Mavi haşhaş tatlısı,


Teyzem Afyon gezisinden bir paket mavihaşhaş getirmiş .Ben ilk kez duydum adını .Onlar tatlısını yemişler çok beğenmişler,pakette de tarif yazıyor,
bende uyguladım ,çok hafif ve lezzetli oldu.Buralarda satılıyor mu bilmem ama güzel bir yöresel tatlı.

Malzemeler;
*2 adet yumurta,
*1 su bardağı şeker,
*1 su bardağı süt,
* 1 su bardağı sıvı yağ,
*1 su bardağı mavi tane haşhaş.
*1 su bardağı irmik,
*1 su bardağı un,
1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu
isteğe göre limon ya da portakal kabuğu rendesi.

Şerbet;
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker, kaynatılıp inmesine yakın içine 1 dilim limon atılır ve ılıması için bekletilir.

Şeker ve yumurtalar 5 dakika kadar mikserle çırpılır, daha sonra diğer malzemelerin hepsi karışıma ilave edilip bir 5 dakika daha mikserlenir.Yağlanmış büyük yuvarlak borcama dökülen tatlı ,
170 derece ısıdaki fırında 40 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkarılıp ılınınca ılık haldeki şerbet dökülür ve ikram edilir.

                                                 

6 yorum:

  1. Hiç duymamıştım mavi haşhaşı. Çok güzel olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik canim.cok guzel olmus.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. bende cörek yapma niyetindeyim hashasli :-)

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım bunun üzerine bir de kremşanti ve meyveli sos harika oluyor sevgiler

    YanıtlaSil
  5. çeşnici Handan; bende ilk kez
    duydum.güzelmiş.

    Elif; teşekkür ederim canım.

    Emel; haşhaş mutfağıma ilk kez girdi, çöreğin tarifini deneyebilirim verdiğinde.

    YanıtlaSil
  6. Gülanne mutfakta; katılırım zevkle.

    Arenandfamıly; aslında çok yakışır krem şanti yada sos.

    YanıtlaSil