Park nasıl olacak?

Mahallemizdeki tek yeşil alan ,yüksek katlı apartmanların arasında kalan bu park. Mahallemizin yemyeşil parkı. Parkın içerisinde çok çeşitli ağaçlar var, badem, zeytin, çam, selvi, akasya erguvan. Hatta bir köşede yılların tanığı incir ağacı var.  Baharın geldiğini parktaki bademlerin tomurcuklanmasından anlarız mesela. Mahallenin evcil sahipleri köpeklerini burada gezdirir, ebeveynler çocuklarını parkta oyalar, yaşlılar banklarında soluklanır, gençler okul çıkışı burada toplanır, mahallenin küçükleri parkın kenar tarafındaki boşlukta tek kale maç yapar yani hep cıvıl cıvıldır. 
İşte bu parkın etrafı sevgili okuyucu bir gün ansızın parlak gümüş rengi alüminyum çitlerle çevrildi.  Önce ortadaki çocuk park alanını kazdılar, belki oyuncaklar eskimiş kum havuzu kirlenmiş olabilir diye düşündük. 
Sonra kazı çalışması genişledi, tüm park zemini hallaç pamuğu gibi darmaduman edildi.

Hala ediliyor. Hummalı bir çalışma var. Ağaçlara dokunmadılar neyse ki.
Mahalleli olarak ağaçları kesip , kuşa çevirmeden eskisinden daha bakımlı ve güzel bir park yapılacağını, baharda bizim mahallenin ,yemyeşil çiçekli böcekli ,yenilenmiş bir parka kavuşacağını umuyorum. Umarım betona boğmazlar.

Çok gerek var mıydı? 
Biraz bakımsız bırakılıyordu son zamanlarda/bilerek mi bilmiyorum/, eğer zamanında ağaçları budayıp, oyun parkını temiz tutup, çimleri zamanında biçseler hiç böyle bir değişikliğe gerek yoktu. Parkın doğal hali gayet güzeldi. Bakalım neye benzeyecek? Takip edip göreceğiz.

5 yorum:

  1. Cidden ne güzel bir yer. Koca apartmanlar arasında orman havası veriyor insana.

    YanıtlaSil
  2. O kadar güzel ki binaların arasında vaha gibi, umarım eskisinden de yeşil olur...

    YanıtlaSil
  3. daha güzel olcaktır düzenleme ile :)

    YanıtlaSil
  4. Keşke her yerde böyle parklar olsa... Sözde Yeşil Bursa'da yaşıyorum ama önüm arkam sağım solum bina maalesef.

    YanıtlaSil