mahallenin parkında son durum..

 



Böyle yemyeşil bir parkımız varDI. Hatta bu arazi oturduğumuz sitenin inşaat sırasında belediyeye bıraktığı pay gibi bir şey. Bir çok ağaç türü var parkımızda. Botanik parkı gibi. (Burada)Daha öncede yazılarımda geçmiştir, çünkü elimizdeki tek yeşil alan ve tek park burası, mahallenin beton blokları içerisinde.
Lakin ne yapıp ettiler yemyeşil parkımızı da tıpkı mahallenin diğer kalan yerleri gibi betona boğdular, işte en son hali. Üstelik o kadar güzel bir toprağı vardı ki parkın ,artık nereye taşındıysa, kamyon kamyon toprak götürüp yerine gelen çimento kamyonları ile işte böyle taşa çevirdiler parkımızı. 
Şimdi aynı belediye başkanı tekrar adaymış, oy bekliyor:/  Kişi ve parti fark etmiyor , sadece rantın dağılımı fark ediyor belediyecilikte , öyle bu işler, tamamen duygusal.

Harıl harıl çalıştıklarına göre mart sonundan önce bitecek parkımız, umarım çok daha güzel oldu, diye ben yanılırım, bakalım..

9 yorum:

  1. Şehircilik, peyzaj, doğa... Politikacılardan ziyade uzmanların karar vermesi gereken başlıklar.. Ancak ne yazık ki spordan tutun, sanata, yayıncılığa kadar tüccarların kanaati geçerli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hatta bazı yerlerde mahalle sakinlerinin de nacizane bir görüşü sorulabilir, ufak bir araştırma yapsalar yeterli olur zaten.

      Sil
  2. Bu devir parti ayrımı olmaksızın beton devri olarak tanımlanacak ileride, çok yazık.
    Umarım iyi bir sonuç olabilir, yine de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet şu son on onbeş yıldır etrafta nefes alacak yer kalmadı iyi ki sahil var.

      Sil
  3. tam seçim öncesi demek ki iyi bir şey yaptıklarını düşünüyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çimentoculara iyi bir şey gelmiştir, biz de bitince görücez artık

      Sil
  4. Yeşil alanlara düşman hepsi. Sonra da renkli resimler falan çiziyorlar duvarlara. Ya da çiçekli böcekli isimler veriyorlar. (Adadenizi)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısınız, yeşil bunlara batıyor hele doğalsa illa ki bir el atıyorlar.

      Sil
  5. Ortaya bir havuz mu yapıyorlar sanki.

    YanıtlaSil