MERCİMEKLİ KÖFTE VAR


Faydalı bir bitkisel protein daha.Sofralarımızın klasik tatlarından .Zaten tam bir bakliyat düşkünüyüm.

Kırmızı mercimekte en çok çorba olarak pişer mutfağımda ama salata türü olan bu tarifte annemden öğrendiğim en güzel lezzetlerden.

MALZEMELER,

*2 su bardağı kırmızı mercimek,
*1,5 su bardağı ince bulgur,
*3 adet kuru soğan,
*yarım çay bardağı kadar zeytinyağ,
*6-7 taze soğan,
*yarım demet maydanoz,
*1 kaşık biber, 1 kaşık domates salçası,
*1 tatlı kaşığı kimyon,
*arzuya göre kırmızı biber

mercimeği 3-4 subardağı kadar su ilavesiyle haşlıyorum.
 Haşlanınca henüz sıcakken içine ince bulguru ilave edip,iyice şişmelerini ve soğumalarını bekliyorum.

 Tabii beklerken bir yandan da , 3 adet ince doğranmış kuru soğanı zeytinyağda sararıncaya kadar kavuruyor ve iyice pişince salçasını ilave edip,ocağın altını kapatıyorum.
Maydanoz ve taze soğanlar da ince ince kıyılıp, diğer yanda hazır bekliyor.
En son aşama,  tüm malzemeler harmanlanıyor , elde yapılan  küçük köfteler servis tabağındaki yerlerini alıyor.

İster çay sofrası efendim, ister yemek sofrası,
 durum neyse ona göre afiyetle yeniyor.




7 yorum: