yerel seçim.

 31 Mart 2024 Pazar; 

Yerel seçim ama sanki genel seçim havasında geçen bir yerel seçim. Düşünün ki en yüksek makamdaki kişi CB seçim çalışmalarında bizzat çalıştı,son güne kadar. Tüm bakanlar, yetkililer , adaylarla beraber memleketi karış karış gezip dolaştılar. Vaatler havalarda uçuştu.  Neyse bizim bir oyumuz var, vatandaşlık görevi onu da ihmal etmiyoruz , bizim de yapacağımız bu.

Sabah erkenden oy kullanacağımız okula gittik. Bizim sandıkta diğer sandıklardan fazla sayıda seçmen vardı, saat dokuz olmasına rağmen neredeyse on beş yirmi kişi sıradaydı ve sıra yavaş ilerliyordu. Tabii ki kimliğimizi ve seçmen kağıdını sandık kurulu görevlisine verip ,diğer görevliden üç adet upuzuun oy pusulalarını alınca sıranın neden uzadığını anladık. Bir metreye yakın bir pusula, diğerleri de onun kadar uzun neredeyse. Bir de arıyorsun oy vereceğin partiyi, dikkatle basmaya çalışıyorsun ki oyun geçersiz olmasın. Ne kadar çok parti varmış. Parti ufalanması.Okuldan kalan bir tanımlama bizim memleketin siyasi hayatı hakkında. Çoğu sanırım tabela partisi, kim onlara bilip de oy veriyor , anlaşılır değil. Bir çok da bağımsız aday var listede. Üç tane de muhtar adayı varmış, bir kadın iki erkek. Oy pusulalarına evet basıp açık mavi zarfa katlayıp koymak zahmetli imiş yine:)

Maaile oylarımızı kullanıp ,görevimizi yaptık. Şimdi heyecanla akşamı bekliyoruz diyemiyorum, heyecan yok sadece merakla bekliyorum. Bakalım bizim sevgili oy veren  İstanbul ahalisi bu günkü durumdan memnun mu? Yoksa değil mi? 




2 yorum:

  1. Merhabalar.
    Sabahın erken saatlerinde ve daha hiç kimse yok iken, eşimle birlikte gittik ve oylarımızı gönül huzuru içinde kullandık. Bu seçimden umutluydum ve umudum boşa çıkmadı. Sincan'da beceremedik ama, Keçiören kalesi yıkıldı.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. sevinmeyi filan da unuttuk :)

    YanıtlaSil