Salatalar artık özellikle misafir günlerinin olmazsa olmazı.
Çocukluğumda annemle gittiğim günlerde menü genelde, kek, poğaça,börek üçlüsüydü. Sütlü tatlılar ve salatalar daha sonraki zamanlarda menüde yeralmaya başladı. Bu da hem günlerde hem de meze olarak akşam yemeklerinde yapabileceğiniz bir tarif çok lezzetli oluyor.
Malzemeler;
* 2 adet kabak
*4 adet orta boy havuç,
*1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz,
* 2 diş sarımsak, tuz
* 1 çorba kaşığı mayonez,
*3 çorba kaşığı süzme yoğurt,
Kabak ve havuçları rendeleyip, çok az zeytinyağda harlı ateşte kavuralım. Daha sonra soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra diğer tüm malzemeleri ilave edip , salatamızı soframıza alalım.
gerçekten eskiden bu kadar tarif mi yoktu ya da bizler mi bilmiyorduk acaba:) artık misafir geleceği zaman hem lezzetli hemde pratik lezzetler arıyoruz:)
YanıtlaSilcevizli havuçlu salata da harika bir lezzet. birde içerisine kabak girince mis olmuştur ellerine sağlık...
Ellerine saglik canim.Ben daha önce ceviz ile hic denemedim.mutlaka denicem.
YanıtlaSilSevgiler
bu tarifi bir kac okudum
YanıtlaSilama hic denemedim
ceviz yakisir ama salataya
:-))
Offf Harika ya çok severim..Ellerine sağlık..Süpersin...
YanıtlaSilşehrinaz; mutlaka eskiden de bir sürü tarif vardı ama şimdi paylaşım yolları çoğaldı,iyi de oldu.
YanıtlaSilEkin Mutfağı by Elif;
YanıtlaSilElif; evet cevizi ben çok kullanıyorum ve çok seviyorum, yemeklere kendine has aromasını veriyor.
Mery'nin Günlüğü; teşekkürler.
YanıtlaSil