Kasım ayı özet akışı,

Nispeten sakin geçen Kasım ayından  2018 yılının son ayına ,bol bol yağmurlar, günlerdir gökyüzünü kaplayan gri bulutlar, sert esen poyrazlı bir hava ile girdik.
🎇oysa Kasım ayı ne kadar güzel,ılıman bir pastırma yazı havası ile başlamıştı.

 Siyasi havadisler, ekonomik krizler  kadar magazin ağırlıklı haberlerle çalkalanan bir Kasım ayı oldu.Kasım ayının ilk günlerinde müthiş bir haber patladı;
🎇Ünlü şarkıcı Sıla uzun zamandır birlikte olduğu oyuncu Ahmet Kural'dan şiddet gördüğü gerekçesiyle yargıya başvurdu, şikayetçi oldu. Mahkeme oyuncuya  uzaklaştırma kararı verdi, çalıştığı banka, reklamlarında artık kendisini oynatmayacağını açıkladı. Ahmet Kural başta kadınlar olmak üzere herkesten özür diledi.Konu her yönüyle gündemde uzun süre yer işgal etti, sosyal medya çalkalandı.

🎆Galatasaray-Fenerbahçe derbisi 2-2 berabere bitti.

🎆*Uganda Büyükelçimiz ve katibinin Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna Yunan Mitolojik tanrılarını andıran  kıyafet ile katılması Kasım ayında gündem oldu. Kıyafeti nedeniyle Bakanlıkça  Ankara'ya çağrıldı.Elçimiz bu kiyafeti 2018 yılının Troya Yılı ilan edilmiş olmasından dolayı giydiğini söyledi.Turizm Bakanlığı 2018 yılını Troya yılı ilan etmişti.Elçimizde bunu hatırlamış Cumhuriyet Bayramı kutlama resepsiyonunda aynı zamanda Troya Yılını da kutlamak istemişti. Demekki.

🎊Ekim ayı enflasyonu  yüzde 25,24 olarak açıklandı.Memur, emekli, işçiler Ocak ayı içinde yüzde yirmilerin üzerinde zam beklentisi içine girdi.Öyle ya Cumhurbaşkanı bile maaşına yüzde 26 zam yapmıştı.Enflasyon onu etkiliyorsa memur ,işçi ve emekliyi haliyle etkileyecekti.Bize de yüzde yirmialtı zam yapılmalıydı(Bakalım merak içindeyim)

🎈ABD İran'a yaptırım uygulamaya başladı.Bu konuda 6 aylık bir zaman dilimi için ,bizimde aralarında olduğumuz 8 ülkeyi muaf tuttu.Sevindik.

🎆Pastırma yazı sayesinde Kasım ayının ilk iki haftası harika havalarla geçti.

🎁Et fiyatlarındaki aşırı artışın , refah seviyemizin çok çok yükselmesinden kaynaklandığı açıklandı.O kadar refaha ermiştik ki ha bre et yemek istiyor, talebi arttırıyor, arzda talep efendiye yetişemiyince, ister istemez et fiyatlarını artıyorduk.!!

🎃Bir açıkoturumda CHP'li milletvekili''Türkçe ezan okunsa ne olur ki'' diye durduk yerde çıkışıp ortalığı karıştırdı. CHP milletvekilini hemen ihraç edilmek üzere disiplin kuruluna sevketti. Konuşacak yeni bir konu bulan siyasetçiler ve haberciler bir kaç gün bunu konuşup,sonra sakinlediler.

💐Gazi Mustafa Kemal Atatürk ,ölüm yıldönümü olan 10 Kasımda milyonlar tarafından yine saygı, minnet ,sevgi ve özlem ile anıldı.

😢Hakkari'de mühimmat deposundaki patlama sonucu şehitlerimiz var.(Makamları cennet olsun)

🎆Yerel seçimler yaklaşırken birbirlerine naz yapan partiler yine barışıp ,koalisyon yeni deyişle ittifak için birbirlerini yoklayıp duruyor. Bu bunla ,şu şunla görüştü haberlerinden geçilmiyor. Belediye başkan adayları yavaş yavaş açıklanıyor. Herkesi ilgilendiren İstanbul, Ankara, İzmir.İstanbul bir muamma sanki.AKP nin adayı belli de CHP nin ne yapacağı belli değil. Ankara'da paylaşılamayan bir Mansur Yavaş ismi var,kimin adayı olacağı belirsiz ama aday olacağı kesin? Koltuk peşinde partilere, bu iller bu ilçelerin sorunları ne olacak?Çözümleriniz ne ,diye avaz avaz bağırasım var yani.

🎇Bir yetkili çıktı''Tersine beyin göçü olsun, yurtdışındaki gençlerimize 24 bin TL maaş vericez, dönsünler'' dedi. Sanki çocukların dışarı gitme nedeni tek paraymış gibi.Tam da iki büyük üniversitenin ,iki profösörünün, sabahın kör karanlığında evlerinden gözaltına alınmasına denk geldi bu açıklama. Profösörler sonra serbest bırakıldı ama çocuklar bu haberi okuyup nasıl dönsündü. Bu yetmez gibi bir üniversite dekanı çıkıp '' Hanımların en iyi yaptığı şey ev hanımlığı, ben seçimlerde hiç bir kadın adaya oy vermem'' demesin mi?!
Heyhat! bu adam dekandı, neyse ki istifa edip, görevinden ayrıldı.

 🎆Ecnebilerin Kara cuma olarak adlandırdıkları indirimli alışveriş günü ülkemizde de efsane cuma, çılgın cuma ,şahane cuma geliyor diye hayırlı cumalara rakip oldu.Bitmez tükenmez reklamlarla ,''Ne cumaymış kardeşim'' dedirtti. Cuma sabahı insanlar AVM'lerin önünde kuyruğa girdi, ne var ne yoksa talan etti.
Memlekette, kalmışsa eğer, son kredisiz borçsuz insan , onlarda böylece tükendi. Borçsuz yaşamak zul geliyordu insanlara artık.

 🍲Soğan fiyatları aylardan beri yüksekti(Bknz:Bununla ilgili yazım) Bunu yeni farkeden yönetim,artık dur demeli bu gidişata dedi. Bu yıl soğan ,hayatında olmadığı kadar gündem olmuştu.Soğan sıtokçularına baskın yapıldı, depolardaki soğanlar ele geçirildi.Halkın ucuz soğan yemesi engellenemezdi. Gariban soğan çiftçisi memlekette böyle olaylara neden olup ,lobicilik faaliyeti kapsamında kaldığı haberlerini duyunca apışık kaldı.

😢 İstanbul'da askeri helikopter  düştü.Sivillere zarar gelmedi,dört kahraman askerimiz şehit oldu(Makamları cennet olsun)

🎆Sıla ve Ahmet Kural'ın olayı ile başlayan Kasım ayı magazin haberleri ayın son günlerinde başka bir sürpriz haberle noktalandı. Acun ve Şeyma aniden 9 yıllık aşklarını tek celsede bitiriverdiler. Hakikaten şaşırtı bir haber oldu. Sosyal medya tam anlamıyla çoştu, enine boyuna çekiştirip durdu konuyu. Sebepler, sonuçlar, aman neler neler.

⛅Bu konular iyi hoştu da en son günlerde Bodrum'u sel alıp, Çınarcık'ta 4.1 deprem olmayaydı. (Allah korkutmasın.Felaketler uzak olsun memleketimizden.)

🎁🎄🎅
Evet Aralık 1.
Yılın son ayı hepimize güzellikler, gülümseten haberler getirsin,
umut,huzur,bereket bol bol olsun.

15 yorum:

  1. Tarihde bugün köşesi gibi olmuş :) detaylandırarak yazman senin blog sayfan için getirisi olabilir başarılar diliyorum @mehtAp

    YanıtlaSil
  2. Aylık ana gündemleri rapor ettiğinden haberim yoktu. Kaçırmışım. Ama bundan sonra takipteyim inşalallah. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gundemi takip işini günlüğümde tutuyorum zaten, blogdada paylaşmak istedim. Bu ikinci ay. Teşekkürler.

      Sil
  3. Kasım ayını o kadar güzel özetlemişsiniz ki sizi bir kez daha ayakta alkışladım, sonra biraz kıskandım aynaya bakarak kendime kızdım. Senin neyin eksik ha dedim.

    Bu arada Şeyma'da 125 bin lira nafaka alacakmış, tarihe not düşelim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iyi para ,bize göre. Şeyma beğendi mi acaba:)

      Sil
  4. Ülkede kasım bol olaydı
    Ahhhhh ruhumun kasımı çok çalkantılı çok depresif geçti. Atalık senden umutluyum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aralık dileklerini gerçekleştirsin o zaman.

      Sil
  5. valla marketlerde fiyatlar inanılmaz yaaa. fakirledik yanii. masrafları azaltmalı. yüzde yirmialtı zam mı hahahaaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet o kadar zam bekliyorum ,yeni yıl dileğim say.

      Sil
  6. Güzel bir kasım derlemesi, Ülkemiz ve ekonomimiz için güzel iyileştirmeler geçirecek bir aralık yaşayalım. Enflasyonun %8-9 lara indiği bir yıl olsun :)
    Sevgimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşalllahh. TÜİK açıklamış enflasyon düşüyor, diye.Ama nereye düşüyorsa biz farketmiyoruz:(

      Sil
  7. Amiin felaketlerden, yoksulluktan ve kötü siyasetçilerden korusun Allah ülkemizi.
    Ayın özeti postlarını çok seviyorum,devamını dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel:)Sevindim yorumuna, teşekkürler.

      Sil
  8. Geçen ayı ne güzel özetlemişsiniz, her birini tekrar yaşadık. Teşekkürler..

    YanıtlaSil