Doğaçlama ortaya çıkan, elde olan malzemelerle yapılıvericek bir börek ;
🍴3 adet yufka,
🍴2 adet yumurta,
🍴1 su bardağı süt,
🍴3/4 su bardağı sıvı yağ,
🍴1 su ardağı maden suyu,
🍴2-3 çorba kaşığı yoğurt (sulu tarafından)
İç malzeme;
🍴beyaz peynir + maydanoz ( ya da kıyma kullanabilirsiniz)
Büyük kare bir borcam kullandım pişirmek için. Bir tam yufkayı en alta serdim.
Diğer yufkaları parçalayarak ,aralarına sıvı malzemeleri çırparak hazırladığım sosla ,ıslattım. Ortasına peynir+maydanoz karışık harcını serdim.Tekrar yufka parçaları, en üstü bohça misali alttaki yufka ile kapattıktan sonra, bıçakla kare kare keserek dilimledim.(Kat aralarını çok fazla ıslatmanıza gerek yok ,çünkü+) Kalan sos ve maden suyundan kalanı da böreğin üzerine boca ederek, buzdolabına dinlenmeye bıraktım. Bir gece bekledi dolapta kendisi. Üzerini kaplayan ,taşan sosu iyice çekti.
Ertesi gün 180 derece ısıda fırında misler gibi pişti.
Bir oldu ki ,bir kabardı ki peh! içide yumuşacık,sanırsın su böreği mübarek.
İster kahvaltıya, ister çayın yanına ya da yemeğe her tür gideri var bu böreğin.
Ne de olsa anne böreği..
Ben yaptım diye söylemiyorum ,çok güzel oldu.
Ağız tadınız yerinde olsun,
güzel pazarlar...
Süper görünüyor. Afiyet olsun😊
YanıtlaSilElinize sağlık anne böreği böyle yapılır.
YanıtlaSilOy oy oy elinize sağlık muhteşem
YanıtlaSilAfiyet olsun, elinize sağlık, çok güzel görünüyor...
YanıtlaSilmaşallah maşallah aklımda olsuun :)
YanıtlaSilOh elinize sağlık harika olmuş afiyet olsun :)
YanıtlaSilSitenizi yeni fark ettim ve hemen takibe aldım, benim siteye de beklerim, geniş kitleler oluşturmak daima güzeldir...Selam ve Dua ile...
YanıtlaSilwww.insanadavet.blogspot.com
Oy oy leziz gözükyor :) Afiyet olsun
YanıtlaSil3 adet yufka yetiyo o zaman..leziz gözüküyo,elinize sağlık,afiyet olsun efenim..✔😊
YanıtlaSilOyy oyyy diyorumm! Efsane görünüyor. Afiyetler olsun :)
YanıtlaSilAmanın missler gibi ellerinize sağlık :*
YanıtlaSilharika görünüyor vallahi elinize sağlık sevgiler...
YanıtlaSilAnne böreği gibisi var mı ? Çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık Mehtap Hanımcım.
YanıtlaSilSüper kabarmış,afiyet olsun :)
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilBen de hep böyle yaparım. Bekletince gerçekten daha da güzel oluyor. İşin sırrı bu sodalı böreği bekletmekte bence ;) (bende bugün sistemsel bi hata var sanırım iki yorum yazmış olabilirim) hangisi hoşunuza giderse artık :D
Puf puf kabarmis gercekten, eline saglik 😊
YanıtlaSilÇok benzer bir tarifle yapıyorum ve evet ben de annemden öğrendim, aynennn dediğin gibi kabarıyor ve enfes oluyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSil