bu bir beğenemedim yazısıdır..


Oyuncularını beğendiğim için izlemek istediğim İstanbul Kırmızısı filmini  nihayet izledim. İzledim de bir seyirci olarak hiç beğenemedim. Yönetmenliğini Ferzan Özpetek'in yaptığı filmde Tuba Büyüküstün, Nejat İşler, Halit Ergenç, Mehmet Günsur gibi oyuncular başrolde  yeralıyor. Başkaca ünlü pek çok oyuncu var.  Hani sadece onları seyretmekle idare edin diyeceğim. Ferzan Özpetek'in romanından uyarlanmış. Belki kitap uyarlaması nedeniyle konu böyle havada kalmış.
Başından feci bir ailevi olay geçen Orhan Londra'ya yerleşip orada yaşamaya başlamış. Sonra arkadaşı Deniz'in yazdığı bir kitap için İstanbul'a , Deniz ve ailesinin yalısına geliyor.Ailede bu arada yalıyı terketmek üzere. Deniz kitap'ta çocukluğunu, arkadaşlarını yazmış.Yazdığı kişilerden biri de Nevval. Orhan Neval'le tanışınca ondan etkileniyor ama beklemediği bir anda Neval'in evli olduğunu öğreniyor. Sonra Deniz ortadan kayboluyor.Hiç telaşa neden olmayan bu kaybolmadan sonra,kitapta yazılan başka bir karakterle,Yusuf ile tanışıyoruz. Tüm bu yaşananlar ve İstanbul Orhan'ı eski anılarıyla yüzleştiriyor.
.... Film böyle devam ediyor..

İkinci yazacağım film DAHA. Daha ,Hakan Günday'ın  romanından uyarlanmış. Ahmet Mümtaz Taylan, Hayat Van Eck paylaşıyorlar.Yine Tuba Büyüküstün rol almış(Eş torpili mi bilemiyeceğim). Onur Saylak Yönetmenliğini yapmış.Bir kaç arkadaşım önermişti, konusu gerçekten etkileyici, gerçekçi,bunaltıcı, düşündürücü, üzücü hatta kahredici.Belki daha başka duygular da yaratıyor.İnsan kaçakçılığı üzerine bir film.Bir baba oğul hikayesi. Bir hayaller başka, gerçekler başka  hikayesi.İnsan hayatının ucuzluğu hikayesi.İnsanların ne denli vicdansız olabildiğinin hikayesi.İnsanların çaresizliğinin hikayesi.
Böyle bir konuyu zaten karamsarlık yaşamadan izleyemez, sonunu da iyiye bağlayamazsınız. Bağlanmamış da zaten.


Daha önce de  bazı izlenim yazılarımda belirttiğim gibi, ben sonu açık bırakılan kitap,film, dizi hiç sevmiyorum.
Sonu kötü bitenleri de sevmiyorum. Benim tercihim bu yönde.. Hayatın hep mutlu geçmediğini biliyoruz, bari seyrettiklerimiz mutlu sonlansın😊



(Onun için kumandalarla ( BKNZ:Black Mirror  )  film gidişatlarına katılma fikrini çok sevdim.)

11 yorum:

  1. Istanbul Kırmızısı 3 yakışıklıya rağmen kötü mü ya :) en beğendiğim 3 erkek Türk sineması yada dizilerinde

    YanıtlaSil
  2. Faydalı bilgilendirme için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. :) Bende izlemedim ama yorumladığınız için saolun

    YanıtlaSil
  4. O zaman iyi ki izlememişim. 👍

    YanıtlaSil
  5. ben de sizinle aynı görüşteyim öyle filmleri kitapları ben de sevemiyorum..dediğiniz gibi hayat zaten stresli bari filmler strese sokmasın bir de bizi...sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Ben de pek beğenmemiştim. İyi bir kadrosu olmasına rağmen.

    YanıtlaSil
  7. İstanbul Kırmızısı kitaptan uyarlanmamıştı gibi hatırlıyorum. Filmi izlemedim ama :)

    Ben de mutlu sonlu, insana yaşama sevinci veren , umut veren filmleri daha çok seviyorum. Bir de muallak bırakmadan noktayı koysunlar istiyorum.

    YanıtlaSil
  8. Evet ucu açık bırakılan konular beni de hoşnut kılmaz. Bu filmleri izlemedim. Eğer dediğiniz gibiyse zaten hoş değiller.

    YanıtlaSil
  9. İstanbul Kırmızısını oyuncuları için izlemiş ve bişeye benzetememiştim. Emeğe ve izleyiciye yazık gerçekten.

    YanıtlaSil
  10. Bazi filmlerin gidisatini etkilemek fena olmaz ��

    YanıtlaSil
  11. özpetekin son iki filmi kötü evet :)

    YanıtlaSil