son üç

 


Mahallede yol ,kaldırım ,park herşey son hız inşaat halinde. Sabahın erken saatinde başlıyorlar, geceye kadar. Biraz bitsin de nasıl biterse bitsin hesabı. İki gün sonra bu yapılanlar dökülmezse iyidir. Yemyeşil parkımızı söktüler her yeri parke taşı ve çim halı ile kaplandı. Saksı saksı çiçekler getirildi, kesilen ağaçların yerine başka bitkiler ekildi. Bu kadar son haftaya niye bırakıldı burası bilemiyorum sanırım nasılsa bu mahalle bize oy veriyor kafası:/ Dikkatli yürümek icap ediyor çünkü taşları döşeyerek aralarına kumları döktüler zamanla oturacak yerli yerine umarım. Şu her belediye seçimlerinde kaldırım yenileme geleneği bizim ülkeye mi ait sadece acaba?

9 yorum:

  1. geçenlerde oğlumla konuşurken dedim ki "bir gün belediye başkan adayı olsam, "seçilirsem kaldırımları yenilemeyeceğim" derim vaat olarak" :) belediyelerin bu kaldırım yenileme işi çok can sıkıcı geliyor bana

    YanıtlaSil
  2. Bir önceki yazıdaki notları -sanki ben bu memlekette yaşamamışım gibi- ağzım açık okudum, neredeyse.
    Nereden nereye gitmişiz diyemeyeceğim, nerelere inmişiz diyeceğim, maalesef...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet herşeyi unutuyoruz toplumca,oysa neler yaşıyoruz kısa süreler içinde.

      Sil
  3. bitse de gitse şu seçim. afiş poster kirliliği :)

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar.
    1971-1974 yılları arasında Almanya'da kaldım. Bu ülkede seçim olduğunun farkına varamazsın. Ama ülkemizde seçim olduğunun beş yaşındaki çocuk bile farkına varır. Biz göz boyama işlerini severiz. Biz günü kurtarmayı severiz. Bizim ülkemizde planlı ve proğramlı hiçbir iş olmaz! İşte şu anda arifelerinde olduğumuz seçimle ilgili saçmalıkları ne zamandan beri yaşıyoruz.
    Yıllardır iktidar vatandaşlarımızı Allah ile aldatıyorlar, yine tüm dini ritüeller ve ibadetler de yine vatandaşları kandırmak ve onların dini inançlarını su-istimal etmek için yapılıyor.

    Şucu bucu diyerek milleti böldüler. Sayıları on üç milyonu geçen sığınmacıları da bu ülkenin başına bela ettiler. Çok yakın zamanda demografik yapımızın da bozulduğuna şahit olacağız. Bugün PKK ile başa çıkamayan iktidarlar, ülkeye sokulan bu sığınmacıların yarın oluşturacakları terör ile nasıl başa çıkacaklar ben düşünemiyorum.
    Bize, bizden başka kimse yardım edemez. Aklımızı başımıza almamızın vakti geldi de geçiyor bile...
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  5. Yorumunuza katılıyorum, plansız kural sevmeyen, bugünü atlatalım sonrasına bakarızcıyız genelde.Çoğunlukla. Şimdi bizzat bizim sokakları son günlerde hallaç pamuğuna çevirdiler , bir hızla çalışıyorlar bitecek gibi de değil,dört yıldır hiç dokunmadılar. bakalım p.tesi bu dönemin başkanı yeniden seçilmezse ortalığı düzeltecekler mi yoksa böyle bırakacaklar mı , merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  6. Hiç sorma, sürekli sök yap, insan o paralara acıyor. Geçen sene ilk defa gerçekten bozuk yürüme yolunu yaptılar diye sevinmiştim, nasıl yaptılarsa kış boyu yağmurda yürme parkuruna döndü.

    YanıtlaSil