mahallede seçim çalışmaları

 Pencereyi açmak için cam kenarına gittiğimde gördüm, muhalefetin astığı ''Tam Yol İleri'' yazılı kocaman pankartın altına bu sabahta diğer bir muhalefet ''Özümüzde Ahlak Var'' diye kocaman harflerle yazan başka bir bez afiş asmış .Cadde zaten şenlik yeri gibi , bayrak ve adayların neredeyse yerleri süpürecek boyutta büyük bez afişleri ile dolu heryer. O afişlerin çoğu gelip geçen kamyon/Burası İstanbul ama sokaklarda devasa hafriyat kamyonları olmazsa olmaz hale geldi/, otobüs gibi büyük araçlara sürüne sürüne lime lime olmuş şimdiden. Halkın sanırım bayramlarda bile  böyle çoşkulu,  neşeli ,heyecanlı gösteri ve insanlara rastlama olasılığı olmuyor. Bizim insanımız artık mutlu olmayı unuttu ,eğlenmeyi bilmez oldu. Ama seçilecek adayların astıkları resimleri öyle aydın ,neşeli, pırıl pırıl güzel ve yakışıklı resimler ki vay be dedirtiyor. Bir de çok sayı da muhtar adayı var. Şimdiye kadar kapımızı iki tanesi çaldı. Bir tanesi ,üzerinde ismi yazılı gazoz kapağı şeklinde ama çay bardağı altı kadar büyük , beyaz bir şişe açacağı getirdi. Yanında türbanlı hanımı ile dolaştı kapıları tek tek oy istedi. Öbürü ,bizim halihazırdaki muhtarımız ki sanırım bu üçüncü dönemi olacak, o da oy pusulalarımızı getirdi, yanında oğlu ile pek telaşlı,'' az günümüzü kaldı , gece gündüz çalışmalıyız ''diye diye gitti. Tam da akşam vaktiydi biz yemeğe oturmuştuk. Seçim mahallede heyecanlı çalışmalarla geçiyor. Arka sokaktaki parkı bitireceğiz diye gece gündüz çalışıyorlar desem yeridir, bizim salaş yemyeşil parkımız süslendi püslendi, bambaşka bir yer olma yolunda , biraz ilerde de pati parkı yaptılar o daha çabuk bitti ama ikisine bir  açılış bekliyoruz artık mahallede. Bu arada Pati Parkını hiç duymamıştım daha önce evcil hayvanları olanlar için yapılmış, yani bir laf vardı ;Şaban güzeldi, çiçek açtı.  Yani mahalle de öyle olma yolunda. Bakalım göreceğiz bu şenlikli hava 1 Nisan da tam da şaka günü kimler şaka yapacak:/

8 yorum:

  1. Bu seçim için yapılan masraflara acıyorum çünkü herkesin verdiği oy belli kimsenin değiştirdiği falan yok.. Çevre kirliliği de cabası.. Ne zaman gerçekten faydalı olacağız bu vatana millete..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyle de fikri sabit bir millet olduk. Hepimizde at gözlüğü çevreyi öyle izliyoruz. Göreceğimiz var daha demek..

      Sil
  2. adaylar yine bol bol yalan söylüyor seçim öncesi hadi bakalıım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siyasetçinin işi o zaten bol bol vaat, artık yapar yapmaz orası belli olmuyor.

      Sil
  3. Ben de 1 Nisan'ı aynı merakla bekliyorum, bakalım en güzel şakayı kim kime yapmış olacak? :))
    Güleriz ağlanacak halimize...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı illeri merakla bekliyorum İstanbul başta bir de Hatay.

      Sil
  4. Merhabalar.
    Mahallede seçim çalışmaları başlıklı yazınızı okudum ve anlattığınız hareketliliğin yöremizden bir farkı olmadığını söyleyebilirim. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, sadece işleri vatandaşa düştüğün de vatandaşını bilen bir zihniyete değil oy vermek, insanın günahını bile veresi gelmiyor.

    Vatandaşın elindeki tüfeğinin içinde sadece bir kurşunu var, işte vatandaş her dört ya da beş yılda tüfeğiyle bir atış yapar, o da çoğu kez karavana olarak sonuçlanır. İşte bizim derdimiz, vatandaşın elindeki bu tek kurşunla tam 12'den vursun istiyoruz.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir benzetme olmuş Recep bey. Bizim kurşun hep havaya gidiyor ne yazık ki:) Belediye seçimlerinde tutturmuştuk bakalım aynı isabeti gösterebilecek miyiz?

      Sil