İzmir Köfte
*500 gr. köftelik kıyma,
*2-3 dilim bayat ekmek,
*1 soğan,
*1 yumurta,
*tuz,
*karabiber,
-kızartmak için zeytinyağ,
-4-5 patates
-4 domates,
-1 kaşık salça(kış aylarında domatesin renk vermediği zamanlar için)
-sivri biber
--Köfte için kıyma , ıslatılıp, sıkılmış, ufalanmış bayat ekmek, rendelenmiş soğan ,
yumurta bir kaba alınıp, tuzu ve karabiberi ilave ederek 5-10 dakika yoğurulur.
Yoğurulan kıymadan küçük parçalar koparılarak şekillendirilir.
-Halka şeklinde ya da elma dilimi halinde iri kesilen patatesler az yağda önlü arkalı kızartılır.
-Aynı yağda köftelerde kızartılarak kenara alınır.
-Kalan yağda küp doğranmış domatesler salçayla beraber şöyle bir kavrulur.
-Yayvan bir tencereye patatesler, köfteler, üzerine hazırladığımız küp domatesler konur,
-üzerine sivri biber , dilim domatesler biraz kekik serperek süslenir,
-1 su bardağı da sıcak su konularak kısık ateşte yarım saat kadar pişirilir.
*****Benim sık yaptığım bir yemek, hem bereketli oluyor hem doyurucu..
belki tek zor tarafı, yazın sıcaktan kavrulan mutfaklarda kızartma yapmak :)
gerçi biz TEMMUZ 5 itibariyle henüz İstanbul'da bir kavrulma olayı görmedik.
bakalım pazartesi AYVALIK'a gidiyorum:))))))
oralar kavruluyor mu??
bi kontrol edeyim, geleyim.....
AFİYET OLSUN....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ellerine sağlık canım sevdiğim bir yemek kokusu buralara kadar geldi aevgiler..
YanıtlaSileveet patates ve köftenin kızartılırken çıkardığı koku müthiş oluyor:)
Silsevgiler..
elinize sağlık güzel görünüyor
YanıtlaSilteşekkürler.
SilEtyemez olmama rağmen misafirlere yaparım bu yemeği, resimde yeşil biber görmeyince aa unutmuş mu dedim ama tarifte var, unutmamışsın:)Ayvalık'ta güzel tatiller arkadaşım, aman kavrulma zaten aşırı sıcağı hiç sevmiyorum keşke hep bahar olsa şöyle ısı 25 dereceyi geçmese ...
YanıtlaSilsevgiler
aynen bende aşırı sıcaktan hiç hoşlanmıyorum ama İstanbl'da bir de nem oluyor ki dayanılır gibi değil yapış yapış.Onun için biraz kaçıyoruz annemlerin yanına.25 derece kesinlikle benimde ideal ısım:) yani hep mayıs ayı gibi :) ılık ılık... sevgiler..
Silen sevdiğim köftelerden biridir,eline sağlık canım...
YanıtlaSilsevgiler canım..
SilBende sık sık yaparım,ellerine sağlık.Sevgilerimle..
YanıtlaSilEline sağlık Arkadaşım .
YanıtlaSilteşekkürler Semacım.
Silyapma zamanım gelmıstı elıne sağlık
YanıtlaSil:)) iyi oluyor ...teşekkürler..
SilOhhh misssler gibi afiyet seker olsun canim:))
YanıtlaSilsağolasın canıım.
Siloh oh pekde severim ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilteşekkürler sevgili Asiye..
SilÖnce hayırlı yolculuklar dileyeyim Mehtap, benim içinde denize gir serinle ve O'nu çok özlediğimi söyle :) bu sene Deniz bana hayal çünkü.
YanıtlaSilİzmir köfteyi çok severim gerçi ben köftenin her türünü severimya :) ellerine sağlık cidden nefis görüntü...
teşekkürler Aslıcım.Sağ salim geldik ama çok rüzgar deniz koyunlu:)daha parmağımızı sokamadık ama girdiğimde seni hatırlıycam.
Silteşekkürler.
ramazanda senin siteye daha sık uğrayacağım bu gidişle :))
YanıtlaSilseverim oruçluyken yemek bloglarıı gezmeyi
sevgiler
canım evet son saatlerde hep yemek ve tarif konuşulur di mi:) Ankaranın sıcak ve uzun günlerinde Allah yardımcı olsun, Allah kabul etsin oruçlarınızı.. sevgiler..
SilSüper ellerine sağlık canım
YanıtlaSilteşekkürler Büşracım.
SilEline saglik mehtapcim misss.. afiyetle..:-)
YanıtlaSilsevgiler Arzucum.
Silçok severim canım ellerine sağlık..
YanıtlaSilteşekkürler sevgili Sevil..
Sil