*750 gr. dana kuşbaşı,
*2 küçük kuru soğan,
*2 kaşık yağ,
*2-3 domates,
*2 su bardağı pirinç,
*tuz,karabiber..
Küçük doğranmış soğanlarla etler bir güzel kavrulur..
Domatesler rendelenerek etlere ilave edilir ve pişmeye bırakılır.(Düdüklü tencere kullandığımdan
hiç su ilavesiz pişirdim.)
Pişen etler ayrı bir yere alınır,etlerin yağına 3,5 su bardağı su konur ve kaynatılır.
Tuz ,karabiber ilave edilir.
kaynayan suya pirinçler salınarak pilav pişirilir.
Pişen pilav 15-20 dakika dinlendirilir, ve etlerle birlikte servis edilir.
Yemeğimi önceden pişirdim,
yarın yokum da..
AFİYET OLSUN.
nefis görünüyor canım helede aç birine ye beni diyor,eline sağlık...
YanıtlaSilteşekkür ederim anneeli..
SilTas kebabını çok sevrim ama bu sunumu görünce daha fazla sevdım.Ellerıne ve sunumuna saglık canım nefis görünüyor.
YanıtlaSilSunum kocacıma ait,çok beğendi..
SilBu ne sirin:0) goruntu..ellerine saglik canim..guzel hafta sonu diliyorum..
YanıtlaSilteşekkürler,sana da güzel bir haftasonu olsun..
Siletin her türlüsünü severim :) harika görünüyor ellerine emeklerine sağlık...
YanıtlaSilBen de..Teşekkürler.
SilKaradenizli biri olarak burnunun olmamayışına üzüldüm :))))))))
YanıtlaSilellerine sağlık, sunum harikaaaa....
özlemcem bak aklıma gelmedi burun yapmak,çok tatlısın ya:))
Silcok sirin olmus ellerine saglik canim..
YanıtlaSilEline sağlık sevgili pudra şekerim görüntü harika hemen yiyesim geldi :)) İyi akşamlar
YanıtlaSil