Şubat 2019 ayında neler olmuş?

Bir dönem aylık böyle kısa kısa gündemi en çok meşgul eden haberleri yazıyordum. Geriye dönüp bakınca 2019 un şubatı çıktı karşıma, havadisler hemen hemen aynı ,yine yerel seçim öncesi 
bakın neler olmuşmuş;

''Yılın kısa ayı ,Şubat ayının da sonuna gelip geçtik. Şubat ayı kış mevsimin tam da ortası sayılabilir.
Hava soğuk bir kış havası olsa da yine de haberler çok çok sıcak oldu.
İşte acısıyla, tatlısıyla kulağımıza ve gözümüze çalınan havadisler;

🌁Şubat ayı günlük- güneşlik havalarla başladı.(İstanbul dolayları 15-16 dereceler)

 🌁Türkiye nüfusu açıklandı.2018 yılı itibari ile Adrese Dayalı Kayıt Sistemine göre nüfusumuz 82 milyon 3 bin 882 kişi olarak açıklandı.
En kalabalık şehrimiz ;15 milyon 67 bin 724 kişi ile İstanbul. İstanbul o kadar kalabalık ki Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya toplansa ,ancak bir İstanbul ediyor neredeyse.

🌁Türkiye-Yunanistan arasında Survıvor yarışması başladı. O kadar çok reklamı döndü ki not etmesek olmaz.

🌁Şubat'ın dördünde ,18 milyon öğrenci için 2. dönem dersleri başladı.

 🌁Şubat ayındaki en şaşırtı ,acı, felaket,üzücü haberi, oturduğum ilçeden geldi.Kartal'da ) 8 katlı Yeşilyurt apartmanı ,gündüz vakti, durduk yere, yerle bir olup ,çöktü . Apartmanda yaşayan ,yoldan geçen 21 kişi hayatını kaybetti,bir çok kişi yaralandı. Yakınlardaki binalar boşaltıldı, bazı başka binalar da,yıkılabileceği endişesiyle, belediye ekiplerince  yıkıldı. Deprem ve sonrasında ne kadar hazırlıklıyız soruları bir kaç gün konuşuldu.Sonra  konu seçimin gölgesine terkedilip, kapatıldı.

🌁Galatasaray-Trabzon maçı; 3-1...

🌁Sancaktepe'de yine bir helikopter mahalle içine bir sitenin bahçesine düştü. Maalesef 4 askerimiz daha şehit oldu( Makamları cennet olsun)

🌁Patates ve soğandan sonra ,mevsim yaz da değildi ama patlıcan biber gündeme uzun süre kalkmamak üzere oturdu. (Zamanında ''Domates,biber ,patlıcan'' diye bu sebzelerin şarkısını yapan Barış Manço'yu, öngörüsünden ötürü, hürmetle anıyorum.Nur içinde yatsın.)

🌁Yerel seçimlerde seçilecek adaylar törenlerle açıklandı.Pek olaylı oldu, entrikalı, küsmeli, darılmalı, parti değiştirmeli falan değişik bir aday belirleme süreci yaşandı.Muhalefet oldukça sıkıntılı bir süreç yaşarken iktidar partisi konuyu halledip çalışmalara bile başlamıştı. En üst düzeyde yöneticimizin halka paket paket çay dağıttığı bile görüldü.

🌁Sebze-meyve fiyatları artınca ,yönetim buna el koydu. Şubat ayının en mühim ve en çok sözü edilen konusu:Tanzim Satış Çadırları ilk önce büyükşehirlerde olmak üzere,hizmete geçti.
Ey türk halkı, ey gidi ey!, sen ki patates soğanı
ucuz alıcam ,diye kuyruklarda nasılda şen şakrak minnet içerisinde bekledin. Yoksulluktan değildi bu aslında ,varlık kuyruğuydu, öyle açıklandı. Büyük bir markette de ucuz satılan patates ve soğana 3'er kiloluk kotalar konuldu.


 🌁Beşiktaş-Fenerbahçe derbi;3-3 (Fenerbahçe adına ben bile sevindim)

🌁Şubat ayı toprağa ve suya düşen cemrelerle baharın gelişini müjdeledi.
Yalnız müjdeyi alırken, bahara mı yoksa kara kışa mı giriyoruz, şaşırdık,
kar yağdı, buz gibi rüzgarlar esti.

 Öyle ya da böyle Şubat ayı  geçip gitti. Daha çok seçimlerle ilgili konuşmalar,aday seçimleri, aday atışmaları bol bol vaat dinlediğimiz ,bir kısacık ay oldu.
Mart ayı umarım güzel havadislerle dolu olur ,ki yaklaşan seçimler nedeniyle öyle olacaktır, diye düşünüyorum,
gözümüz gönlümüz de güneşli bahar havaları ile çoşsun taşsın diyorum..
Mutlu bir hafta sonu dileğimle..''