yürüyüş manzaraları

 Biraz ferahlamaya ihtiyacımız vardı. Uzun bir yürüyüş oldu, tabi bana göre. Baharda daha sık yürüdüğümüz yollara çıktık bu sefer, ara yollar sokak araları gezmeleri, mahalle teftişlerine ara verdik. Her defasında yeni bir inşaatla ,dönüşüme girmiş eski bir apartmanla karşılaşmaktansa , gözümüz gönümüz açılsın,  deniz kenarına inelim hadi dedik.

Papatyalar erkenden açıp etrafa beyaz beyaz saçılmışlar. Oysa ki kar taneleri olmalıydı yerlerdeki bu kış mevsimin şubat ayının son haftasında. Olmadı, yumuşak bir şubat geçiyor papatyalarda kar tanelerinin yerini alıvermiş. Razıyız, hoşumuza gidiyor .
Belediye parkları çiçeklendirmeye devam ediyor, menekşeler ekilmiş, güller budanmış, ağaçlar da budamadan nasibini almış. Havaya düşen ilk cemreden sonra suya ve toprağa da cemreler düşerse artık filiz vermeye başlayan ağaçlar da hafiften taze yeşil rengine kavuşur.Kuru dallar göğe uzanıyor.
Sahilde deniz durgun, bulutlardan süzülen güneş ışık huzmesi denize yansımış, parlak pırıl pırıl,  yaldızlı kağıt gibi de durgun
Yürüme yolu sakin, henüz kalabalıklar yok ama motosikletli çaycılar köz ateşte çayları demlemiş, çekirdek çıtlamalar hafiften başlamış yerlerdeki kabuklardan belli yine. Rejisör sandalyeli piknikçiler de ufak gruplar halinde sıkı sıkı giyinmiş ,üşüye üşüye oturuyorlar güneşli alanlarda. Öyle; yazın ağaç altı serin yer kapmaca , kışın güneşli alanlara çıkmaca. 
Buralarda keyifler böyle, bazen güneş bazen gölge kapmaca. Yorulunca bu sarman gibi bizde biraz gölgelendik, biraz içecek keyfimizi iyice yerine getirdi.
Epeydir resim çekmiyordum, bir sürü kare yakalamışım bu sefer. O anı yakalayıp resim karesine saklamak sonradan izlemek , güzel. Şimdi anneme yardıma gideceğiz, yarın çocuklar gelecek mantı partisi var. Mantının hamurunu bizzat annem yapar, açar ,biz yardımcılar da kapamasından pişirmesinden ,sofrayı hazırlayıp kaldırmasından sorumluyuz. Maaile bir hafta sonu mantı yemeğe toplanacağız. Bu günlük bu kadar.
****

Mutlu günler, mutlu haftalar olsun ..


13 yorum:

  1. Kışa, kara bayılan biri olmama rağmen havaların bu sıkıntılı süreçte bahar tadında geçmesinden aşırı memnnum, arada sırada olsa da dış mekânlarda oturabilmek aşırı keyif verdi.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul havası böyledir, birden kış gelir üşütür, birden yaz gelir terletir, güven olmaz. Bu kış yumuşak geçti, zaten kar yağsa da keyiften ziyade eziyet oluyor İstanbul'da .

      Sil
  2. Mantıyı bende çok severim :) Ne kadar güzel resimler emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Maltepe sahil parkına epeydir gitmemiştim, sayenizde gezmiş oldum. Yakında gidip görmeli. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi ki sahiller var da hava alabiliyoruz:)

      Sil
  4. minik mantılar nefis oluyoooo :)

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar.
    Ne güzel ve ne mutlu size! Yürüyebilmek gibi bir nimete sahip olduğumuz için alemlerin Rabbi Allah'û Teala'ya hamd-û senalar olsun.
    Yürüyüş yaptığınız mekanların güzellikleri karşısında ne diyeceğimi bilemedim. Doğaya ve her şeye zarar veren insanlarımızın haricinde her şey çok güzel!
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recep bey sizi çok iyi anlıyorum. İnsanın hastalığı neredeyse canı da oradaymış, derler. Ama fiziksel engel ayrı bir şey.Ben uzun yıllar kalça ağrıları ile uğraşmış sonra kalça protez ameliyatı olmuş bir birey olarak yürüme zorluğunu çok iyi bilirim. Şimdi onun için her fırsatta yürümek istiyorum da öyle 10 000 adımlar falan değil tabii ki:) Size de şifalar diliyorum umarım ağrılarınız en kısa zamanda tedavı ile geçip gider.

      Sil
    2. Merhabalar.
      Sağlıklı bir insan olarak sonradan sağlığımı kaybederek, eskisi gibi yürüyememenin verdiği ıstırapla birlikte gördüğümden de geri kalmanın acısını yaşayan biri olarak aksayarak da olsa, yürüyebilmenin bir nimet olduğunu ancak o zaman takdir ettim. Ne zaman bedenimizden bir uzvumuz ya da organlarımızdan birinin işleyişinde bir aksaklık olsa, ancak o zaman kıymetini idrak ediyoruz. Oysa, sağlığımızı kaybetmeden önce sağlığımızın kıymetini bilip, bedenimize, organlarımıza ve uzuvlarımıza gereken ilgi ve alakayı göstererek onları korumalıydık. Ben hiç farkına varmadan ve bizzat ağrının üzerine giderek inadına pedal çevirdim, harç kardım, taş taşıdım, taş döşedim, onarmak üzere çatılara çıktım, budama, bakım ve ürün indirmek için ağaçlara çıktım. Bu saydığım işleri 2019 yılından 2023 yılının sonuna kadar yapmaya devam ettim ve 2023 yılının Kasım ayında kireçlenmeden kaynaklı sol diz ağrısı ile tanıştım. Sağ dizim iyi. Neden iyi? Çalışırken el ve kollardan sağ el ve kolumu kullanırım, ayaklardan da sol ayağımı kullanırım. İşte sonuç olarak da sol diz ekleminde kireçleme oluşmuş ve ben artık eskisi gibi bu saydığım işlerden hiç birini yapamıyorum. Bu işlerden vazgeçtim de yolda normal yürüyebilseydim bana yeterdi.
      Selam ve saygılarımla birlikte sağlıklı ve hayırlı günler dilerim.

      Sil
    3. Şimdi artık protez ameliyatları oldukça başarılı ve yaygın. Olanlarda /kalça olarak kendimi de dahil ederek/ çok memnun.Ağrılar kesinlikle bitiyor. Eğer doktorunuz öneriyorsa çekinecek bir şey olmuyor bu ameliyatlarda.
      Beden uyardığı zaman dinlemek lazım ama yaşam şartları ,biraz da '' bize bir şey olmaz'' cılık yapıyoruz ta ki beden pes edene kadar. Umarım sağlığınıza kavuşursunuz bir an önce, selamlar.

      Sil