21 mart ,çiçek sabahı

Sabah yürüyüşünde karşıma çıkan çiçekler henüz tek tük. Mart ortasına geldik ama hava serin hala, henüz yerler, ağaçlar çiçeklenmedi de taze bir yeşillik var sadece. Bol yağmur alınca rutubetli hava her yeri yeşillendirdi. Duvar dibinde bu frezyalar açmış. Frezyalar dostluğu, güveni, huzur  ifade eden çiçeklermiş. Rengine göre farklı manalar atfedilmiş bu güzel narin çiçeklere. Beyaz olanları gelin çiçeği olarak tercih ediliyormuş ve ben bir gelin adayı annesi olarak sabah ilk gördüğüm çiçeğin frezya olmasını güzellikle, şansla kabul ediyorum:) Numerolojiye *göre 9 rakamına tekabül ediyormuş yani bencil olmama ve sorumluluk duygusu.
Bu yukarıda resmi görülen ise defne yapraklı kartopu çiçeği. Aslında bir tür çalı bitkisi kendisi. Kışın turuncuya çalan kırmızı top top ufak meyveleri şubat mart aylarında böyle beyaz çiçek yumaklarına dönüşüyor. Biraz mum çiçeğini de andırıyor ama bunların kokusu yok. Malum mum çiçekleri güzel bir rayiha salar . 
Malum bugün 21 Mart. Ekinoks yani ilkbaharın başlangıcı, gece ve gündüzün eşitlendiği bir mevsim günü. Çoğu kültürlerde Bahar Bayramı olarak kutlanıyor.
Ben de karşıma çıkan bu çiçeklerle bahar bayramınızı kutluyorum.


*NOT; Numeroloji; Evrende herşeyin sayısal bir kurgu içerdiğini,rastlantısal değil, sayısal bir düzen içerisinde olduğunu varsayan,  sayıları inceleyerek yaşam, insan, karakter ve geleceği sayılarla analiz eden bir kehanet ve keşif yöntemi. 

9 yorum:

  1. Doğa yavaş yavaş uyanıyor. Bilgiler için teşekkür sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  2. Çiçekler insanın ruhuna iyi geliyor, 9 rakamı öyle miymiş? Hmm...pek inanmasam da bazen ben de okuyorum sizin uğurlu rakamınız kaç filan diye hani fala inanma, falsız da kalma hesabı. Benim rakamım kaç çıkmıştı şu an aklımda kalmadı ama 9 değildi galiba. 2 filandı. Doğum tarihim: 5 Ocak 1958 :) üşenmezsen hesapla, çünkü matematiğim felakettir, ben gelir buraya bakarım:)))
    Demek gelin ediyorsun kızını e hayırlı olsun, Allah tamamına erdirsin, çok iyi bir damadın olsun inşallah.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim matematiğimin de iyi olduğunu hiç bilmem ama şimdi herşeyi hesap makinaları bizim yerimize hallediyor:) Hiç unutmam bankaya ilk girdiğimde facit vardı ay ne zor öğrenmiştim neyse ki ömrü kısa sürdü şeritli makinaya geçtik. Evet tek tek rakamlarını toplayınca iki oluyor.
      Kızım için dileklerine teşekkür ederim, damadı seviyoruz çok şükür:)
      Sevgiler.

      Sil
  3. Rahmetli Aydın Engin "körpe yeşil" derdi bu tazeciklere. her bahar onu anıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet yeşilin en taze ve güzel rengi bu mevsimde.

      Sil
  4. çiçekler ne güzel olur artık nisanda mayısta :)

    YanıtlaSil
  5. Kartopu çiçeği olduğunu bilmiyordum, bayılıyorum. Bahar bayramın kutlu olsun. :)

    YanıtlaSil
  6. Ah o frezyalar bahçede vardı İzmir'de, nasıl güzel kokardı tüm bahçe.

    YanıtlaSil