Aralık


Kasım ayı bugün itibari ile yerini yılın son ayı olan Aralık ayına bıraktı. Çok koşturmalı bir kasım ayı geçirdim. Kızıma ev tutuldu, boyası, temizliği bitti , evi döşeme ve çeyiz alma işleri başladı. Sanırım son yıllarda en çok alışveriş yaptığım ay, bu aydı. Hem güzel ,hem telaşlı ,hem heyecanlı bir alışverişmiş çeyiz alışverişi. Tabii ki benim tecrübelerim yeni nesil kızımın istekleri bir arada koşuşturup duruyoruz. Kasım indirimlerinin dönüp duran reklamlarından etkilenmedik desem yanlış olur , etkilendik ve her şeyi bu ay alalım telaşına kapıldık biraz. Tabii ki öyle bir şey olmadı. Ama şimdi de yılbaşı indirimleri olur diye düşünüyorum:) Hayat aşırı pahalı, her şey çok pahalı. Bu bir Türkiye gerçeği olmuş ne yazık ki. Evet hemen her malın ucuzu da var fakat düşüneceksin; ucuz alacak kadar zengin miyim?
Geçen hafta verdiğimiz tül perde siparişlerimiz bugün gelecek ,perdeler takılacak. Şansımıza tül aldığımız yer bir zamanların fenomen dizisi Şahane Evim'de perdelerin alındığı dükkanmış. Aman bir dilbaz satıcısı var, şaştık kaldık. Bakalım konuşmaları kadar yaptığı iş de iyi miymiş? Tülleri görünce anlayacağız. Merak ediyorum. Ben bir gidip bakayım.
 
 

7 yorum:

  1. Güzel koşturmalar size kolay gelsin diyorum. Dün bir markanın masa örtüsü hem de naylon 300 tl verilir mi? diye düşünmeden edemedim. Fiyatlar uçuk ben uyum gösteremiyorum. Kendimi sürekli güncellemem lazım. Sevgiler. İyi yıllar.

    YanıtlaSil
  2. kolay gelsiiin keyifli uğraşlar olsuun :)

    YanıtlaSil
  3. Hayırlı uğurlu olsun, ne tatlı telaşlar koşturmacalar içindesiniz. Kolaylıklar diliyorum, sağlıkla keyifle. :)

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar.
    Sizi tatlı bir telaş sarmış. Allah tamamına erdirsin. Bu devirde çocukları evlendirmek, onlara sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yuva kurmak için anne ve babaların yaptıkları her türlü takdirin üstündedir. Yeter ki emekler zayi olmasın.

    Sizin de şikayetçi olduğunuz gibi her şey o kadar pahalı ki, peşinden yetişilmiyor, para, hayat pahalılığını ve enflasyonu kovalamaya yetmiyor. Ülkemizi bu hale getirenlere yazıklar olsun! Ülkemiz milletiyle beraber böyle bir hayat pahalılığını ve yüksek enflasyonu hak etmiyor; Allah yar ve yardımcımız olsun!..
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel heyecanlar ve koşuşturmacalar... :)) Vallahi öyle bir zaman ki, neyi almadıysak içimizde kalıyor. Çünkü biliyoruz ki bugün aldığımız bir ürün eskisinin en az üç katı. Yarından daha ucuz olacağı kesin diye diye almaya teşvik ediyor bizi ekonomi. O sebeple yeni evlenenlere huzur, mutluluk ve bolca sevginin yanı sıra bolluk bereket diliyorum. Umarım tüller de beklentinizi karşılar :)

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel heyecanlar... :) Hakikaten güzel ülkemde birşey alırken ucuz alacak kadar zengin miyim diye düşünmek şart.

    YanıtlaSil
  7. Allah yardımcınız olsun iki cihan saadeti dilerim zor bir imtihan kolay gelsin 🥰💐

    YanıtlaSil