Azizler , izlediniz mi?


 Filmin oyuncularının isimlerini okuyunca, seyretmek için sabırsızlandım. Kimler yok ki; Engin Günaydın, Haluk Bilginer, Binnur Kaya, İlker Aksum, Fatih Artman,İrem Sak,Öner Erkan.. Hatta Halit Ergenç ve Bergüzar Korel bile var bir sahnede. 

Ancak beğendiğim bu kadar oyuncu ile çevrilen  film, bana göre çıkmadı. Bir takım sıkıntılı, üzücü insan yaşamlarını, araya komedi katmaya çalışarak anlatmak istemiş filmi yapanlar. Ama komedi, komedi gibi değil. Evet bu da kara mizah denilen bir tür ,ama galiba ben bir seyirci olarak açık açık anlatılan konuları seviyorum hele ki film 'komedi 'diye etiketlendiyse. Konuyu dolanan  filmleri izlemek hoşuma gitmiyor. Olayları bilmece gibi anlatmaları ,bu böyle mi acaba, sonunda şöyle mi olacak ki? diye diye bir film izlemek ancak gerilim ve polisiye de heyecanlı oluyor. İrem Sak filmin başından sonuna ''kolye nerde'' dedikçe , bir fena oldum. Anlayana kadar ,bir hal olduk filmi.  

Neyi anlayacağız filmden derseniz, ya da ben ne anlamışım; insanların yalnızlığını, plaza insanlarının ''hoş''luğu , çocukların popüler kültür sonucu ne hale geldiğini, ailelerin çocukların kölesi olduğunu , yalan kötüdür, dostluk her şeydir ama yoktur. Yalnız filmden baya mesaj çıkarmışım ben. Bu sefer sonuna kadar seyrettim çünkü..  9 Kere Leyla'ya dayanamamıştım. Filmde bir çocuk var, evlerden uzak. Abartıda son nokta. Yalnız çocuğa doktorun koyduğu ''Denyo'' teşhisi , bu da espri mi, ne oluyor yani, bu ne  şimdi, falan dedirtti. Kolye nerde, kolye nerde, diye başlayacaktım bende ..

 Eşimin son cümlesi ,

-'' sabah sabah seyrettirdin bana bunu ya!!''  

ile ''The End'' oldu film.

Beğenenlerde vardır , bu benim düşüncelerim, emeklerine sağlık diyelim, sinemacıların . Filmler ve diziler olmasa, bu evde kapalı günlerimiz çok daha kasvet içerisinde geçerdi ,eminim. Ben yine ,dizilerime devam edeyim. Ozark'ı izliyorum, 1. sezondayım..



23 yorum:

  1. Eşinin cümlesi tam tepki olmuş çok güldüm:):)iyi oldu bu paylaşımından sonra seyretmeyi tercih etmem..referansı kötü bir filmmiş ya da dizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de onunla komplo teorileri ve bilim kurgu izliyorum, enteresan tepkilerim olabiliyor:)) Karşılıklı..

      Sil
    2. Aynen. Eşimde o tarz şeyleri sever. Genelde filmleri o seçer üstelik.
      :)
      Du bakayım ben bir film seçtim mi.. hatırlamıyorum
      :))
      Filmi bugün başka bir blogda yazmış. O da kadroya bakıp aldanan kişi olmuş. :)

      Sil
  2. Sevgili Mehtap,
    Ben beğenenlerdenim doğrusu. :)
    Ancak itirazlarınızı anlıyorum, bu tamamen sanatçının bakış açısı ve biz izleyicinin onu algılama şeklimizle ilgili bir durum.
    Başka keyifli seyirleriniz olsun, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir tabi, herkes farklı şeylerden keyif alır. Ama bazen beğenmediklerimizi de söylemeliyiz, diye düşünüyorum.

      Sil
  3. Filmi ben beğendim. Keyifli bir kara mizah. Çekimler ve oyunculuklar da çok iyi. Küçük çocuk da çok fena:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki oyunculara sözüm yok, hepsi çok iyi oynuyor.

      Sil
  4. İnsanların bu tarz yapıları kolay anlaşılabilir bulmak istemesini çok iyi anlıyorum. Çünkü sizlere bu zamana kadar yüklemiş gerek televizyon gerek yazılı medya ürünleri var. Ve bu ürünler toplumun en aşağı seviyesinin bile anlayabilmesi için hazırlanan ürünlerdir. Bu yüzden çok iyi anlıyorum sizi. Ama sanat yapıtları her zaman kolay olacak diye bir kaide yoktur hatta şöyle söyleyebilirim: sanat yapıtlarında anlaşılabilirlik diye bir kural bile yoktur. Bu sadece ticari amaçlar uğruna yapılır, ticari kaygılar güdülürse, yapıtı herkes sevsin istenir. Ama film zaten netflix e çıktığı için ticari kaygılar kısmında kendini sağlama almış gözüküyor zaten. Bu yüzden bunu dert etmelerine gerek kalmamış sadece kendi kafalarında var olan durumu filmleştirmişler gibi görünüyor... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor anlaşılır olunca ya da ''Toplumun en aşağı seviyesi'' anlayamayınca mı''sanatsal'' oluyor? Sizce . Film ya da dizi mesaj kaygısı ile yapılmışsa ,çoğunluk anlamalı ki hedefine ulaşsın. Yoksa körler sağırlar birbirini ağırlar durumu olur, diye düşünüyorum.

      Sil
  5. Hımm hiç duymamışım bu filmi. Farklı görüşler olunca ben merak ettim doğrusu bir ara bakayım. Teşekkürler paylaşım için 😊

    YanıtlaSil
  6. izlerim zaten de hıhım evet kadro iyi ama demekkisi film eh işte :)

    YanıtlaSil
  7. E, vallahi ben de çok beğendim filmi. Çocuk oyuncu harikaydı, konuyu ince ince işlemişler, alttan alttan giydirmişler. Tabii herkes her şeyi beğenecek diye bir şey yok. İzlememiş olanlar bir şans versinler bence. Absürt öğelerin çokça kullanıldığı ön bilgisini verelim ama. Belki siz bu absürtlüğü sevmemişsinizdir Mehtap hanım. Selamlar, saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok fazla konu ile ilgili ipucu vermek istemedim, belki izlemek isteyenler olur. Oyuncular iyi olmasaydı bu kadar izleneceğini, beğenen olacağını tahmin etmiyorum. İzleyeceklere iyi seyirler, belki yazarlar fikirlerini:) Selamlar.

      Sil
  8. İzlenimlerinize güveniyorum. Zoraki komedi hiç bana göre değil. İzlenmeyecek filmler listesine aldım sayenizde.
    Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim hoşuma gitmedi,yazdım.Yalnız bazen beğenmedim yazısı yazmak zor oluyor, beğenenlere karşı:) Yazsam mı yazmasam mı ,oluyorum..
      Sevgiler.

      Sil
  9. Muhtemelen bende izlesem vakit kaybı diyeceğim herhalde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenenler var, bana göre değildi ,maalesef:)

      Sil
  10. Çok merak ediyordum ben de. Ama bir arkadaşımın "Son onbeş dakikasını izlesen yeter. Fazlası zaman kaybı olur." demesi üzerine soğudum. Sizin yazınızdan sonra iyice merakım köreldi doğrusu :)

    YanıtlaSil
  11. kesinlikle seninle aynı fikirdeyim
    oyunculara yazık
    bana göre dğeil fazla mesajlı filmler sANIRIM :))

    YanıtlaSil
  12. izlemedim ben de merak etmiştim ama gördüğüm kadarıyla kimse beğenmemiş sen de beğenmemişsin herkes hayal kırıklığı olduğunu söylüyor :)

    YanıtlaSil
  13. Bana cok kızıyor arkadaslarım; yerli dizi ve flim izlemedigim icin. Evet var cok begendigim, etkilendigim yerli filmler ama sınırlı sayıda. Ya alıntı ya calıntı bizdekilerin cogu, haksızmıyım? Ama sanırım kendimce haklıyım. :D Sevgiyle Kalın...

    YanıtlaSil