2024 Paris Olimpiyatlarını İzliyor musunuz? (Ağaç Ev Sohbetleri 258)

 Sade ve Derin blogunun emek ve çabaları ile beşinci yılı biten Ağaç ev sohbetlerine /Kutluyorum/bu yaza damga vuran 2024 Paris Yaz Olimpiyatları konu olmuş.  Olimpiyatlardan önce de İspanya futbol takımının şampiyon olduğu UEFA nın düzenlediği EURO 2024 Avrupa Futbol şampiyonası vardı. Bu yaz genel anlamda spor yazı oldu. 

Tabi bu sıcaklarda evde olunca yapılacak en güzel şey bambaşka dünyaların kapılarını açan spor karşılaşmalarını izlemek. Kasvetli, gergin, sinir bozucu siyasi ve ekonomik gündemden en güzel kaçış yolu  olimpiyat oyunları. 

26 Temmuz 2024 de yapılan Olimpiyat açılış töreni inanılmaz bir görsel şölendi. Kocaman bir şehri Paris'i sahne yapmışlar her köşesine her sokağına, binasına ve tabi Sen Nehrine, köprülerine inanılmaz gösteriler sığdırmışlar, ışık ve sahne şovları hazırlamışlar. Eleştirenler oldu ve gördük ki yobaz tayfa sadece bizde değil dünyanın her yerinde var. Neyse benim düşüncem gayet başarılı, dünyadaki tüm insanlara hitap eden, masraftan asla kaçınılmadan hazırlanmış çok güzel bir açılıştı. Bir çok da yenilik varmış açılışta mesela meşale ateş değil ışık ve sudan oluşturulmuş ki inanılmaz ateş gibiydi. Celine Dion ve Lady Gaga performansları şahaneydi.

Ve başlayan oyunlarda genelde Türk sporcuların olduğu oyunları izliyoruz.  Mesela Okçulukta ilk kez takım olarak madalya aldık. Tabi Mete Gazoz'u  yine okçulukta heyecanla izliyoruz. Bu arada Azerbaycanlı sporcu Yaylagül Ramazanova'nı 7 aylık hamile olarak okçuluk yarışlarında yarışması büyük başarı idi. Ayrıca kutluyorum. 

Voleybolda takımımız Hollanda karşısında ''ay yenildik ya hu!'' derken tam da o sırada atılıma geçip 3-2 yendiler neyse ki .Bize baya heyecan yaşattılar. Dominik takımı da yenildi sıra da İtalya var.

Havalı tabanca atışı ki daha önce hiç izlememiştim Şevval İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç ile Olimpiyat ikincisi olduk gümüş madalya ile atıcılıkta tarihimizin ilk madalyaları alınmış oldu. Yusuf Dikeç atış sırasındaki tavırları ile bir günde dünya çapında  fenomen haline geldi ki bu da ayrı bir şans diyelim. Hem yarıştaki başarısı hem de duruşu kendisini bambaşka bir dünyaya taşıdı.

Boksta kadınlar gayet iyi gidiyor. Esra Yıldız Kahraman ve Hatice Akbaş başarılı müsabakalarına devam ediyorlar. Kızların boksta da başarılı olması gurur verici. Busenaz Çakıroğlu ve Buse Naz Sürmeli çeyrek finale yükseldi. Buse Naz lar şahaneydi. Bir Buse de yüksek atlamada var; Buse Savaşkan. Hepsi gurur verici.



Genelde izlediklerim bizimkiler fakat geçen gün Kay kay vardı Sanırım yeni olimpiyat oyunlarından. Genç hatta çocuk yaşta kaykaycılar çok emek vermişler ama bu bir spor mu bilemedim. 

Tabi o kadar değişik ve çeşitli spor dalları var ki bu yıl olimpiyatlarda 32 branş da 48 dalda sporcular yarışıyormuş. Keşke çoğunda yarışan sporcularımız olsa. Özellikle üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizin su sporlarında olmasını isterdi gönül ama yokuz. Başka ülke sporcularını görünce insanın içi burkuluyor neden biz sporda geriyiz diye. Aslında sebepleri malum ama bilmemezlikten geliyoruz ve bir çaba göstermiyoruz çocuklarımızın sporla ilgilenmesi için. Eksiğimiz çok fazla . Düzelir mi? Kim bilir?



3 yorum:

  1. voleybol yarın italya bu kez daha hırslı olup alalım maçı :) sırıkla atlamada isveçli oğlan müthişti yaa :)

    YanıtlaSil
  2. izliyoruz, büyük bir heyecanla hem de :))

    YanıtlaSil
  3. Bu sene Paris'e olimpiyat izlemeye gitmeyi istiyordum ama sonra üşengeçliğim ağır bastı. Açılış gösterileri çok güzeldi, çok sevdim ve fakat tamamıyla kameralara oynuyor olmasına üzüldüm. İyi ki gitmemişim dedim. Evde yattığım yerden mis gibi izlediğim tören orada saçma sapan bir hal alacaktı.

    YanıtlaSil