temmuz sonu

 Dün evin yeni elemanı vantilatörün döndüre döndüre üflediği havalı ortamda The Gentlimen adlı diziyi izledik. Müzikleri antipatik gelse de dizi güzeldi.

**

 Tabii  TeamTürkiye'nin programına bakıp Türk sporcuların oyunlarını izlemeden de geçemeyiz. Mete Gazoz'un 2024 Paris Olimpiyatlarında rakibini yenerek bir üst tura çıktığı oyunu izledik.  Boks branşında başarı sporcumuz Hatice Akbaş'ı da gururla takip ediyoruz. Kendisi dün 5-0 lık bir galibiyetle çeyrek finale yükseldi. 

***

Akşamları mahallenin dondurmacısını sık sık ziyaret eder olduk. Bir top dondurma 55 TL. geçen yıl genelde akşamları kuyruk oluyordu bu sene müşterisi azalmış hatta çay ve kahve de satmaya başlamışlar. Tabi bu fiyat bizim mahallenin dondurmacısının fiyatı. Geçen gün kızımın oturduğu mahalledeki dondurmacıya gittik Orada da bir top dondurma 60 TL , çocuk dondurmasının topu 40 TL .Muhite göre farklı ha bir de o dondurmacının ismi İtalyanca idi. Bizim ki Türkçe.  En çok kağıt helva arası dondurmayı severim ya da kıtır külahta.. Bazı yerlerde külahı hemen oracıkta dondurmacıda yaparlardı böyle şimdinin waffle hamuru gibi kalıba döküp külah şekli verirlerdi. 

****

Biz bir top dondurmayı hesaplarken Türk-İş temmuz ayı açlık sınırı yani dört kişilik bir ailenin asgari gıda masrafı ,yaşamak için yemesi harcaması gereken gıda masrafını 19.234,43 TL olarak açıklamış,buna diğer masraflar eklenerek hesaplanan(kira,ulaşım, eğitim,faturalar vs.) yoksulluk sınırı ise 62.652,87 TL olmuş. Bu durumda çoğu çalışan açlık ile yoksulluk arasında demek oluyor ki bu durum uzun zamandır devam ettiği halde şu 5199 sayılı yasada yapılacak değişiklikler kadar konu edilmiyor, alışılıyor tıpkı bir müddet sonra o yasaya da verilecek tepkinin azalacağı  gibi.

****

Vee bir temmuz ayı daha biterken yine bir doğum günümü yaşamadan geçemezdim. Her ne kadar özel günleri kutlama konusunda isteksiz olsam da sevdiklerimin hatırlamasını , pasta yemeyi ve gelen çiçekleri seviyorum. Üstelik bu doğum gününde uzun süredir yapmadığım bir etkinlikte bulunmaya karar verip tiyatroya gittik. Kadıköy de bir parkın içindeki anfitiyatroda,açık havada Uygur kardeşleri izlemek güzeldi. Açık hava sinemasına çok gittim ama açık havada tiyatro ilk kez izlemiş oldum. Doğum günüm farklı oldu.

Durgun,  aşırı sıcak ,çoğunlukla evde geçen 2024 Temmuzunu da böylece bitiriyorum.. 

Hoş gel Ağustos..




6 yorum:

  1. Musssmutlu yeni bir yaş dilerim :) Dondurma fiyatını öğrenmem iyi oldu ve evet bu da Almanya’dan daha pahalı. Kabus gibi..

    YanıtlaSil
  2. Yeni yaş kutlu olsun, ve güle güle kullanılsın:)

    YanıtlaSil
  3. nice yaşlarınız olsun :)

    YanıtlaSil
  4. maşallah sizeee ama dondurma amanin :)

    YanıtlaSil
  5. Nice harika yılların olsun :)

    YanıtlaSil