🐱🐈 gel pisi pisi

Sahiller kedilere, martılara, kargalara ,sokak köpeklerine kaldı. Oysa ender rastlanacak sıcaklıkta bir Ocak ayı başlangıcı yaşıyoruz.  Ayın üçüncü günü bugün, sıcaklık bahar aylarındaki gibi. Kısıtlama olmasaydı kimbilir ne kalabalık olurdu sahil.

Çaylarımızı balkonda içiyoruz,sıcaklık 23 derece.Keyif yapıyor gibiyim ama yılın ilk günü arıza ile başladı. Bismillah dedim, mala gelsin cana geleceğine tabii ki. Çamaşır makinası su akıtmaya başladı, neyse ki servisler çalışıyormuş. Hemen gelip baktılar, halloldu. Bazı eşyalar evin temel direği gibi, bulaşık makinası bozulsa o kadar dert etmem ama çamaşır makinası öyle değil. Dert ederim.
Bu fotoğraflar aralık ayının son gününden.Tıpkı bugünkü gibi hava durumu. Sahil kedileri mayışmış, güneşin tadını çıkartıyor.  Baksanıza kayaların arasındaki otlar bile sararmadı, kurumadı, sanki bahar tazeliğinde, yeşil yeşil duruyor.

Kediler sahilimizin simgeleri gibi. Her taşın altından çıkıyorlar. Çoğu yere kartondan, suntalardan kedi evleri yapıp bırakılmış. Kullanıyorlar mı? bilmiyorum kediler hakkında bilgim olduğunu söyleyemem ama çevremde pek çok kişinin kedisi var ,kedileri olanlar onları çok seviyor. Ben uzaktan seviyorum:) Bu kedi resimlerini çektiğim gün, öğleden sonra oğlumla telefonda konuştuk. Kendisi Bursa'da yaşıyor, okuyor.
'' anne dün ,ne oldu biliyor musun '', dedi.
 ''Hayırdır'' 
''Tam uzandım ,azıcık kestiricem, baktım yanımda bir kedi ''
''aaaa!!!'' 
''Cam açıktı, oradan giriyor arada içeri , ama yatağıma çıkmaya cesaret etmemişti.''
(demek daha önceden beri geliyor) Evleri giriş katta. Pencereyi açık bulunca evi ziyaret etmeye başlamış arada. Gençler de balkona yem koymuş, yastıkla falan yer yapmışlar. Ama yine eve girip ,duruyormuş . Zorla kendini eve aldırmış yumurcak.'' Sanki eğitimli'' diyor, ''nereyi gösterirsek orada yatıyor'' diye de anlatmaya devam ediyor. Anlaşılan benim evde istemediğim bir olayı ,bana usul usul anlatmanın yolunu bulmuş, kedi epeydir misafirleriymiş anlaşılan. Bana yeni söylüyor . Karantina günlerinde üçüncü bir ev arkadaşı bulmuşlar kendilerine. Ne diyebilirim ki. Kendi hayatları. Zaten bana arada söylerler , kendi evimiz olunca kedi alırız biz evimize  ,diye. Bu sözü çocukken eve kedi ,köpek almamam neticesinde duymuştum. Ben korkuyorum, bakamam, sorumluluk ister aynı zamanda ,derdim dururdum. Hala aynı yerde duruyorum. Ama onlar, artık yetişkin alsınlar evlerine tabi, nasıl isterlerse. Telefonda gösterdi kediyi bana da , 4. resimdekine benziyor biraz.Sevimli. Bu konuda anne tembihlerimi sıralayacaktım yine  ama ,sustum:) 
Evlatlar mutluysa ,anneler daha mutlu. 

Güzel bir kısıtlanmış pazar günü dilerim hepimize...

37 yorum:

  1. Geçen sene çok soğuk yaptı, bu sene yapmaması normal bence. Ben geçen sene bu dönemlerde Afyon'da öğrenciydim. Kar eriyor akşama tekrar yağıyordu. Mesela zeytinlerde böyledir ya hani, bir sene tam verimliyken diğer sene dinlenme senesidir, adı vardır, çok verimli olmaz o sene vs. o tarz bişey sanıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında böyle güzel havalar için sevinmeliyiz,doğalgaz masrafı az olacak:)
      Ama herşey zamanında bekleniyor.Kış gelince yağmur kar arıyor gözlerimiz.Vardır doğanın bir bildiği tabii ki.

      Sil
  2. Merhabalar.
    Efendim böyle güzel bir kısıtlı Pazar gününden ne güzel manzaralar bunlar böyle. Hafızama asla güvenemem. Belki kaç kez sorup öğrenmişimdir, ama bir türlü bu güzel manzaraların, ülkemizin hangi iline ait olduğunu tekrar bilmek isteyen bir meraklı var burada.
    İnsanların boşalttığı yerleri kimlerin doldurduğunu görüyorsunuz. Onları seviyoruz. Onlar bu alemde bizlerin bir parçalarıdır.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul'dan manzaralar diyelim. Kışın en civcivli olması beklenen Aralık sonu Ocak ayı başları.
      Selamlar.

      Sil
  3. hepsi çok güzel hayvan sevgisi içimzde bitmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birarada yaşayan binbir türlü canlıdan bir kaçıyız işte.Beraber yaşamaı becerebilmek lazım.

      Sil
  4. Gerçektende tam bahar havası. Resmen bahçe yeşerdi yeniden. Dün tişörtle dolanıyordum. Bugün biraz soğuk ya genel olarak aşırı ılık havalar. Ve susuzluk. Bizi virüsten daha çok zorlayacak sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ege taraflarında yaşayan dostlarımız tişörtle dolaşmaya başlamışlar, burası böyleyse o taraflar daha sıcaktır tabi:) Yağmurlar yağacaktır, susuzluğa doğa değil insan eli neden oluyor maalesef, gereksiz israflı tutumuyla.

      Sil
  5. Bende markete su almaya diye çıktım dışarı. Kaç haftadır yasak var ilk defa. Ama bir baktım ki herkes sokakta. Hava sıcak, çocuklar parklarda. Bir yandan hak verdim, bir yandan yadırgadım. Hava dışarı çağırıyor insafsızca, virüs ise eve.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gittikçe alışıcaz bu şekilde kısıtlı yaşamaya galiba ama işte bu güzel havalar ne olacak bilmem:)

      Sil
  6. Kedi candır Mehtap Hanım, çok temizdir üstelik. Destek olur gençlere, sorumluluk verir. Genel olarak da, kendi sahiplerini kendileri seçerler. Sizin çocukları da seçmiş bir tanesi işte 🤗. Güle güle büyütsünler 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakikaten seçmiş evini , bizimkileri. Bakalım iyi geçinsinlerde:))

      Sil
  7. Bizim eve de evcil hayvan girişi yasak ama kızımın kocaman bir golden'ı var. İnsan alışmaya görsün, bırakamıyor. Köpeklerle oynamasını severim ama kedileri ben de uzaktan seviyorum, tırmıkları korkutuyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evinde evcil hayvanı olan herkes alıştığını, evin bir ferdi gibi gördüğünü anlatıyor. Ama benim yapmam en olanaksız şeyler içinde 1. sırada.Yne de büyük söylememek lazım. Çoluk çocuk için nelere katlanmıyoruz ki .

      Sil
  8. Kedi konusunda hemfikiriz. Korkmak mı yoksa şimdiye kadar temas olmamasından mi bilmiyorum. Içten içe sevsem de alıp elime sevemem.
    Belkide çocukların şimdiki korkusu da bundandır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim fikrim kedi, köpek bahçede güzel:) Neyse ki benimkiler bana çekmemiş.

      Sil
  9. yaniiii sokaktaki kediyi sevmek evdeki kediyi sevmekten daha faydalı diyon sen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle değil mi, bak bizleri eve kapadılar , nasıl bunaldık..Onlar da evde bunalabilirler:)

      Sil
  10. Size ve sevdiklerinize sağlıklı, sevinçli bir yıl diliyorum.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Yaa çok güzeller, en ama en çok sevdiğim hayvanların başında gelir kedi :)

    YanıtlaSil
  12. Sanırım en korktuğum buzolabının bozulması, tam bir kâbus :)

    Havalar soğusa artık. Tahminlere bakım 10 derecenin altına düşmüyor. Bari yağmur yağsa.

    Metos kendine ait evi olursa her türlü börtü böcekle dolduracak bence. En başta yılan istiyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyazeşyalar elimiz kolumuz herşeyimiz.Hiç biri bozulmasın:)
      Senin oğlan aşmış ,en zoru seviyor galiba.

      Sil
  13. ne kadar doğru anneler mutluysa çocuklar mutlu sözü
    kediler bir başka canım,
    mutlu yıllar diliyorum

    YanıtlaSil
  14. Bak sıpaya nasıl da girmiş camdan:=)

    YanıtlaSil
  15. O kedi senin eve gelir yakında :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. demeyeydin çocum böyle, benim de aklıma geliyor, uzaklaştırıyorum o fikri:)))

      Sil
    2. :))) yazacaktım yazılmış :))) fakat sonunda da kediyi en çok seven en çok bağlanan kişi olabilirsin! bu hikayenin başka versiyonunu duymadım bu güne dek!

      Sil
    3. Valla olur mu olur:))

      Sil
  16. Küçükken biz de ailemize kedi köpek isteğimizi kabul ettiremezdik ama ben çok şanslıydım. Nasıl oluyorsa kedi yavruları kapımızda beliriyordu sanırım kendilerine bakacak kişileri hissediyorlar. Bizimkiler de sokağa bırakamayıp yavruları kabul ediyordu. Tabi sonra ailemiz bizden daha bağlı oluyordu onlara sanki birer bebek gibi oluyorlar çünkü :) Birçok kez kedi besleme şansım oldu böyle sahip çıktığımız için. Bence biz onları değil de onlar bizi sahipleniyor aslında :) Ben sokakla bağlarını hiç kopartmazdım, eve girer çıkarlar ve yetişkin olduklarında da bizi terk ederlerdi. Onlar için geçici yuva olurduk böylece hem onlar mutlu hem biz mutlu olurduk :) Şimdilerde annemin minnak bir köpeği ve balıklarımız var benim de öğrenci evimde bir muhabbet kuşum vardı ama 9 yaşına gelince hastalandı ve atlatamadı. Bazen yine kedi istiyorum kendi evime ama tek başıma yaşarken zor olur diye vazgeçiyorum bir yere gitsem annemlere gelsem aklım kalır çünkü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım bana en uygun muhabbet kuşu ya da balık:)

      Sil
  17. Ben kediye değil de deniz kenarına tonlara takıldım, kapatamıyorum ekranı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma bugünlerde o kadar güzel ki sahil,deniz.Hastalik olmasa nd kadar canlı olurdu kimbilir,yine de tenha sayılmaz.

      Sil