Çok eski bir yemek kitabından gözüme çarpan bir tatlı, daha doğrusu helva.
Salata ve balık tarifinden sonra iyi gider dedim.
Ne zamandır bunu denemek istiyordum.
Bu güne kısmetmiş.
Katkıda bulunan malzemeler;
*100 gr dan biraz az tereyağ,(80-90 gr kadar)
*100 gr dan biraz az margarin,
*2 su bardağı sıcak süt,
*1,5 su bardağı toz şeker,
*1,5 su bardağı pirinçunu,
*1 çay bardağı badem.
Efendime söyliyim, tereyağ ve margarin kavurmaya elverişli bir tavada eritilir.
-içine pirinçunu ve soyulmuş bademler ilave edilerek kavrulmaya başlanır.
-2 bardak sıcak süt içinde toz şeker eritilir.
-kavrulmakta olan pirinçununa azar azar katılarak karıştırmaya devam edilir.
-Helva kıvamına gelince ateşten alınır,ılınınca bir kaseye aktarılarak,sıkıştırılır ve servis tabağına ters çevrilir.
Değişik bir helva oldu.
Un helvası tadında ve kıvamında.
Bizimkiler çok beğendi..
bira alabilirmiyim:)))))))))
YanıtlaSilcok hos duruyor ellerine saglik mehtapcim
aa nedemek Cihanım buyur tabiiki.
SilDeğişikmiş afiyet olsun:)
YanıtlaSilevet farklı bir tat.
Silmerhaba blogunu yeni keşfettim
YanıtlaSilüyenim
ben de beklerim bloguma,
sevgiler
Hoşgeldin sevgili Duygu,gelmezmiyim gelirim tabiiki.
Silellerine sağlık güzel görünüyor canım
YanıtlaSilsevgilerimle...
Teşekkürler Handecim.
Sildegisik ama denenesi bir tarif,ellerine saglik ,sevgilerle.
YanıtlaSilkokusu burnuma geldi helvanım ellerine sağlık
SilU.aydin sanada sevgiler..
SilMavianne teşekkürler demek kokusu yayıldı.Sevgiler.
YanıtlaSildegisik bir tarif :-)
YanıtlaSilellerine saglik canim...
sağol Emelcim.
Silellerine sağlık güzel bir tarif sevgiler
YanıtlaSilAsiyecim sanada sevgiler,teşekkür ederim.
Silhelvanin her turlusune varim canim ellerine saglik harika:))
YanıtlaSildimi ya.Bende severim helvayı Arzucum,teşekkürler.
Sildegışık olmus cok guzel gorunuyor denemek lazım ellerıne sağlık canım
YanıtlaSilZeymuran, değişik tarifleri denemeyi seviyorum,harika tatlar yakalanabiliyor.
SilEline sağlık canım güzel değişik bir helva sevgiler...
YanıtlaSilbenden de sevgiler canım..
Sil