*1 kilo pırasa,
*2 adet havuç
*1 çorba kaşığı pirinç,
*1 kesme şeker,
*yarım çorba kaşığı kadar salça(tercihe bağlı,konulmayabilir.)
*2-3 çorba kaşığı zeytinyağ.
Pırasa her hafta aksatmadan pişirdiğim yemek.
Hem hafif hem sağlıklı.
Özellikle öğlen öğünlerinin kurtarıcısı..
Malum önümüz yaz,hafiflemek lazım..
(Gri bir İstanbul sabahı,korkunç fırtına ve sonrası yağmur sersem etti bizleri yine..)
AFİYET OLSUN
eşim hariç çocuklarım ve ben severek yeriz :) bende çok sık yaparım ellerine emeklerine sağlık...
YanıtlaSilAh bu erkekler bazen çocuklardan daha çok seçici oluyorlar galiba:)Teşekkürler..
SilÇok severim, portakal suyuyla pişiririm öyle de çok güzel oluyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilElifçim bilmiyordum bak portakal suyunu,bende deniyim,teşekkürler.
Silzeytinyağlılar herzaman favorimdir limon sıkıp sıkıp nasılda yenir
YanıtlaSilellerinize sağlık
Aynen bende her zeytinyağlıya bol limon sıkıpta yerim:)
Silben de yazın ramazanda hafif yemekler yapabileyim diye buzluğuma kaldırdım pırasaları: ) ellerine sağlık...
YanıtlaSilGüzel fikir Yasemincim.Teşekkürler.
SilHafif bir yemek ellerine sağlık çok severim.
YanıtlaSilteşekkürler sevgili anneannem..
Silnefis görünüyor elinize sağlık arkadaşım
YanıtlaSilnaliyam sağol canım.
Silbaıyılırımm,ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilteşekkür ederim..
SilEllerine sağlık.Çok nefis göründü gözüme.Salçalısı da güzel olmuş:)
YanıtlaSilben kırmızılı yemekleri daha çok seviyorum galiba:)
Silyummy. :))
YanıtlaSilhttp://the-lizard-queen.blogspot.com/
merhaba Gizem..
Sil