Taskebaplı pilav


*750 gr. dana kuşbaşı,
*2 küçük kuru soğan,
*2 kaşık yağ,
*2-3 domates,
*2 su bardağı pirinç,
*tuz,karabiber..

Küçük doğranmış soğanlarla etler bir güzel kavrulur..
Domatesler rendelenerek etlere ilave edilir ve  pişmeye bırakılır.(Düdüklü tencere kullandığımdan
hiç su ilavesiz pişirdim.)

Pişen etler ayrı bir yere alınır,etlerin yağına 3,5 su bardağı su konur ve kaynatılır.
Tuz ,karabiber ilave edilir.
kaynayan suya pirinçler salınarak pilav pişirilir.
Pişen pilav 15-20 dakika dinlendirilir, ve etlerle birlikte servis edilir.

Yemeğimi önceden pişirdim,
yarın yokum da..

                                                                     AFİYET OLSUN.

12 yorum:

  1. nefis görünüyor canım helede aç birine ye beni diyor,eline sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Tas kebabını çok sevrim ama bu sunumu görünce daha fazla sevdım.Ellerıne ve sunumuna saglık canım nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Bu ne sirin:0) goruntu..ellerine saglik canim..guzel hafta sonu diliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler,sana da güzel bir haftasonu olsun..

      Sil
  4. etin her türlüsünü severim :) harika görünüyor ellerine emeklerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Karadenizli biri olarak burnunun olmamayışına üzüldüm :))))))))
    ellerine sağlık, sunum harikaaaa....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özlemcem bak aklıma gelmedi burun yapmak,çok tatlısın ya:))

      Sil
  6. cok sirin olmus ellerine saglik canim..

    YanıtlaSil
  7. Eline sağlık sevgili pudra şekerim görüntü harika hemen yiyesim geldi :)) İyi akşamlar

    YanıtlaSil