bir pazar günü


 Asabi haleti ruhiye'm kızımı endişelendirdi;

-Anne sen fiyatları görünce böyle oldun kesin: ) 

Nasıl olmayalım ki. Son iki aydır çeyiz alışverişimiz hızlanınca ve fiyatların hızına yetişemeyince ruh hali bir bozuluyor. Bir dengesizlik var fiyatlarda olmayacak şeylere olmayacak etiketler konuluyor. Ondan dolayı da alacağımız şeyin ıncığını cıncığını inceliyor ,etikete varana kadar okuyoruz. Güven de yok çünkü ;alınacak malın, verilecek etiket fiyatına değip değmeyeceğine.

Sonra asabi halim geçti, çoğu işimizi hallettik. Bu arada yanımızdan ağlaya ağlaya bir çocuk geçti 'annemde annem', diye ,kaybolmuş! Dört beş yaşlarında , bir kaç kişi ilgilendi sonra orta yaşlı bir hanım elinden tutup sanırım güvenlik noktasına götürdü. Okulların tatilde olduğu son gün olduğu için çocuklu aileler çoğunluktaydı. Normalde asla cumartesi pazar AVM ye gitmem, genelde o günler calışan kesimin gitmeyi tercih ettiği günler olduğundan aşırı kalabalık geliyor bana. Mecbur olunca baya vakit geçirdik. Çıktığımızda açık hava ferahlattı. 

Taksi ile dönerken aklıma henüz çok yeni bir olay olan canice hayattan koparılan taksici geldi. Nasıl acımasız insanlarla bir arada yaşıyor ve görmüyoruz. Evet iyi insanlarda var hayatta ,sonrasında ailesine yardımlar edildi, destek olundu ama giden gitmiş bir kere .Bir de şu konuya takılıyorum, internette her an karşınıza çıkan zavallı taksi şöförünün katledilmesi görüntülerini yaymak ,haber diye vermek de kötülük değil mi o kişinin ailesi için, çocukları için. Bu da bir çeşit vicdansızlık değil mi? Toplum olarak çıldırmanın eşiğindeyiz gibi geliyor bazen.

**

Yeni bir haftaya başlarken güzel bir şey paylaşıp bitireyim bu günlüğü. Nazlı çiçek,rengine bayıldığım orkide, yenisi yanına gelince bir heves tekrar goncaya durdu ve nihayet açtı:) 

Mutlu bir hafta olsun.



 

12 yorum:

  1. Bugünün yarından daha ucuz olduğu şu günlerde, Allah size ve tüm yuva kuracak olanlara yardım etsin.

    YanıtlaSil
  2. Türkiye'deki medya medya değil, şov dünyası.... Malesef, keşke hiç izlemeseniz ama nedense insanımız da meraklı galiba. Dün bir posta babamı yatıştırmam gerekti yine benzer bir haber videosu nedeniyle.... Çok fena insanların ruhunu karartıyorlar bu "sunuş şekli" çok çok çok yanlış..
    Ah o çocuk kesin bana denk gelirdi, hep bana denk gelir :))) Kaç çocuğu annesiyle buluşturdum sayamıyorum artık. Bu anneler hiç mi dikkat etmez demiyorum çünkü kendi çocuklarımı da birer kere kaybetmiş, aklı çıkmış bir anne de benim :) Belki ondan algım açık böyle kalabalık ortamlarda yalnız çocuk görünce hemen izlerim nedir ne değildir....
    Çeyizsiz evlenen ben, şimdi birden ayyy annemi kurtarmışım dedim ;) kızınız okumasın aman, o da bir keyiftir mutlaka ama; yavaş yavaş, sakin sakin :)) Çok sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemesek diyoruz da heryerde karşımıza çıkıyor kaçış yok. Artık muhabbetler de bu konular üzerinden dönüyor.
      Benimde var öyle yüreğimi yakan bir bulamama hikayem, evlerden ırak. Çocuk işte bir anda yanından gidebiliyor.
      Çeyiz çeyiz dediğim bildiğin bir evi baştan aşağı kullanacak ne varsa o işte. O da lazım bu da lazım :) Yoksa öyle eski usul dantel, örtü falan işlerini neyseki yeni nesil yavrum istemiyor, çoğunu da kendi hallediyor internetten vs. Ama annelerde de bir böyle istek arzu oluyor işte arada benim o isteklerimi karşılıyor güzel kızım. Yoksa mutlu olsunlar gerisi göstermelik.
      Sevgiler.

      Sil
  3. Evlenene, ev kurana Allah yardım etsin, gerçekten çok zor. Şimdi kredi vereceklermiş de, öyle krediyle filan olacak işler değil...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay bir de çocukları erkenden borca harca krediye alıştırmıyorlar mı, sinir oluyorum. Zamanla herşeyleri olur zaten genç çiftlerin. Yeter ki çalışacak işleri olsun, mutlu olsunlar. Bunların işi gücü kredi verelim :/

      Sil
  4. Anne sen fiyatları görünce böyle oldun kesin: )
    Hepimiz böyleyiz :) Kızınıza mutluluklar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ,sinirler zıplayabiliyor etiketleri görünce:)

      Sil
  5. Fiyatlar cep yakıyor gerçekten ALLAH yardım etsin ev kuracak herkese. :)

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar.
    Fiyatların hızına cüzdanlarımız yetişemiyor. Ülkemizi bu hale getirenleri hepimiz çok iyi biliyoruz. Her gün bunlara lanetler okumaktan gına geldi. Elimizden başka bir şey de gelmiyor. Sesini çıkaranın da hemen kellesini alıveriyorlar. Hele tek adamın Hatay konusunda sarf ettiği sözleri ne kadar acıydı. Ne demek, "...yerel yönetimler iktidar partisinden olmazsa, o yere hizmet de gelmez!.."

    AVM'lerde raflara dizilen ürünlerin raf satış etiketleri ile kasadan alınan kasa fişindeki fiyatları karşılaştırmak da yarar var. AVM'ler alışmış sağ gösterip sol vurmaya. Fiyat değişikliğinin hızına yetişemiyoruz, unutulmuş vs. Bahaneleri de hazır.

    Toplumumuzun demografik yapısı bozuldu. Kolay kolay kimse cana kıymazdı. Şimdi öyle eften püften şeyler için cana kıyıldığıyla ilgili haberleri dinlerken nefretim ve öfkem bir kat daha artıyor. Ülkeye ne olduğu belli olmayan milyonlarca sığınmacıyı doldurdular ve bu sığınmacıların ülkemize yaptıkları kötülükleri de örtbas ediyorlar. Bu konuda söylenecek çok şey var ama, başınızı ağrıtmak istemiyorum.

    Çeyiz alış verişlerinden bahseden yazınızı okuyunca, evlenecek yetişkin bir genç kızımızın olduğunu anladım. Allah mesut, bahtiyar etsin, tamamına erdirsin inşAllah.

    Eşim de çok sever orkideleri. Evimizde mutlaka saksımızın birinde orkide vardır.
    Selam ve saygılarımla birlikte sağlıklı, huzurlu ve hayırlı günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Algılarımı hep iyiye çevirmeye çalışıyorum ama hiç kolay olmuyor:/
      Memleket eskiden de mi böyleydi de biz farkında değildik diye bu dönemi savunmak istiyorum bazen ama yok kesin böyle değildi. Bir kere bu kadar milyonlar değildik, yöneticilerimiz de bu kadar aymaz değildi kesin.
      Teşekkürler, selamlar.

      Sil
  7. oyyy evlenmek çok paalı de miii:)

    YanıtlaSil