instagram kapatıldı!

 Ağustosa hoş gelesin dedik daha dün bir bugün iki; İnstagram kapatıldı.



Sebebi resmi olarak Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlı'ğı BTK(Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) tarafından'' instagram katalog suçlarına uymadığı gerekçesi ile kapatıldı'' olarak açıklandı. Katalog suçları 1 Haziran 2005 en beri yürürlükte olan CMK (Ceza Muhakemeleri Kanunun)da düzenlenen suçlar.

Onlar böyle açıklarken tüm diğer sosyal medya kanalları YouTube ve X'de yazılanlar bambaşka. Suikaste uğrayan lider için yapılan taziye mesajları ya da onunla ilgili yapılan paylaşımlara instagramın engel getirdiği bizim de çare olarak engeli engelle karşılamaya çalışmamız gibi bir şey. İsteyen başka kanallar VPN gibi girebiliyor tabi bu maliyetli bir durum herkes giremiyor ve instagram ile olan bağlar şu an da çoğu insanda kopmuş durumda. Tabi bu olaya yine komik tarafından bakan var, capslar gırla, işin ciddiyetini fark edip ürkenler var, konulardan bi haber olup şaşıranlar var, instagramı gelir kapısı yapmış olup sinirlenenler var var ki var.

Konu şu ki; bizim alışmış olduğumuz ve dünya üzerinde milyonlarca kullanıcısı olan bir iletişim alanındaki özgürlük alanımız kısıtlanmış oldu. Tut ki diğerlerini de kapattılar ki Bangladeş bizden mi örnek aldı kim bilir tüm sosyal medyaları kapatmış. Bu neye yarayacak bir fikrim yok lakin sandıkları gibi ülkede yaşayan insanların çoğu kapatılmaya neden olan konunun özü hakkında hiç bir fikir sahibi değil. Ülke de yaşamak gittikçe zorlaşırken fiyatlar almış başını gidiyor millet cebinin derdinde siz instagramla cebelleşin. Olacak şey mi? 

Tabi şöyle de bir durum var ülkede yine herkes sus pus, yine bir sessizlik yine aman boşvercilik, alışmışlık durumu.Gerçi  BOTAŞ doğalgaza yüzde 33 zam yaptı, EPDK(Elektrik Piyasası Düzenleme Kurumu) elektrik fiyatlarına yüzde 38 zam yaptı. Ses çıkarmaz olduk instagram için mi bir şey diyeceğiz, demeyiz. Böyle giderse sıra diğer sosyal medya mecralarına da geliverir. Yine mektupla haberleşme dönemine gireriz. Bunda yeni nesil zorlanabilir , onlar düşünsün..

4 yorum:

  1. Alışkanlıklardan vazgeçmek kolay olmuyor haliyle. Ben de insta kullanıyorum ve bı tık boşluk hissi çekmedim değil:) bu mecrayı ticaret için kullananlar için daha sıkıntılı bir süreç kuşkusuz.

    Öte yandan birçok batı ülkesini muhatap alıp, onların yasalarına uygun davranirken bize , sen kimsin? , muamelesi çekilmesi hoş değil. Bu mevzu alışkanlıklarımız dan daha önemli şüphesiz.

    Birkaç şey okudum ben de neden kapatıldığına dair. Haniye suikastı çok konuşulmasın, yaptığı çağrı ulaşmasın kitlelere diye kapattılar diyen güruhta bı hayli fazla. Anladığım kadarıyla herkes kendi penceresindeki kulpa yapışmış, oradan bağlantı kuruyor. İşin aslı ile çok ugrasilmiyor.

    Ben gibi teknolojik konularda bilgisiz olanlara işliyor bunlar, yoksa çoğu kişi buldu yolunu . Yasak-masak hak getire. Çözüm için başka şeyler yapılmalı muhakkak .

    YanıtlaSil
  2. Ben de kullanıyordum yani tabii ki ilk açıldığı sadece fotoğraf paylaşıldığı halinden çok öte bir duruma geldi İnstagram. Ben kapatılmasına keyfi olarak karar verilmesine ve kısıtlanmaya özgürlüğümüze müdahale edilmesine karşıyırm. Hala kapalı olması da şaşkınlık verici yarın öbür gün diğerlerini de kapatırlar.

    YanıtlaSil
  3. bu haftanın en kötü olayı dünyadaki ekonomi kriz :)

    YanıtlaSil
  4. Öyle sinirliyim ki anlatamam. Düşündükçe başıma ağrı giriyor sinirden. Bir de oh detoks yaptık diyenler falan oluyor ya, döveceğim geliyor. Git kapat hesabını yap detoksunu, hatta elin değmişken tüm hesaplarını kapat da gözüm görmesin seni . Bunun nerelere vardığını görmüyor mu kimse?

    YanıtlaSil