kızıl goncalar..

 Dün akşam Kızıl Goncalar dizisi yerine RTÜK tarafından gönderilen yayınlar paylaşıldı FoxTV de.

Artık ne izleyip ne izlemeyeceğimize RTÜK karar veriyor ki bu bir sansürdür. 

Neden sansürleniyor dizi ;

''Toplumun milli ve manevi değerlerine aykırılıklar bulunması sebebi ile'' iki kez durdurma cezası verilmiş. 

Dizinin çekim yapıldığı kurumlardan Darülaceze Başkanlığı da çekim izinlerini iptal etmiş. Yapımcı şirketin yayınladığı iptal belgesinde yazanlar da enteresan. Ben diziyi izledim hiç de öyle manevi değerleri aşağılama falan yok ha bizim görmediğimiz şeyleri paylaşıyor ,ekrana yansıtıyor diye bazı sinirler bozulduysa bilemem. Benim bildiğim ülkemizde 30 Kasım 1925 tekke ,türbe ve zaviyeler kapatılmış,kanunla ve kanun hala geçerli. Ama tabii bu bir dizi , yani hala onlar varmış ,dizide orada olanlara değinilmiş  ,bazı sivil toplum dernekleri diziye eleştiri odaklı bakmış, dizi kaldırılsın istemiş,tamam da beğenmeyen izlemesin bin çeşit kanal var, dizi var. Kızılcık Şerbeti için de aynı şeyi yapmışlardı n'oldu dizi şimdi pek mi ahlaki değerli oldu, dünür dünürün kız kardeşi ile , dünürün kardeşi dünürle maşallah herkes herkesle aşk içinde. İnanın bu kadar baskı ile Kızıl Goncalar'da aşk meşk işlerine evirir konusunu herkes rahatlar, iki kadın bir erkek ya da iki erkek bir kadın konular böyle daha ''normal'' oluyor ve manevi değerlerimiz pek bir rahatlıyor milli duygularımıza da değinilmemiş oluyor böylece..


7 yorum:

  1. Şaşıyorum bazen. Öyle şeyler normal olmuş ki, aslı normal olan ise tuhaf karşılanır olmuş.
    Sonumuz hayır olsun.
    Diziyi izlemedim ama biliyorum az çok. Yapımcının yasak hakkında konuşmasına denk geldim. Kızılcık şerbeti gibi olsun sonumuz tarzı bir cümle söylüyor.
    Göreceğiz bakalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. e tabii ister reytingleri tavan yapar ama esas konudan uzaklaşırlarsa, anca o zaman

      Sil
  2. O kadar kadına şiddet sahnesi görüyoruz ceza yok. Daha yeni kafasına vurularak bir kadının ölümünü gösteren dizi bile ceza almadı. Ama yok bu dizi ii bişey anlatıyorsa hemen cezayı keselim diyorlar. Ne diyeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. izleyemiyorum o dizileri özellikle Yalı Çapkınında aman allahım bitmiyor o babanın kızlarına /karısına ettiği

      Sil
  3. Merhabalar.
    Özellikle izlediğim bir diz olmamakla beraber, arada sırada bazı sahnelerini izledim. Anladığım kadarıyla gerçekleri yansıtan bir dizi. Ancak, bazılarının boynuzuna dokunduğu için işlerine gelmiyor. Bırakın da ne seyredip ne seyretmeyeceğine millet kendi karar versin. Bu milleti hala aklı iyiye, kötüye ermeyen cahil ve güdülecek koyun gibi gördükleri için, milletin yerine Rtük karar veriyor. Çok saçma!
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapılmaması gereken o kadar konu var ki TV lerde kala kala Kızıl Goncalar'a mı kaldı. Zülfü yare dokununca böyle oluyor.

      Sil
  4. bir kimya meselesi kitabını okumuştum şimdi dizisi :)

    YanıtlaSil