Hakan: MUHAFIZ (The Protector)



Merakla beklenen ilk Türk Netflix dizisi başladı.
Başrollerini Çağatay Ulusoy(Hakan),Ayça Ayşin Turan(Leyla),Hazar Ergüçlü(Zeynep),Okan Yalabık(Faysal),Mehmet Kurtuluş(Mazhar)  paylaşıyor.Fakat daha sonra yayınlanacak bölümlerde yeni oyuncular karşımıza çıkacak. Burçin Terzioğlu, Saygın Soysal gibi.Son bölümde bu belli oldu.Pek çok oyuncu, bu dizinin kadrosuna bir iki bölümde olsa dahil olmuş, olacak.
Dizinin 1. sezon ilk 10 bölümü yayında.
Netflix dizileri genelde 30-40 dakikalık bölümler halinde yayınlanıyor.Hal böyle olunca , bizim için çerez niyetine oldu, bir oturuşta 6 bölüm izledik.Kalanını da bir sonraki akşam seyredince tam bir Muhafız haftasonu oldu, 10 bölüm bitti.
Tv kanallarında her dizi yaklaşık 120-170 dakika gibi sürdüğünden bu Türk Netflix dizisi Muhafız bize seyretmesi kolay geldi. Heyecan kesilmeden, araya uzun bakışlar,klipler girmeden bir solukta izledik.
Muhafız dizisinin konusu İstanbul ile ilgili ve harika İstanbul manzaraları yansıtılmış. İstanbul'un ne kedileri,ne martıları unutulmamış.Çoğu filmde olduğu gibi İstanbul'u bir ortadoğu şehri gibi yansıtmamış. Hem tarihi ,hem modern İstanbul yaşamı içerisinde geçen Muhafız dizisi konusu itibariyle  ilginç. Fantastik , macera tarzı.Tabii ki aşk var, tarih var. Buğulanmış , biplenmiş sahneler olmayınca ,olaylar rahat takip ediliyor.
Konusuna gelince spoiler yani ipucu  vermeyeceğim.Sadece konu ile şöyle bir izlenim oldu bende;
Dizinin ana konusu baştan sonra tutarlı işlenmemiş, arada bazı bölümlerde kopukluk var sanki. İlk iki bölüm oldukça maceralı,fantastik sahnelerle dolu bölümler bizi bekliyor galiba ,dedirtirken, birden plaza çalışanları etrafında dönecek bir romantik komediye evrilir gibi oluyor.
İki güzel ,farklı kadın,bir yakışıklı ve güçlü erkek, bir zengin patron .Ya da bir Bodyguard filmi mi ?diyorsunuz.Ana konudan koparıyor sizi olaylar.Nerede o tılsımlı gömlek, nereye gitti diyorsunuz😐. Sonra ,özellikle son iki bölüm, konu yine heyecanlı ,meraklı bir hale asıl konuya, geri dönüyor.
Muhafız dizisi ımbd sayfasında yüksek bir puanla başlamış.
Bende bir dizi izleyicisi olarak beğendim. Tabii ki fantastik konular bir Türk dizisi için yeni, umarım güzel işlenir.Tahmin edilemeyen olayları işler.
Güzel güzel, heyecanla seyredeceğimiz bir dizi olur.Nihayetinde yabancı dizilerde , özellikle çok seyredilenler de bile  her şey mükemmel olmuyor.
Muhafız dizisi de gayet güzel ,kaliteli bir dizi olmuş seyredilir,
tavsiye ederim.

16 yorum:

  1. Almanyada daha siteye daha düşmedi. Bende merak icindeydim.Beklentiler çok üstünde bakalım ne olacak.Istanbulun her iki yüzünü göstermesi güzel olmuş.
    Teşekkürler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçi çok reklam fazla beklenti yaratıyor.Genelde beğenilmiş.

      Sil
  2. Ben bu diziye de başlayayım da takip ettiğim dizi sayısı 4 e çıksın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer 3 ü neydi acaba?

      Sil
    2. Band of Brothers- 2. dünya savaşını anlatıyor, belgesel tadında ama savaş sahneleri rahatsız edebilir

      Vikings - malum dizi anlatmaya gerek yok ama ben yeni başladım

      Plan Coeur - Komedi dizisymiş, yeni başladım ama çok gülemedim. Yine de bir kaç bölüm daha şansı var.

      Maniac - Yine bir blogun tavsiyesiyle izlemeye karar verip ilk bölüm sonunda yani yorumu yazdığım sırada izlemeyi bırakmıştım. Ama diziye şans vermem gerektiği söylendi.

      Bu arada dizinin birinci sezonunu bitirdim. Aşk meşk olayını çok abartmamışlar mı? İlk kez bir süper kahramanımız olacakmış da aşka kurban gitmiş gibi

      Sil
  3. Dün akşam bununla ilgili bir kaç bir şey paylaştığım bloğumda Ölümsüz, muhafız ve sadık altıncı bölümü bitirdim gayet başarılı

    YanıtlaSil
  4. bir bakayım merak ettim bak şimdi :)

    YanıtlaSil
  5. beklentimi çok yüksek tutmuyorum sonuçta fantastik filmler türk işi değil bence kesinlikle ama seyredeceğim tabi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki şahane olağanüstü sayılmaz, ama keyifle izlenir.

      Sil
  6. ben de beğendim dün gece 5 bölüm izledim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi olmuş 10 bölüm birden yayınlanması.Gerçi heyecanlı bir yerde sonlandı ama o kadar da merak edelim.

      Sil
  7. Ben göremedim bizim netflix tte henüz. Gelirse bakayim 😊

    YanıtlaSil
  8. netflix kanalından mı izliyoon. nette olsa da izlesek. cağatay iyi miii sölesenee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet netflixde yayında dizi.Çağatay Ulusoy deli dolu genç bir kapalıçarçı çocuğu rolünde.Hayalci,,canıtez,vefalı,kahraman bir çocuk.İyi oynamış.Baya da kilolanmış yalnız:)

      Sil