Domatesleri bademle birlikte reçel yapmışlar,söylemeseler domates olduğu hiç anlaşılmıyor.
tabii bir de Çiçek Fırın'ı ziyaret edin.Harika bademli , damla sakızlı kurabiyeleri var;
Başlığın devamında aslında ''Şarap'' demem ve öyle devam etmem lazımdı.
Adanın en ünlü geçim kaynağı üzümleri ,gittiğimizde toplanmamıştı,
ama sepetlere koymuşlar evlerinin önünde ikram ediyorlar:)
bir de üzümden yaptıkları şarapları, ancak eskiden şarap tadımı yaptırıp, mahzenlerini, şarap yapımını görmenizi sağlayan firma iki haftadır bunu yapmıyormuş, yasakmış artık!
öyle tadım yapmak filan yok,bizde sadece satış yerlerini ziyaret ettik, rehberimiz biraz anlattı
nasıl şarap üretildiğini, hangisinin tadının nasıl oluştuğunu..
aklıma geldi
hergün televizyonlara çıkıp
'' biz kimsenin hayat tarzına müdahale etmiyoruz''
demiyorlar mıydı????
-- bitti....
İstanbul'u özlememekle ne kadar haklısın...
YanıtlaSildeğil mi??
SilMehtapcigim bu yaz ben de gitmek istedim son anda plan degisti..cok gormek istiyorum adayi..bakalim ne zaman kismet olacak..iyi tatiller canim..
YanıtlaSilgidersen kalmalı git Arzucum. teşekkürler..
SilHepsinden bende istiyorum en cok saraplardan:))
YanıtlaSilYeni yasaya cok kizginim coook:(
Sevgiler..
Senin kulaklarını çınlattım, duymadın mı?? sevgiler canım.
SilBozcaada'yı anlatan yazını ilgiyle izliyorum Mehtap'cığım, devam..:) adam ileri demokrasi diye diye şarap mahzenlerini gezmeyi, tatmayı hepsini yasaklamış! Vay vay vay zaten tadınca hemen ayyaş olup, bir daha asla şarapsız yaşayamayacak ve sokaklarda ispirto içecektik!:)))))içki sevmem hep söylerim likörlü çikolata hariç onu bile artık yemiyorum çünkü et yemediğimden hafıza kaybım başladı bir de alkolle beyin hücrelerim gitmesin ama yine de orada olup bir damla tadına bakmak, şarabın nasıl yapıldığını görmek isterdim.
YanıtlaSilsevgiler
bizde şaşırdık, ister tadına bakarsın ister bakmazsın şarabın ama yapılışını görmeyi bu işle uğraşanlardan dinlemeyi isterdim.Sonuçta adanın geçim kaynağı bu iş ,para kazanıyorlar bundan. Et konusunda bazen bizde yemesek diyorum valla ne o öyle fiyatları bütçe deliyor:)
SilSEVGİLER..
Reçellere, üzüme, şaraba, Bozcaada'ya her şeye imrendim. :)) Ne güzel anlatıyorsun devamını merakla bekliyorum.
YanıtlaSilmaalesef bu kadar:)) aslında anlatacak çok şeyi var ama tadında bırakmak istiyorum. teşekkürler ilhan bey.
Silbozcaadayı biz de çok sevmiştik
YanıtlaSilbuz gibi denizine girmek de harikaydı
domates reçeli de çok orjinal
fotoğraflar harika
güzel bir gezi olmuş
sevgiler
sevilmeyecek gibi değil.. sevgiler mavianne.
Silne kadar güzel bir yazı olmuş sayende tanıdık bozcaadayı :)
YanıtlaSilsevgiler..
çok beğenince paylaşmak istedim. sevgiler denizcim.
SilBugün Bozcaada ile ilgili yazının devamını okuyunca, eşime, artık bu yıl gidelim Bozcaada'ya dedim. Senin yazılarından bahsettim.
YanıtlaSilUmarım bu yıl gerçekleşecek bu seyahat :)
Bu arada, şarabın oluşum süreci beni büyüleyen ve ilham veren bir süreçtir. Katıldığım birçok tadım turunda hayranlıkla dinledim bu süreci...
Sevgilerimle...
umarım güzeel bir tatil geçirirsin Bozcaada'da.Sevgiler.
SilNe güzel anlatmışsın Bozca adayı canım benim sana özendim. Bu yazlık olalı gezemez olduk. Artık bir düzen yapmak lazım. Bu güzellikleri görmek lazım.
YanıtlaSilsorma, bu yazlık bizide bağlıyor ama bu yaz niyetliyim çevre turlarını sık yapıcaz:)
SilHiç gitmedim gitmek istedim bu tanıtımdan sonra..Güzel yermiş Bozcaada..
YanıtlaSilBu kadar yakın olduğunu tahmin etmiyordum bende, tavsiye edilir.
Silgıdınce bende domates recelını merak ettım alıcam ıyı gezmeler
YanıtlaSilevet evet almalısın bence de:) sevgiler..
SilÇok hayırlı bir iş yapmışlar...
YanıtlaSilTürkiye'nin başka hiç problemi kalmamıştı zaten...
Ya tadına bakıp "ayyaş" olursak...
Bir kültürü, bir geçim kapısını "hiç" etmek ne kadar önemli olabilir ki!
Her şeye rağmen paylaşım çok güzeldi, bizi de oralara götürdün, teşekkürler ;)
yaşayıp görüyoruz işte..
Silsevgiler..
Bozcaada reçellerinin methini çok duymuştum.O hevesle 4 çeşit alıp geldim fakat hepsi lezzet olarak birbirine benziyor.Hadi benim aldığım marka öyle diyelim ama otelde ikram edilenler de öyleydi.Ki ben de bilinen bir ada markasından aldım.
YanıtlaSilÇiçek fırının kurabiyeleri çok güzel ama tuzlu çeşidi pek yok.Dondurmacısı ise tam bir fiyasko.Son yıllarda yediğim en kötü dondurmaydı diyebilirim.Haklı şöhretlerine yakışan bir dondurma yapmalarını tavsiye ederim.
Merhaba Adsız;
Silaslına bakarsan ben reçellerin methini duymamıştım. Ama gittiğimde meydanda çaybahçesinde ettiğimiz kahvaltıda çok güzel bir reçel vardı, domates reçeli olduğunu ve burada güzel yapıldığını öğrendik.Rehberimiz de bize sadece domates ve incir reçelini tavsiye etti, diğerlerini önermedi.Aldığımız marka lezzetli ve güzeldi. Dondurmayı Cunda da Balıkesirlinin yerinde yemeye bayılıyorum ben:)
Bozcaada için yorum yapamıycam.
teşekkürler..