istanbul=trafik


Haberlerde İstanbul'un yaşanılmaz şehirler arasında üçüncü sırada olduğunu dinledim. Doğrudur. Yaşanılmaz şehirler arasına soktular gençliğimizin en yaşanılabilir canım İstanbul'unu. Taşı toprağı altın diye diye göç ala ala kendinden geçti, doldu taştı, çilekeş şehir halini aldı. En önemli sorunu da tabii ki trafik.
Dün Anadolu yakası Küçükyalı ile Bostancı Marmaray İstasyonuna kadar olan bölümü ,dikkat edin; burada yaşayanlar aradaki mesafeyi bilirler belki 5 ya da 10 dakika, yan yana iki semt arasını tamı tamına bir saat 30 dakika da kat ettik. Allah'ım o 1, 5 saat boyunca konumuz İmamoğlu idi arabada. Kulakları kızarmıştır adım geçiyor bir yerlerde  diye. Sanırım pek çok kişi aynı kişiyi ,iş çıkışlarında aklından geçiriyordur.
Buraya bir metro istasyonu yapıldı, Dudullu Bostancı. Her daim toplu taşımadan yanayım büyük şehirlerde. Alkışlıyoruz, kutluyoruz. Lakin  meydan hala /ki metro açılalı epey zaman oldu, kutlamalı törenli,/ yolu kapatacak şekilde bırakılmış, güzel güzel gelen sahil yolu, Bostancı'da birden tek şeride ralli gibi virajlı, dolambaçlı bir hale geliyor, ortada hala bariyerler, kum yığınları, Beton firmasının teşkilatı, rezalet. Bu ne zaman bitecek? Beş dakikalık yolu 1,5 saate çıkarmak nasıl bir durum. En azından önümüzde yerel seçimler var belki bitirirler o zamana kadar, sanırım o kadar öngörüleri vardır.
Kartal'dan beş buçukta çıktığımız evimizden Feneryolu'na vardığımızda saat yedi buçuğu geçmişti. 
Yani akşamın diğer kısımları güzel geçti ve dönüşte sanırım herkes perişan evine ulaşmış, yollar boşalmış, şehir erkenden uyumuş gibiydi. Tabi malum yarın sabahın kör karanlığında aynı telaşe yine başlayacaktı, kısmetse...

10 yorum:

  1. İstanbulda sırf bu sebepten ötürü yaşayamam diyorum her zaman. Sosyal ve kültürel dolu dolu bir hayat göz kırpsa da sürekli gözüm yemiyor...
    Kolaylıklar diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O göz kırpan hayata ulaşmak oldukça zor artık İstanbul'da.

      Sil
  2. O dar boğazlar daralmış yllar pek fena, şişe ağızları gibi akmıyor da akmıyor... :(

    YanıtlaSil
  3. Vallahi İstanbul'da yaşamak insanı evinde oturmaya teşvik ediyor. Ne zaman birşey yapalım desem kocam sürekli trafiği bahane ediyor. Yıldık gerçekten.

    YanıtlaSil
  4. işe yürüyerek gidilemiyorsa istanbulda yaşamak fena :)

    YanıtlaSil
  5. Küçükyalı çocukluğum orda geçti. Anadolu yakası en nezih bölge idi eski dokuyu görememek üzücü üstelik çok yaşlı da sayılmam. Çok kısa zamanda Kent dokusu yerle bir. Bina yollar şehrin silüetini bozmamalı. İstanbul a sonradan gelen mimar, mühendisi belediyesi İstanbul a sonra dan gelen takımdansa şehri bilmesi zor Bilmeyincede böyle yobaz bir şehre döndü İstanbul 😔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki öyle. yazıda konu olan bölge nihayet seçime bir kala açıldı, düzenlendi. Yine tıkanıklık oluyor ama o kadar değil. İstanbul denilince artık ilk akla trafik geliyor maalesef.

      Sil