güle güle yazısı..

 

Bugün 31 Aralık 2020 . Günlerden perşembe. Bir 365 günün daha sonu. 2020 yılı herhalde yakın zamanlarda, dünya ahalisinin birbirini en çok anladığı yıl,olarak seçilebilir. Tüm dünya aynı dertten muzdarip , tüm dünya çaresiz. Bu şekilde kötü hatırlanan ilk yıl değil, son yıl da olmayacaktır. Dünya için felaket senaryoları ile dolu romanlar okuduk, filmler seyrettik, sonunda kendimizi de böyle bir gerçek yaşamın içerisinde buluverdik. Hayatımızın maskeli olacağı, birbirimizden uzak durmak için çaba göstereceğimiz, hasretler içerisinde, özgürlüklerimizin bu sefer kendi sağlığımız için kısıtlanacağı aklımıza bile gelmezdi. Şimdi yaşıyoruz. Çocuklarımız okula gidemiyor, parklarda bahçelerde arkadaşları ile oyunlar kuramıyor. Yaşlılarımız yalnız. çoğu insan kendi kabuğuna çekildi. Yine tüm dünya insanları olarak, bir an önce  aşılama başlasa , bu dertlere bir nebze çare olsa umuduyla beklemedeyiz. Tabii ki aşı bu salgını bir anda bitirmeyecektir, kendi ülkemiz açısından yeterli aşı miktarına bile sahip olmadığımız gibi henüz aşılama da başlamadı. Aşı konusu tartışmaları yılın son günlerinde, hastalığın seyrinin takibinin bile önüne geçti. Aralık başından beri , ha geldi, ha gelecek beklemedeyiz. El aleme muhtaç olunca hep böyle olur. Yine maskeli ,mesafeli günleri 2021 yılında da yaşayacağız, hepimiz kendi sağlığımız için, kendimizi elimizden geldiğince koruyacağız.


2020 yılı , şahsi, ailevi ,özel  dünyalarımızda,  yaşamlar ,şartlar farklılaşsa da kendi halinde yaşandı, gitti. Üzeri buz tutmuş, nehirin altında akıp duran sular gibi. Sevindik, üzüldük, ağladık, güldük, bir yerlere gittik, geldik. Yedik,içtik. Sağ kalanlara hayat bir şekilde devam etti. 


2020 'e  umutlu başlamıştık. Her yıla umutlu başlarız. Her yıl da bizi zorlayacak bir sürü şey olur. Bizi sevindirecek de bir çok şey olur. Hayata veda edenler olduğu kadar , hayata yeni gelenler de olur.  2020 yılının da insanlık tarihinde,belli başlı değişikliklerin başlangıcı olarak önemli bir yıl olarak yer alacağını düşünüyorum. 


2020 yılı sırasını savdı gidiyor. Sırada 2021 yılı var. Umarım mutlu, sağlıklı, huzurlu günlerimizin çok olacağı bir yıl olur. Bizi güzel, aydınlık günler bekliyordur, diye hayal ediyorum. 

İyilerle/iyiliklerle  karşılaşacağımız, yüzümüzün güleceği , sağlıkla geçecek, şifa dolu  bir yıl olsun..  Tıpkı bu yılın son günlerinde Aralık ayı olmasına rağmen bahar güneşi ile ısınan bu güzel havalar gibi Genelde her yılsonu kar, soğuk, yağmurla griye bürünmüş bir İstanbul manzarası olur ama bu yıl sıkıntılı geçen günleri unutturmak istercesine , umut vadedercesine lodosun getirdiği masmavi , ılık , güneşli bir hava var. Yeni yıl da böyle güzel geçsin..

Okuyan herkese mutlu yıllar diliyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum..

16 yorum:

  1. Umarım 2021 her şeyi unutturacak kadar güzel bir yıl olur. Mutlu yıllar.

    YanıtlaSil
  2. Yeni yıl hoş gelsin, eskisi anılarda kalsın.
    Sevgilerimle. :)

    YanıtlaSil
  3. Mehtap, tüm dileklerinin gerçekleşmesini diliyorum. Umutlu olmalıyız başka çaremiz yok görünüyor, inşallah gelen gideni aratmasın. Sevgiyle sarılıyorum.

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar.
    2021 yılının umutlarımızın yılı olmasını diler, yeni yılınızı kutlarım.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  5. Sevdikleriniz ile birlikte sağlıkla mutlulukla nice mutlu yıllara

    YanıtlaSil
  6. güle güle sanaaaa 2020 yolun açık olsuuuun :)

    YanıtlaSil
  7. Mutlu yıllar.İnşallah 2021 bizim için en azından maskeden kurtulduğumuz bir yıl olur.Bende aşının salgını pek bitiremeyeceğini düşünüyorum ama hayırlı olsun yine de bir nebze de olsa rahatlattı içimizi

    YanıtlaSil
  8. Gelen gideni aratmasın diyeyim ben de.

    Gönlünüzce bir yıl olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  9. Ne kadar doğru söylemişsin, hakikaten birbirimizi anlamak konusunda çok büyük adımlar attık. En basitinden ben mesela diyorum ki "ooooh çocuksuz bekar arkadaşlar ne ballı, yat dinlen kafanı dinle çayını yap kitabını oku mis" ama o da diyor "ah şimdi iki kişi olsa yanımda sohbet etsem". Yaşlısı genci anladı, genç yaşlıyı. Herkes aslında herkesin hayatında zorluklar olduğunu fark etti, kimsenin durumu avantajlı değil diğerinden.. Mutlu yıllar sevgili Mehtap!

    YanıtlaSil
  10. Umarım gelen gideni aratmaz :D daha sağlıklı, daha mutlu yıllar olsun

    YanıtlaSil
  11. Benim yorum yine hata kodu almış sanırım, tekrar yazayım. Sağlıklı, mutlu, bereketli bir yıl olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  12. 2021 ilk günü ve hala hayattayım galiba bitti evet evet bitti o kötü günler geride kaldı daha kötü günler daha yakın artık : )

    YanıtlaSil
  13. Ne güzel dileklerde bulunmuşsunuz. Umarım hepsi gerçekleşir. Mutlu yıllar

    YanıtlaSil
  14. Her ne kadar ben birazcık umutsuz adım atmış olsam da keyifli bir yıl dilerim...

    YanıtlaSil
  15. Hala kar yağmadı buralara. Karlı yılbaşları da başka oluyordu

    YanıtlaSil