi bu memleketin en önemli sorunu pahalı fiyat olarak yansıyacak hem zeytine hem yağına. 

 Ruhumuzu güzel tutmaktan başka çaremiz yok. Herkese olabildiğince mutlu bir hafta sonu diliyorum sevgili okuyucu, hoşçakal.




3 yorum:

  1. savaş yüzünden yine dolar artacakmış, olan hep bize oluyor.

    YanıtlaSil
  2. Gündem bazen öyle boğucu geliyor ki, bu hafta marketlerde de hep zeytin gördüm eskiden gelmezdi böyle işlenmemişi garip geldi bana...

    YanıtlaSil
  3. keşke kimse kimseyi öldürmese
    tüm dünya insanları kardeş içinde yaşasak
    ruhumuzu güzel tutalım elimizden gelen ne var onu yapalım sevgi ve olumlu mesajlar gönderelim evrene belki sayemizde barış olur
    imza:pollyanna :))

    YanıtlaSil