Patatesli poğaça,



Canınız ne zaman poğaça çekerse kısa sürede hazırlayabileceğiniz bir tarif,

Üstelik misafiriniz gelecekse bir gün önceden hazırlayıp streçleyip,buzdolabında bekletebilirsiniz hamurunuzu,   bekletince daha da lezzetli oluyor. İç malzemesi isteğinize bağlı ama ben patatesli yapıyorum yumuşacık oluyor.

Malzemeler;
* 2çay bardağı yoğurt,
* 2 çay bardağı sıvı yağ.
* 100 gram kadar tereyağ(oda sıcaklığında)
*1 yumurta akı (sarısı üzerine sürülür)
*1 çay kaşığı kadar tuz
*1 paket kabartma tozu
  aldığı kadar un.
 
Tüm bu malzemelerle ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yapıyorsunuz.

İç malzeme:
1 adet kuru soğanı ince ince doğrayıp, 2 kaşık kadar sıvıyağla sararıncaya kadar kavurun. Önceden haşlanıp püre haline getirilmiş 2 adet patatesi soğanla beraber karıştırıp, indirmeye yakın tuz ve karabiber arzu ederseniz biraz kırmızı biber katarak iç harcımızı hazır hale getiriyoruz.

Hamurdan aldığımız ceviz büyüklüğünde parçaları avucumuzda açıp içine  harcını koyup, yuvarlak şekil vererek , pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve çörek otu serpelim.

180 derece ısılı fırında  pişirelim.

        İster misafire, ister sıcak sıcak kahvaltıya ,ister yapayalnız kendimize çayımızın yanına,

       afiyetle yenilsin..



17 yorum:

  1. bizim evde en sevilen patatesli poğaçalardır:) ben k.tozlu çok severim birde sıcak olursa :) ellerine emeklerine sağık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şehrinaz aslında oğlum peynir yemediği için ben genelde patates ya da kıyma tercih ediyorum ama çokda yakışıyor poğaçaya.K.tozlu daha bir güzel oluyor bence de.

      Sil
  2. KABARTMA TOZLU DA AYRI GÜZEL OLUYOR PATATESLİ POĞAÇA ..ELLERİNE SAĞLIK :)

    YanıtlaSil
  3. Yumuşacık, mis gibi olmuşlardır. Çayın yanında ne güzel yenir.
    Ellerine sağlık canım. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Puf puf çayımın yanında 1 tane olsa hayır demem.Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. çok gzüel bir poğaça tarifden çok kolay ve lezzetli olduğu belli izninle alıyorum tarifi. deneyince mutlaka yorum bırakacağım. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. patates her yerde güzeldir
    bir pasta da denemedim

    o da gelir yakinda hahaha :-)
    afiyet olsun

    YanıtlaSil
  7. Bende hamur işlerinde genelde patateslilerden daha çok hoşlanıyorum yada otlu olacak. Çok güzel tombik tombik canım ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  8. Canım ellerine sağlık bu ara hamur işlerine merak saldım, tarifini aldım mutlaka deneyeceğim...sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. kabartmaz tozuyla olunca mayalıya göre daha pratik oluyor ,ellerine sağlık canım hemde patatesli..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet mayaya daha sonra alıştık poğacada böylesi daha kıyır kıyır.

      Sil