*1 litre süt,
*2,5 kahve fincanı un,
*2,5 kahve fincanı toz şeker,
*60 gr.margarin
*1 paket çikolata sos
-margarin eritilip unla beraber kısık ateşte iyice kavrulur,
-Süt ve şeker yavaş yavaş ilave edilerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
-Ateşten alınan muhallebi en az 15 dakika mikserle çırpılarak,tatlının göz göz olup iyice kıvam alması
sağlanır..En önemli püf noktası bu .
Sadeside çok güzel oluyor ama ben çocukların talebi üzerine üzerine çikolata sos hazırlayıp döküyorum ve oda ısısında soğuduktan sonra 5-6 saat kadar buzdolabında soğutup servis yapıyorum.
Yalancı falan ama tadı çok sahici emin olun ..
Havalar ısınmaya başladıkça, serin serin sütlü tatlılar mutfakta daha çok yer almaya başlayacak galiba.
AFİYET OLSUN.
Ellerine sağlık mehtap.Harika görünüyor valla.
YanıtlaSilEllerıne saglık canım nefis görünüyor.
YanıtlaSilteşekkürler hedencim..
Silbendende bir ödül var alırmısınız
YanıtlaSil:)
teşekkür ederim almazmıyım..
SilAnnelerimiz ne çok yapardı eskiden şimdi senin tarifin desek aa böyledemi oluyormuş der benim annem.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Nefisss.
Sevgiler..
Ferycım teşekkür ederim..
Silmmmmmmmm,çok leziz görünüyor..ellerine sağlık...
YanıtlaSilHarika ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilMerhaba. Çok güzel olmuş, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilDostlarıma sıklıkla yaptığım bir tatlıdır. Yazdığınız gibi mikserlemek en önemli püf nokatsı bu tatlının...
Sevgiler.
bendede bir odulun vardi.sayfamda.gec mi kaldim ne?
YanıtlaSilÇok hoş olmuş, ikisi birbirine çok yakışıyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilteşekkürler Leylacım
SilMerhaba çocuklar küçükken çok yaptığım şimdilerde unuttuğum bir tarifti ilk fırsatta yapacağım.Ellerine sağlık.Sevgiler...
YanıtlaSilSevgili adaşım benden de sevgiler..
Sil