halimize acır oldum..

 İnanılmaz çirkin olaylarla dolu bir ülke haline geldik. 

Zaten mi öyleydik, halı altına mı süpürülüyordu, yoksa yeni mi bu kirlilik.

Her olay bir diğer gündemi kapatıyor, şaşırmayacağız desek bile şaşıracak, üzülecek yeni şeyler üzerimize yağıyor adeta. Bir haftaya sığan olaylardan sadece en çok gündeme çıkanlar ;

  Okula giden ufacık çocuğumuz sokak köpeklerince ülkenin başkentinde parçalanıyor, hayat  mücadelesi veriyor, 

   Motor kuryeye çarpan bilmem ne ülkesinin başkanının oğlu hemen ülke dışına kaçabiliyor,

   Fifa kokartlı  futbol hakemi, oynattığı maçın futbol takımı başkanı hem de  eski bir milletvekili tarafından saha içinde yumruklanıyor, yetmiyor yardakçıları tekmeliyor.

 Fenomen, influcer ,  güzellik merkezi sahipleri, bankacılar milyon dolarları içetmiş, yıkamış, aklamış paklamış ve milyonlarca insan bunların takipçisi olmuş ,paralar oluk oluk rakamları aklımız almıyor.

Bu arada Türkiye kadın dernekleri federasyonunun açıkladığı 2023 de ilk 10 ayında 350 kadın cinayeti olmuş, bu artık neredeyse her gün konuşuluyor, lakin çözüm aranmak için değil konuşulmak için konuşuluyor.

Bunlara magazinsel gündem diyenler bile var. İşte hayat pahalılığı, ekonominin kötülüğü , bütçe görüşmeleri ,asgari ücret tartışmaları falan konuşulmuyormuş, seçim varmış mış mış. Doğru da hep bunları konuşa konuşa insanımız ne hale gelmiş, ahlakını kaybetmiş, şiddete meyletmiş, her yerde bir kavga dövüş. Dizilerde bile avaz avaz kavga eden oyuncular , tüm dişlerini sayıyoruz öyle bir ağız açıyorlar ki .Kedi köpek misali . 

Toplum olarak sonumuz hayır olur mu ? Bilemez ,düşünemez oldum. Bugünlük hiç iyi şeyler hissedemiyorum, aman bir müzik açayım,kulaklarımı tıkayayım, film izleyeyim gözlerim böyle şeylere bakmasın diyemediğim bir sabah oldu.  Hiç bir şey düşünmesem bile bugün pazar var kim bilir fiyatlar ne durumda diye düşünür buluyorum kendimi bu sabah. Çünkü neden iki hafta önce kahve gününde gittiğimiz orta halli bir kafede içtiğimiz 49 TL lik kahve dün gittiğimizde 59 TL olmuştu. Kahve de kahve olaydı bir de üstelik. Her şey fırladı gidiyor bir de üzerine yukarıda  bahsettiklerim.

Yani sevgili okuyucu bu gün iyi hissetmediğim bir gün..

Umarım sizler iyi hissediyorsunuzdur..

7 yorum:

  1. Merhabalar.
    Al bizden de o kadar!.. Benim kendimi şöyle iyi hissettiğim bir günüm bile olmadı. Sebebi belli. Burada bazı konulara girip, blog sayfanızın başını ağrıtmak istemiyorum. Bizlerin de bu durumlara sesi soluğu çıkmıyor; demek ki, bizler halimizden memnunmuşuz. Memnun olmasaydık; bağırıp, çağırıp, bu durumlara isyan ederdik herhalde.

    Daha siz bekleyin de görün bakalım, 59 TL. olan kahvenin yılbaşından sonra kaç lira olacağını. İnsanların bir ahbabıyla böyle kafeler gelip, ağız tadıyla bir sohbet yapmalarının bile tadını koymadılar.

    Biz böyle nasıl bir millet olduk, anlamıyorum? Bizleri böyle örsün üzerinde evire çevire, döve döve istedikleri hale getirdiler. Şimdi de istedikleri gibi işliyorlar.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsyan etmemesi için toplumun kendi yandaşlarına dini kullanıyorlar, muhalifseniz ise kolluk gücü ile yeterince sopa gösterildi.

      Sil
  2. “Bir gün bir şeylerden şikayet edersen, kendi çözümünü de öner” cümlesinin de geçtiği Nilay Örnek’in Bütün iyiler biraz küskündür’ü iyi geliyor böyle günlerde…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiyenizi, ilgileneceğim maddeler arasına ilave ettim. Teşekkür ederim.

      Sil
    2. Biz kendimizin neden olduğu sorunlardan şikayet etmiyoruz ki, Nilay hanım öyle buyurmuş ta ,sorunları meydana getiren çözümü de yapabilecek erk sahibi, o bulacak çözümü. Bozduğu gibi düzeltebilecek imkanlara sahip. Ha biz neden çözüm üretiriz ailevi sorunumuzdur ,dargınlıktır ,sağlıktır bıdı bıdı edeceğimize çözmeye çalışırız. Ama toplumsal sorunlar el birliği ile özellikle oy verip başa getirdiklerimizin çalışmaları ile çözüme kavuşur. Öyle meclis bahçesinde ciğer pişirmekle bitmez işler.

      Sil
  3. Bence hep böyle idi dünya.
    Biz bize gösterilen o küçük ışıltılı kısma fazla inandık gibi.
    Rabbim sonumuzu hayır etsin.

    YanıtlaSil